Analize București IT&C Ultimele stiri

De ce Canada, Asia și Australia trebuie să facă IT Outsourcing în România

Connections (http://connectionsconsult.ro/), lider pe piața de digital transformation din România, Bulgaria și Serbia a realizat o analiză a oportunităților pe care Canada, Australia, Noua Zeelandă și Asia de SE le au atunci când externalizează operațiunile IT în România.

 

Costurile reduse și similitudinile culturale (Canada), oportunitatea de extindere pe piețe noi și acces la know- how internațional (Asia de SE), productivitate sporită datorată fusului orar și nivelul de limbă engleză al echipelor (Australia & Noua Zeelandă) reprezintă, pentru aceste regiuni, avantaje cheie pentru externalizarea serviciilor de IT&C către România.

“Aproximativ 15% dintre clienții Connections sunt din Canada și din Asia, pe lângă un portofoliu consistent de corporații și companii românești locale. Un procent semnificativ de solicitări sunt pentru Java software developer și IT Infrastructure Engineer. Tipologia proiectelor pentru care suntem solicitați este amplă, de la software development la suport de infrastructură”, declară Bogdan Florea, fondator și CEO Connections.

Externalizarea serviciilor de IT, integral (managed services) sau pentru completarea echipei interne (staff augmentation), aduce o serie de beneficii cheie pentru companii, cum ar fi reducerea de costuri, de la cele cu resursele umane, până la cele legate de logistică și birouri și creșterea productivității, prin utilizarea de echipe mai mari la costuri mai mici.

“Pentru țările menționate, externalizarea către România aduce, în medie, economisirea cu până la 25% a bugetelor alocate unor echipe locale, iar, ca o estimare personală, dinamizarea atragerii de clienți pe ITO din cele 3 zone, poate aduce un aport anual de zeci, poate chiar sute de milioane de euro pentru economia României”, mai adaugă Bogdan Florea.

Beneficii la fel de importante sunt accesul rapid la specialiști de nișă și la un pool dinamic de talente, acces la know-how de ultimă oră prin expunerea echipei la proiecte complexe, atât la nivel de industrii cât și ca localizare geografică, și eliminarea perioadelor de downtime, prin faptul că partenerul de ITO este localizat într-o regiune cu alt fus orar și poate face un tandem perfect cu echipa internă.

“Dacă echipa internă este localizată în Montreal și lucrează de la 10 AM to 6 PM, pe fusul orar local, iar echipa externalizată este localizată în România și lucrează de la 8 AM la 5 PM în timp local, faptul că România este cu 7 ore înainte de Montreal, echipa combinată va fi activă zilnic între 1 AM și 6 PM pe fusul orar din Montreal, ceea ce reduce downtime-ul cu peste 50%, de la 16 ore, la doar 7 ore“ explică Bogdan Florea.

În funcție de complexitatea proiectelor se alocă echipe între 5 și 10 persoane,  iar acestea pot duce până la 3 proiecte în paralel.

 

DESPRE CONNECTIONS

Connections este lider pe piața de digital transformation din România, cu birouri în Bulgaria, Serbia și planuri de extindere la nivel global. Compania este specializată în IT Outsourcing, Business Process Outsourcing și Software Development. Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom și Retail. Începând cu luna iulie 2018 Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizată în industrii cheie. Connections are în România 300 de angajați și a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 4 mil euro. Detalii pe http://connectionsconsult.ro/

Related posts

Europa: 550 de milioane de Euro pentru 120.000 de IMM-uri din România

Gruita Ienasoiu

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

HARMAN, 7.700 m2 in Metroffice, pe 10 ani

Ionut Oprea

Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

Traian Dan

150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

Ligia Voro

O echipă de la Timișoara analizează și sortează postările utilizatorilor Facebook

Stefana Muresan

Medicina viitorului în tratamentul AVC prezentată la Târgu Mureș

Ligia Voro

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Papuc Irina

Canadienii de la Celestica, furnizor Alcatel sau NEC, aduc încă 30 milioane dolari în Borș

redactia

83% dintre milenialii din România sunt optimiști atunci când se gândesc la viitor

Stefana Muresan

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

Extinderea firmelor în Zona Industrială Vest Sibiu a determinat Primăria să investească în dezvoltarea infrastructurii

Papuc Irina

„Comunicare și vindecare: managementul relației cu pacienții”

redactia

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

Marcel Boloş pregătește patru mari proiecte axate pe cercetare și tehnologii

Traian Dan

Desant clujean în curtea Ministerului Agriculturii: 40 de producători locali

Nora Dumitrescu

Qubiz nominalizată la premiul pentru cel mai bun loc de muncă din Europa

Traian Dan

Aeroportul Internaţional Baia Mare, redeschis traficului intern şi extern în iunie

Stefana Muresan

Elevii care frecventează învățământul dual – cazare și masă asigurate de Primăria Oradea

Stefana Muresan

Night of the SMEs

Transilvania Business

Technovation Girls 2020 – o competiție de tehnologie dedicată fetelor

Traian Dan

Cum s-a mărit suprafața României cu 1 miliard de euro, bani europeni

redactia

Prezența mai multor companii din Fortune Global 500 în CEE va crește cererea pentru spații imobiliare

Ligia Voro

Leave a Comment