București Real Estate Ultimele stiri

CBRE este consultantul Spaces în tranzacția de închiriere a celui mai mare centru din România

• CBRE este consultantul imobiliar care a intermediat tranzacția de închiriere pentru cel mai mare centru de spații de lucru creative deschis de Spaces în România;
• Noul centru Spaces va ocupa 4.100 m² în EXPO Business Park.

CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a intermediat tranzacția de închiriere a 4.100 m² de spații de birouri destinate celui mai mare centru Spaces din România. Acesta va fi deschis la jumătatea lui 2019 în complexul de birouri EXPO Business Park, situat în zona Expoziției, în nordul capitalei. Spaces este un brand de spații de coworking, care oferă un mediu de lucru flexibil, menit să sporească productivitatea și creativitatea, dedicat companiilor cu istoric și start-up-urilor. Brandul este deținut de International Workspace Group (IWG), corporație multinațională în al cărei portofoliu se mai află mărcile Regus, Basepoint, No.18, Signature și Open Office. IWG a intrat pe piața locală în anul 1999 cu marca Regus. CBRE are un parteneriat solid cu IWG, închirierea spațiilor de birouri din EXPO Business Park fiind a unsprezecea colaborare concretizată cu deschiderea unui nou centru dintre cei doi lideri de industrie.

“CBRE sprijină tendința actuală de creștere accelerată a numărului de spații de coworking pe segmentul de birouri. Alinierea României la acest trend global este un semn al maturizării pieței locale. Faptul că un jucător de anvergura IWG a decis să se extindă în țara noastră, prin brandurile Spaces și Regus, este încă o dovadă că economia românească este suficient de puternică pentru a trezi interesul marilor companii internaționale. Ne bucură să observăm că dezvoltatori extrem de puternici, cum este Portland Trust, înțeleg valoarea spațiilor de lucru alternative și le includ în proiectele lor, reușind astfel să le ofere chiriașilor flexibilitatea de care aceștia au nevoie pentru încheierea unor contracte de lungă durată. Deschiderea celui mai mare centru Spaces din România este atât o confirmare a parteneriatului solid dintre CBRE și IWG, cât și un indicator că sectorul spațiilor de birouri se îndreaptă în direcția corectă, aceea a majorării ponderii componentei de flexibilitate. Conform estimărilor CBRE, în următoarea perioadă orice proiect de birouri de succes va trebui să ofere un grad ridicat de adaptabilitate la nevolile clienților, prin spații de coworking și birouri flexibile pentru a putea atrage chiriași pe termen lung”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE Romania.

Procesul de identificare a celui mai bun amplasament pentru centrul Spaces a durat 12 luni. Contractul de închiriere a fost semnat pe o durată peste media pieței, de cinci ani. Aceasta este încă o dovadă a încrederii pe care Spaces o are în potențialul zonei Piața Presei Libere – Expoziției de a deveni unul dintre polurile importante de birouri din capitală. Deschiderea noii magistrale de metrou M6, care va lega Bucureștiul de Aeroportul Internațional Henri Coandă, va contribui la fluidizarea traficului de suprafață. Datorită acestui factor, numeroși dezvoltatori de complexe de birouri și ansambluri rezidențiale au planuri pentru proiecte în această parte a orașului. IWG, prin brandul Spaces, nu este singura mare companie care a sesizat potențialul zonei de a deveni următorul mare hub de afaceri din nordul capitalei. ING Bank a decis să își consolideze operațiunile pe plan local și își va extinde sediul central în Clădirea 3 a EXPO Business Park, pe care o va ocupa integral. CBRE a fost consultant de închiriere și în această tranzacție, consiliind ING Bank.

“Suntem bucuroși pentru deschiderea noului nostru centru, unde mulți oameni vor avea ocazia să-și ia carierele în propriile mâini și să aibă inspirație pentru idei bune, într-un mediu dinamic. Spaces este un altfel de concept, care se concentrează pe experiența utilizatorului și pe nevoia acestuia de a lucra într-un spațiu care să sporească creativitatea. Scopul nostru este să oferim condiții optime pentru cei care au ales Spaces să-și deruleze activitatea, fie că este vorba de antreprenori sau de mari companii care vor ca angajații lor să lucreze într-un spațiu fexibil și original. Spaces este un brand inovator, care își face tot mai mult loc pe piață și care pune Bucureștiul pe harta marilor orașe ce înțeleg nevoia oamenilor de mobilitate și de spații de lucru flexibile, eficiente și capabile să creeze comunități de afaceri. Spaces este un concept care unește marile centre de afaceri ale lumii, oferind aceleași caracteristici în orice oraș al lumii te găsești, fie că este Londra, Paris, New York, Hong Kong sau Rio de Janeiro etc.”, a explicat Ramona Predescu (Iacob), Country Manager al Spaces Romania.

„Suntem încântați de venirea Spaces în EXPO Business Park. IWG este o companie cu o experiență uriașă pe piața din București și care înțelege foarte bine necesitățile acestei piețe. Există o nevoie evidentă de spații de lucru flexibile pe care o resimt toți jucătorii, de la companii mici la mari corporații, așadar prezența Spaces în EXPO Buisness Park este un atu pentru noi”, a adăugat Robert Neale, Director General al Portland Trust.

EXPO Business Park este primul proiect care va fi livrat în zona Expoziției în ultimii șapte ani și va avea o suprafață închiriabilă netă de aproximativ 40.000 m², la intersecția Bulevardului Expoziției cu Strada Aviator Popișteanu. Proiectul va cuprinde trei clădiri și va fi situat la circa 450 de metri de stația de metrou 1 Mai, la aproximativ 600 de metri de centrul expozițional Romexpo și la 1,5 kilometri de Piața Presei Libere. Ansamblul va fi livrat într-un singură fază, la jumătatea lui 2019, și va dispune de o suprafață impresionantă de spații verzi.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.

Spaces oferă un mediu de lucru creativ, cu un spirit antreprenorial unic. Credem că munca este despre oameni și idei, iar tehnologia a creat o economie modernă, condusă de oameni implicați. De aceea, am creat spații de lucru cu un design inedit, care să inspire, iar echipele noastre dedicate au grijă de toate detaliile pentru ca antreprenorii și intraprenorii să se poată concentra pe următoarea idee care face diferența.
Cultura noastră se bazează pe energia comunității – oameni interesanți care fac lucruri interesante. Întregul concept susține dezvoltarea rețelelor și conectarea cu membri care împărtășesc idei similare.
Pentru antreprenori sau angajați ai unei companii, Spaces este mai mult decât un simplu spațiu de lucru. Ceea ce face conceptul Spaces cu adevărat unic este comunitatea de oameni cu viziune pe termen lung, inovatori, profesioniști care schimbă regulile jocului și care iubesc ceea ce fac.

Related posts

“Capitala” Sălajului își modernizează drumurile forestiere

Nora Dumitrescu

Arad: Proiect de management al deşeurilor de peste 30 milioane de euro

Stefana Muresan

CTP construiește un nou parc lângă Sibiu, cu o investiție totală de circa 23 milioane euro

Stefana Muresan

Ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei pentru cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei

redactia

Armata inteligentă de la Poli. Universitatea care cumpără bănci

redactia

750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

redactia

Autostrada Sibiu – Pitești, investiție de 3,34 miliarde de euro : A fost emis acordul de mediu, documentul care deblochează cel mai important proiect rutier al României

redactia

„Comunicare și vindecare: managementul relației cu pacienții”

redactia

Horinca de Cămârzana – Satu Mare a ajuns la Bruxelles, Berlin și Taiwan

Traian Dan

”Best Practices Recognition” pentru Schaeffler România din partea PSA Peugeot Citroen

Ligia Voro

Pălinca produsă în Odorheiul Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Bădăcin le-a luat europenilor toate medaliile

redactia

Dezvoltați competențe în workplace, property și facility management la ROFMEX 2019

Ionut Oprea

APIA a autorizat plăți de peste 8,1 milioane de euro beneficiarilor de fonduri pentru bunăstarea porcinelor

Papuc Irina

#TCIC2019 | 400 de participanți | 24 de țări

Ligia Voro

Romsilva își înscrie pădurile

Ligia Voro

Romanian Gastronomy in the XXI Century – O carte manifest pentru gastronomia românească a secolului XXI

redactia

Noutățile anului universitar 2018-2019 la UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

Oana Stănescu, românca de 35 de ani care urmează să schimbe fața New York-ului prin proiectele sale

redactia

Contracte de finanţare de peste 13 mil. euro, semnate de firme private cu ADR Vest în cadrul Regio-POR

Stefana Muresan

Peste 100 de tone de aur vor fi exploatate în Hunedoara

redactia

Se redeschide perla termală a Sălajului

Nora Dumitrescu

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Robert Bloancă

Vinurile de Jidvei, medaliate cu aur și argint la cea mai mare competiție din lume

Stefana Muresan

Încep înscrierile în competiţia E.ON Energy Globe Award România 2018

Stefana Muresan

Leave a Comment