Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorul nou spital județean din Sibiu: 1.054 de paturi pentru adulți, 315 pentru copii. Hotel și heliport, în proximitatea spitalului

Viitorul nou spital județean de urgență de la Sibiu ar urma să aibă 1.054 de paturi pentru adulți și alte 315 pentru copii. Alături de acestea, ar urma să includă numeroase alte spații pentru internări de zi, dar și spații pe care să le utilizeze fie personalului medical, fie aparținătorilor ori studenților și cursanților, scrie turnulsfatului.ro.
Contractul semnat, săptămâna trecută, de Consiliul județean Sibiu pentru realizarea planului urbanistic zonal necesar viitorului spital, are la bază un caiet de sarcini în care sunt trecute câteva cifre care să descrie viitoarea instituție medicală.
Potrivit datelor din caietul de sarcini, viitorul spital județean ar urma să aibă 1.054 de paturi pentru adulți și 315, pentru internările copiilor. Dacă în cazul adulților, numărul de paturi este egal cu cel al paturilor împărțite în actualele clădiri ale Spitalului județean amplasate pe bulevardul Corneliu Coposu, în cazul Pediatriei numărul de paturi propus este cu 70% mai mare decât cel actual (în prezent, Spitalul de pediatrie din Sibiu are 185 de paturi).
Documentația prezentată pentru întocmirea PUZ-ului mai arată, spre exemplu că blocul operator al viitorului spital va număra 12 săli, serviciul de anestezie și terapie intensivă urmând a avea 35 de paturi alocate. Blocul de nașteri va fi dimensionat pentru un număr mediu de nouă nașteri pe zi, în timp ce laboratoarele de analize medicale vor putea primi câte un pacient o dată, cu excepția computerului tomograf și a laboratorului de endoscopie digestivă, care vor avea două, respectiv trei locuri.
În afară de funcțiunile de bază aferente unui spital județean, planurile autorităților au în vedere ridicarea unui corp de clădire distinct, care să asigure spații de cazare pentru aproximativ 50 de persoane, dar și un heliport destinat urgențelor medicale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castelul Wesselenyi din Jibou, scos la vânzare

Articolul următor

Un nou parc industrial prinde contur în Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share