Analize București IT&C Ultimele stiri

De ce Canada, Asia și Australia trebuie să facă IT Outsourcing în România

Connections (http://connectionsconsult.ro/), lider pe piața de digital transformation din România, Bulgaria și Serbia a realizat o analiză a oportunităților pe care Canada, Australia, Noua Zeelandă și Asia de SE le au atunci când externalizează operațiunile IT în România.

 

Costurile reduse și similitudinile culturale (Canada), oportunitatea de extindere pe piețe noi și acces la know- how internațional (Asia de SE), productivitate sporită datorată fusului orar și nivelul de limbă engleză al echipelor (Australia & Noua Zeelandă) reprezintă, pentru aceste regiuni, avantaje cheie pentru externalizarea serviciilor de IT&C către România.

“Aproximativ 15% dintre clienții Connections sunt din Canada și din Asia, pe lângă un portofoliu consistent de corporații și companii românești locale. Un procent semnificativ de solicitări sunt pentru Java software developer și IT Infrastructure Engineer. Tipologia proiectelor pentru care suntem solicitați este amplă, de la software development la suport de infrastructură”, declară Bogdan Florea, fondator și CEO Connections.

Externalizarea serviciilor de IT, integral (managed services) sau pentru completarea echipei interne (staff augmentation), aduce o serie de beneficii cheie pentru companii, cum ar fi reducerea de costuri, de la cele cu resursele umane, până la cele legate de logistică și birouri și creșterea productivității, prin utilizarea de echipe mai mari la costuri mai mici.

“Pentru țările menționate, externalizarea către România aduce, în medie, economisirea cu până la 25% a bugetelor alocate unor echipe locale, iar, ca o estimare personală, dinamizarea atragerii de clienți pe ITO din cele 3 zone, poate aduce un aport anual de zeci, poate chiar sute de milioane de euro pentru economia României”, mai adaugă Bogdan Florea.

Beneficii la fel de importante sunt accesul rapid la specialiști de nișă și la un pool dinamic de talente, acces la know-how de ultimă oră prin expunerea echipei la proiecte complexe, atât la nivel de industrii cât și ca localizare geografică, și eliminarea perioadelor de downtime, prin faptul că partenerul de ITO este localizat într-o regiune cu alt fus orar și poate face un tandem perfect cu echipa internă.

“Dacă echipa internă este localizată în Montreal și lucrează de la 10 AM to 6 PM, pe fusul orar local, iar echipa externalizată este localizată în România și lucrează de la 8 AM la 5 PM în timp local, faptul că România este cu 7 ore înainte de Montreal, echipa combinată va fi activă zilnic între 1 AM și 6 PM pe fusul orar din Montreal, ceea ce reduce downtime-ul cu peste 50%, de la 16 ore, la doar 7 ore“ explică Bogdan Florea.

În funcție de complexitatea proiectelor se alocă echipe între 5 și 10 persoane,  iar acestea pot duce până la 3 proiecte în paralel.

 

DESPRE CONNECTIONS

Connections este lider pe piața de digital transformation din România, cu birouri în Bulgaria, Serbia și planuri de extindere la nivel global. Compania este specializată în IT Outsourcing, Business Process Outsourcing și Software Development. Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom și Retail. Începând cu luna iulie 2018 Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizată în industrii cheie. Connections are în România 300 de angajați și a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 4 mil euro. Detalii pe http://connectionsconsult.ro/

Related posts

Cererea de mobilier, în creștere după lockdown la Sortilemn

Nora Dumitrescu

Primăria Timișoara ridică o maternitate nouă

Stefana Muresan

Orange a ajuns cu rețeaua 5G în patru orașe din Transilvania și Banat

Nora Dumitrescu

Analiză: Sănătatea și bunăstarea ocupanților clădirilor de birouri

Papuc Irina

Translogistica 2017 la Romexpo

Ionut Oprea

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

Nora Dumitrescu

Seră hidroponică pentru roşii cherry, investiție de 700.000 de euro în Bihor

Stefana Muresan

Guvernul inaugurează cea mai lungă pârtie din nordul țării. Construcția a durat 10 ani, investiție de 15 milioane de euro

redactia

Lăudată de Donald Tusk, Dacia anunță că face sute de angajări și investește peste 100 de milioane de euro

redactia

Producătorii de gaze și de energie electrică, prețuri reglementate de la îngrijorarea guvernanților

redactia

General Electric va furniza tehnologia de bază pentru noua centrală de la Iernut

Stefana Muresan

Ardelenii vor circula cu mască pe Trenurile Soarelui. Sibiul va avea Trenul Tineretului

Nora Dumitrescu

Călin Biriș: Peste 600 antreprenori și manageri din Cluj și Mureș interesaţi să își crească afacerea prin marketing online

Stefana Muresan

Regiunea Centru în vizită în Landul Brandenburg din Germania

Stefana Muresan

Bihor: 230 mil. lei pentru varianta de ocolire Aleșd Sud

Stefana Muresan

Schimbări în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internaţional Cluj

redactia

Semne bune în piața rezidențială: mai multe autorizații de construire

Nora Dumitrescu

MINDTHEGAP. În lumea tapetului, abajururilor și a textilelor care cuvântă

Ligia Voro

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Grupul NEPI Rockcastle donează 150.000 de euro Crucii Roșii din Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Banca Transilvania, în indicele internațional Russell din septembrie

Nora Dumitrescu

Oameni de ştiinţă israelieni: “Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”

redactia

Brașovenii de la SoundHouse vor avea depozit la Cluj

Nora Dumitrescu

Finantare REGIO de 20 mil. lei pentru infrastructura turistica din Ocna Sibiului

Stefana Muresan

Leave a Comment