Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Chinezii vor fabrica la Baicoi autobuze electrice pentru Europa, investiție de 100 mil. euro

Compania chineză Lianoning Qianfeng New Energy Automobile va construi o fabrică de producție a autobuzelor 100% electrice, la Băicoi, în județul Prahova, printr-o investiție inițiala de 50 milioane de euro, care va genera 250 de locuri de muncă.
Pentru faza a doua a proiectului se vor aloca alte 50 de milioane de euro, contractul între compania din China și firma cu capital chinez Meteor International Import Export, care produce de 5 ani pungi de plastic în locația deținută în Parcul Industrial de la Băicoi, fiind semnat de către Frank Xu, respectiv Liu Shiyu.
„Este o investiție extrem de importantă și de așteptată în județul Prahova și în România, iar prezența domnului Chen Qiufa, secretar de partid al Provinciei Liaoning, din R.P. Chineză, practic persoana nr. 1 din zonă, reprezintă un motiv în plus care dă greutate acestui eveniment”, a precizat Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.
“Am văzut locații din 20 de țări înainte de lua decizia să investim în România. Am găsit aici forță de muncă foarte bine calificată și un mediu investițional propice dezvoltării afacerilor“, a precizat Frank Xu, Chairman of the Board Liaoning Qianfeng New Energy din China.
Parcul Industrial de la Băicoi unde se va construi fabrica este deținut de compania cu capital chinez Meteor Internațional Import-Export, singurul cu capital exclusiv chinez atât de la nivel judeţean, cât și din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO: FOREN 2018 în era tranziției. Energia cheia tuturor problemelor

Articolul următor

Zboruri spre Atena de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, operate de cea mai mare companie aeriană din Grecia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share