Auto Investitii Ultimele stiri

Chinezii vor fabrica la Baicoi autobuze electrice pentru Europa, investiție de 100 mil. euro

Compania chineză Lianoning Qianfeng New Energy Automobile va construi o fabrică de producție a autobuzelor 100% electrice, la Băicoi, în județul Prahova, printr-o investiție inițiala de 50 milioane de euro, care va genera 250 de locuri de muncă.
Pentru faza a doua a proiectului se vor aloca alte 50 de milioane de euro, contractul între compania din China și firma cu capital chinez Meteor International Import Export, care produce de 5 ani pungi de plastic în locația deținută în Parcul Industrial de la Băicoi, fiind semnat de către Frank Xu, respectiv Liu Shiyu.
„Este o investiție extrem de importantă și de așteptată în județul Prahova și în România, iar prezența domnului Chen Qiufa, secretar de partid al Provinciei Liaoning, din R.P. Chineză, practic persoana nr. 1 din zonă, reprezintă un motiv în plus care dă greutate acestui eveniment”, a precizat Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.
“Am văzut locații din 20 de țări înainte de lua decizia să investim în România. Am găsit aici forță de muncă foarte bine calificată și un mediu investițional propice dezvoltării afacerilor“, a precizat Frank Xu, Chairman of the Board Liaoning Qianfeng New Energy din China.
Parcul Industrial de la Băicoi unde se va construi fabrica este deținut de compania cu capital chinez Meteor Internațional Import-Export, singurul cu capital exclusiv chinez atât de la nivel judeţean, cât și din România.

Related posts

Kronospan, Coresi Shopping Resort și Brașov Business Park, cei mai mari contributori la bugetul local al Brașovului

redactia

Aeroportul Internaţional din Timişoara, plan de investiţii de peste 76 milioane de lei

Stefana Muresan

Acționarii Farmaceutica Remedia au aprobat contractarea de noi credite

Ligia Voro

Leave a Comment