Covasna Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Târgu Secuiesc, încă trei proiecte cu finanțare europeană

Clădirile grădinițelor ”Frumoasa Adormită” sau Csipkerózsika și cea de pe Strada Benedek Elek din municipiul Târgu Secuiesc, precum și clădirea Școlii ”Turoczi Mόzes”, intră în lucrări de reabilitare termică și modernizare, necesare îmbunătățirii condițiilor de studiu și reducerii costurilor ridicate de întreținere și încălzire. Acestea sunt principalele obiective ce se vor realiza prin contractele de finanțare semnate azi, 21.08.2018, la sediul ADR Centru din Alba Iulia prin care se alocă fonduri nerambursabile în procent de 98% din cele peste 5,4 milioane de lei, valoare estimată de Primăria Municipiului Târgu Secuiesc ca fiind necesară pentru realizarea investițiilor. Fondurile necesare sunt alocate din Programul Operațional Regional 2014-2020, prin Axa Prioritară 3 a Programului, Prioritatea de investiții 3.1B. 
- Frumoasa adormita 1 300x225 - Târgu Secuiesc, încă trei proiecte cu finanțare europeană
Proiectul cu titlul ”Creşterea eficienţei energetice a clădirilor aparţinătoare Municipiului Tg. Secuiesc – Grădiniţa CSIPKERÓZSIKA”, are o valoare totală de 1.090.094,86 lei, din care 1.013.944,54 lei (aproximativ 224.463,06 euro) sunt reprezentați de fondurile nerambursabile, alocate de UE și Guvernul României, pentru realizarea activităților. Primăria municipiului Târgu Secuiesc, în calitate de beneficiar al proiectului va asigura o  cofinanțare de 20.692,75 lei, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, respectiv izolarea pereţilor exteriori, izolarea termică a plăcii de peste etaj, a plăcii de sol, a planşeului de peste subsolul tehnic și a plăcilor în consolă. Se vor instala sisteme alternative de producere a energiei prin  panouri fotovoltaice și se va moderniza sistemul de ventilare mecanică prin montarea unei unităţi cu capacitate de recuperare a temperaturii interioare de până la 70%, introducând aer preîncălzit fără consum de energie. De asemenea, se va moderniza și instalația de iluminat integrat a clădirii, prin schimbarea corpurilor de iluminat existente la unele cu o performanță superioară din punct de vedere lumino-tehnic, şi cu un consum de energie mai scăzut.
- Gradinita BE 1 300x225 - Târgu Secuiesc, încă trei proiecte cu finanțare europeană
Prin proiectul cu titlul ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor aparținătoare municipiului Târgu Secuiesc – Grădinița din str. Benedek Elek” cu o valoare totală de 1.956.400,08 lei, se alocă un buget de 1.816.931,06 lei (aproximativ 402.225,06 euro) fonduri nerambursabile pentru modernizarea clădirii. Din fondurile alocate, la car primăria municipiului contribuie cu 37.080 lei, se vor realiza lucrări de reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii (izolarea pereților exteriori, izolarea termica a plăcii de peste etaj, izolarea termica a plăcii de sol). Se vor instala 40 de panouri fotovoltaice pentru producerea alternativă de energie și se va moderniza sistemului de ventilare mecanică pentru recuperarea temperaturii interioare de până la 89%, introducând aer preîncălzit fără consum de energie. De asemenea, se va moderniza instalația de iluminat integrat a clădirii și se vor schimba utilajele din centrala termica existentă.
- Scoala 1 300x225 - Târgu Secuiesc, încă trei proiecte cu finanțare europeană
Proiectul cu titlul ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor aparținătoare Municipiului Tg. Secuiesc –Școala cu clasele I-VIII Turoczi Mόzes” are o valoare totală de 2.520.059,43 lei, din care 2.333.578,44 lei (aproximativ 516.598,43 euro), reprezintă fondurile europene nerambursabile alocate. Primăria municipiului Târgu Secuiesc, în calitate de beneficiar al proiectului va asigura o  cofinanțare de 47.624,05 lei, pentru realizarea activităților prevăzute în proiect. Bugetul alocat pentru acest proiect va fi investit în anveloparea clădirii prin izolarea pereților exteriori, a plăcii peste ultimul etaj, izolarea termică a plăcii de sol, și a plăcilor în consolă. Se vor instala 78 de panouri fotovoltaice și se va moderniza și aici sistemul de ventilare mecanică prin montarea unei unități cu capacitate de recuperare a temperaturii interioare de până la 70%.
Dintre cele trei proiecte, la Grădinița Csipkerózsika lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii decembrie 2019, și respectiv la sfârșitul lunii ianuarie 2020 pentru Grădinița de pe Strada Benedek Elek și Școala ”Turoczi Mόzes”. Aceste investiții vor reduce consumul anual de energie primară a clădirilor, precum și emisia de gaze cu efect de seră.
Vorbind despre aceste contracte, Simion Crețu, director general ADR Centru, a spus ”Aceste trei proiecte semnate azi se alătură celuilalt proiect semnat de municipiul Târgu Secuiesc, cu finanțare Regio. Mai avem trimis pentru semnare la minister, încă un proiect depus tot pe eficiență energetică, de către Primăria municipiului pentru reabilitarea unei alte școli. Primul proiect de finanțare ce a vizat creșterea eficienței energetice a secției de Chirurgie din cadrul Spitalului din Târgu Secuiesc, a fost semnat în luna martie a acestui an, fiind printre primele contracte finanțate pe această axă. A investi fonduri publice, mai ales europene, în aceste clădiri care sunt mari consumatori de energie pentru a reduce cheltuielile bugetare, reprezintă fapte ce caracterizează o bună administrație publică locală. Proiectele de azi asigură pe termen lung, condiții mai bune atât pentru copiii din grădinițe și școală, cât și pentru cele peste 650 de familii care vor știi că ei învață și se joacă în condiții sigure. Atât acești copii, cât și cei ce în prezent au sub 3 ani vor beneficia de aceste investiții, cu săli încălzite și bine luminate. Municipalitatea, proprietar al clădirilor care asigură cheltuielile de funcționare, este un alt beneficiar al finanțării acestor proiecte, care va reduce astfel aceste cheltuieli, sumele economisite putând fi direcționate către alte investiții. Părinții și populația din municipiu vor beneficia și ei de rezultatele acestor investiții, prin siguranța mediului educațional, dar și printr-un aer mai curat.

Related posts

Omul de afaceri Cristian Răspopa a repus în circulație, pe Valea Arieșului, Mocănița – simbol al Țării Moților

redactia

O nouă autostradă până la Timișoara

Stefana Muresan

UVT participă la proiectul de înființare a Universității Europene UNITA

Stefana Muresan

Nouă intrare pe piața românească: CBRE a consiliat Bank of China în deschiderea sucursalei din București, prin închirierea a 800 mp de birouri în City Gate

Papuc Irina

Mega Image și-a deschis supermarket în Green Residence

Nora Dumitrescu

Trei județe din Ardeal fac legea în producția de mobilier

Nora Dumitrescu

Consiliul Județean Sibiu a preluat președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

Stefana Muresan

Începe Astra Film Festival 2019 la Sibiu: 126 de filme ce prezintă realitatea din 45 de țări

Papuc Irina

Impactul Google în România: afaceri anuale de 4,3 miliarde de lei

Papuc Irina

Brașov: Contract de 226 mil. lei, câștigat de o asociere de antreprenori, pentru repararea străzilor

Stefana Muresan

Televiziunea de business Canal 33, finanțare de la Invest Club pentru a dezvolta proiecte de educație financiară

Stefana Muresan

Peste 170 milioane euro pentru programe de informare şi promovare, destinate organizațiilor din sectorul agroalimentar

Stefana Muresan

Ce propun noile ansambluri rezidențiale din Iași: locuințe smart, eco-friendly

redactia

Rețeaua de servicii medicale Regina Maria a cumpărat Kinetic Sport & Medicine, cu unități în București și Cluj

Stefana Muresan

Locuitorii din vestul țării pot primi până la 40.000 euro nerambursabili pentru a porni o afacere

Stefana Muresan

Primul mall construit în Sibiu va fi inaugurat pe 14 noiembrie. Cum va arăta Promenada Mall

Papuc Irina

ARL- Strabag a finalizat un drum de 14 km din Maramureș

Nora Dumitrescu

15 firme bistrițene și-au luat licență să producă energie electrică

Stefana Muresan

O firmă din Tulcea va reabilita Castelul Corvinilor, contract de 5 mil. euro

redactia

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea va fi reabilitat

Stefana Muresan

Au fost desemnați finaliştii competiţiei E.ON Energy Globe Award România 2017

Ligia Voro

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente cere ridicarea de urgenţă a restricţiei privind exportul

Papuc Irina

Subway va dona mii de sandvișuri bătrânilor și copiilor din Cluj

Nora Dumitrescu

Județul Alba va avea două noi pârtii de schi la Feneș

Papuc Irina

Leave a Comment