Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 170 milioane de euro atrase în Bistriţa-Năsăud prin PNDR 2014-2020, în special de către primării

Judeţul Bistriţa-Năsăud a reuşit să atragă până la această dată, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, peste 170 milioane de euro, circa 72% din sumă ajungând la primăriile de comună, potrivit raportului prezentat miercuri de Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR), în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.
La nivelul judeţului au fost depuse, pe acest program, 1.296 proiecte, din care 1.279 au fost contractate.
Potrivit Agerpres, aproape jumătate dintre primăriile de comună din judeţ au depus proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rurale de bază (reţea apă-canal, infrastructură rutieră, unităţi şcolare, cămine culturale, drumuri agricole sau forestiere), reuşind să atragă 123,8 milioane euro.
Alte 31,3 milioane euro au mers pentru instalarea tinerilor fermieri (626 proiecte depuse) şi pentru sprijinirea fermelor mici (404 proiecte depuse).
Grupurile de acţiune locală (GAL) înfiinţate în judeţ au atras, la rândul lor, aproximativ 13 milioane euro pentru implementarea acţiunilor şi pentru acoperirea costurilor de funcţionare.
Potrivit celor de la OJFIR Bistriţa-Năsăud, fiecare comună din judeţ este integrată, în acest moment, în unul din cele cinci GAL-uri, cu scopul de a contribui la dezvoltarea locală.
În ceea ce priveşte investiţiile în domeniul privat, cele de tip agricol au avut 28 de beneficiari, care au obţinut 12,7 milioane euro pentru achiziţia de utilaje, modernizarea fermelor, înfiinţarea unor ferme pomicole sau a unor unităţi de procesare a produselor agricole, iar investiţiile de tip non-agricol din mediul rural au avut 104 beneficiari, care au atras 11,9 milioane euro pentru activităţi turistice, servicii sau activităţi meşteşugăreşti.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tarom ar putea deschide o bază aeriană la Sibiu

Articolul următor

CFR a inaugurat azi calea ferată între Sighişoara şi Daneş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share