IT&C Lideri si afaceri Sibiu

ABSL România: Sibiu, o piață cu potențial, aflată în continuă expansiune

Sibiul reprezintă o piață cu potențial, aflată în continuă expansiune, este una dintre concluziile „Outsourcing în 2018. Cele mai bune practici în adoptarea tehnologiei”, conferință dedicată comunității locale de servicii pentru afaceri din regiunea centrală a României. Evenimentul a avut loc ieri, la hotel Continental Forum, fiind primul de acest tip organizat de către Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) în Sibiu.
Scopul evenimentului a fost facilitarea schimbului de bune practici între companiile din industria serviciilor pentru afaceri, recunoașterea provocărilor și oportunităților aduse de tehnologiile emergente, aprofundarea aspectelor practice în automatizarea proceselor și identificarea unui set de soluții pentru viitor.
Principalele subiecte de discuție au fost legate de adoptarea și implementarea eficientă a noilor tehnologii, stabilirea și atingerea obiectivelor în urma tehnologizării și abilitățile necesare, atât pentru implementarea corectă a noilor tehnologii, cât și pentru mentenanța acestora.
Una dintre principalele concluzii ale conferinței a fost cea legată de evoluția companiilor sibiene: multe dintre acestea se află în plin proces de implementare a noilor tehnologii, de identificare de instrumente eficiente și reorganizare a proceselor interne. Automatizarea cu ajutorul aplicațiilor robotice se poate face cu succes numai atunci când, înainte de implementarea soluției, etapele procesului sunt atomizate, oamenii sunt pregătiți și instruiți, iar liderii devin promotorii schimbărilor. Recomandările speakerilor din panelul de discuții pentru ca industria locală de outsourcing să crească au fost: investiții în infrastructură (in direcția transformării orașului într-un „smart city”), creșterea ofertei de spații de birouri, implicarea universităților în mediul de afaceri și dobândirea unui avantaj competitiv prin alinierea la noile tehnologii și modele de business.
„Noile tehnologii pot îmbunătăți calitatea și eficiența proceselor, reducând costurile, dar trebuie avut în vedere faptul că acestea acționează doar ca factor augmentativ al elementului uman. Tehnologia amplifică efortul uman și standardizează produsul muncii noastre, dar acest lucru este condiționat de calitatea pregătirii forței de muncă și poate avea un efect contrar celui scontat, amplificând erorile din sistem, în cazul pregătirii inadecvate a oamenilor care controlează procesul. Piața de muncă sibiană deține un potențial uman de foarte bună calitate și poate contribui la dezvoltarea industriei de Outsourcing din România, devenind o destinație importantă pentru investitorii din domeniu. Acesta este și motivul pentru care am decis să organizăm primul nostru Business Mixer în Sibiu”, a declarat Cătălin Iorgulescu, Vicepreședinte ABSL.
Conferința a fost urmată de o sesiune de dezbateri care a implicat participanții în discuții pe tema oportunităților și provocărilor existente în adoptarea proceselor asistate de robotică.
La acest Business Mixer au participat profesioniști din industrie, companii membre și non-membre ABSL și reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune.
Evenimentul s-a încheiat cu o întalnire de networking organizată de către ABSL, împreună cu Camera de Comerț româno-britanică pentru comunitatea de business sibiană.
Reprezentanții companiilor de top care au împărtășit din experiența lor prin studii de caz și exemple de bune practici în industria serviciilor pentru afaceri sunt: Andrea Allocco – General Manager Technology Reply, Radu Andrei – Director, Management Consulting Deloitte, Alesandra Bratan – Consultant, Office Department JLL Bucharest Offices, Norman Frankel – antrepenor, investor și specialist în Cyber-Security, Roxana Gheorghe – Marketing and Engagement Manager ACCA Southeast Europe, Paula Mantea Urdas – Service Desk Manager Stefanini, Marius Marza – Senior Project Director, Transylvania Area Manager Corporate Office Solutions, Mihaela Robu – Business Development Manager ACCA, Cristina Rogobete – Strategic Clients Manager Romania Hays, Ionuț Stanciu – Manager Innovation and Technology – KPMG Romania.
Evenimentul a fost moderat de către Colin Lovering, Senior Vice-President Avison Young și Liliana Bizău, Senior Account Manager ABSL.
Despre ABSL
Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa cele mai importante companii din piață care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D).
Rolul ABSL România este de a susține expansiunea sectorului de Business Service și transformarea acestuia într-un vector important al creșterii economice a României. Asociația își atinge obiectivele prin facilitarea colaborării principalilor jucători, angajarea autorităților și grupurilor de interes în dezvoltarea aspectelor operaționale cheie ale industriei.
Din ABSL România fac parte atât companii autohtone, cât și multinaționale de profil, lideri regionali și globali precum: Accenture Services, Allianz Worldwide Partners, APT Resources & Services, Arvato Services Romania, Avison Young, Be Think Solve Execute, Bosch Service Solutions, Capgemini, Central Europe Technologies, Connections Consult, CRH Ciment Romania, DB Schenker, Deloitte Audit, DXC Technology, Ernst & Young, Eucom Business Language, Genpact Romania, Global Remote Services, Goodyear Dunlop Tires Operations Romania, H Group IT Expert, HP Enterprise, HP Inc Romania, Luxoft Professional Romania, Mazars Consulting, Microfocus, Microsoft Romania, Mood Media, Office Depot Service Center, OMV Petrom Global Solutions, Optima Solutions Services, PwC Romania, Process Solutions, Procter & Gamble Marketing Romania, Renault Business Services, Samsung SSCE, SCC Services Romania, SELIR, Societe Generale European Business Services, Stefanini Romania, TELUS International, TMF/UCMS Group Romania, UniCredit Business Integrated Solutions, Valoris Center, Vauban IT, Veeam Software, Vodafone Shared Services Romania, Webhelp, Wipro Technologies și WNS Global Services Romania.
De asemenea, ACCA, COS, Fine Law, HAYS, I Future, JLL, KPMG și SKANSKA susțin ABSL în calitate de parteneri strategici ai asociației.
Mai multe detalii despre ABSL găsiți pe www.absl.ro

Related posts

Exemplu de mobilizare: Cum s-au reinventat restaurantele în plină criză, cu ajutorul producătorilor locali

Ion Surdu

NTT DATA Romania a înregistrat în primele 8 luni ale anului o cifră de afaceri de 43 mil. EUR, în creștere cu 27%

redactia

Approd, portalul care te ajută să-ţi faci firmă de acasă

Gusturi sibiene: A fost lansată o platformă ce încurajează consumul local

Ion Surdu

Digitalizarea predată la Cluj, premiată de producătorii de software

Nora Dumitrescu

Cinci asistenţi virtuali au fost instalaţi la Spitalul Judeţean Timişoara

Robert Bloancă

Bucharest Stock Exchange and MedLife awarded in Warsaw

Ligia Voro

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Nicolae Pop

Filmele de la TIFF, încărcate pe o platformă de streaming

Nora Dumitrescu

Cei mai buni angajatori în topul undelucram.ro

Ligia Voro

Producătorul de vopsele Köber deschide depozite în Sibiu, Timişoara, Cluj şi Mureş

redactia

Fabrica de perne pentru airbaguri Takata din Sibiu angajează 100 de oameni

Stefana Muresan

Aramis Invest (Baia Mare), Taparo (Târgu Lăpuș) și Ecolor (Jucu), pe primele poziții în topul exportatorilor de mobilă

Stefana Muresan

Neil McGregor, noul președinte al Camerei de Comerț Româno – Britanice

redactia

“România ar trebui să devină un hub pentru noile tehnologii”

Nora Dumitrescu

Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba intră din februarie pe piaţa de „ready meal“

redactia

Cluj: Cătălin Chiș a preluat Graffiti Public Relations

Stefana Muresan

Încă 50.000 de euro de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerată evoluție

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (3) The Apold Gorgandin vineyard estate

Transilvania Business

Oblio, pași îndrăzneți în producție

Stefana Muresan

Casa Rusu – în Cluj, Braşov şi Timişoara

Stefana Muresan

CNAIR: Până la finele anului, două loturi din autostrada Sibiu-Piteşti vor avea constructorii desemnaţi

Stefana Muresan

Primarul Sibiului, despre cele mai importante investiții în infrastructura orașului în anul 2019

Papuc Irina

Leave a Comment