București Real Estate Ultimele stiri

CBRE este consultantul Spaces în tranzacția de închiriere a celui mai mare centru din România

• CBRE este consultantul imobiliar care a intermediat tranzacția de închiriere pentru cel mai mare centru de spații de lucru creative deschis de Spaces în România;
• Noul centru Spaces va ocupa 4.100 m² în EXPO Business Park.

CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a intermediat tranzacția de închiriere a 4.100 m² de spații de birouri destinate celui mai mare centru Spaces din România. Acesta va fi deschis la jumătatea lui 2019 în complexul de birouri EXPO Business Park, situat în zona Expoziției, în nordul capitalei. Spaces este un brand de spații de coworking, care oferă un mediu de lucru flexibil, menit să sporească productivitatea și creativitatea, dedicat companiilor cu istoric și start-up-urilor. Brandul este deținut de International Workspace Group (IWG), corporație multinațională în al cărei portofoliu se mai află mărcile Regus, Basepoint, No.18, Signature și Open Office. IWG a intrat pe piața locală în anul 1999 cu marca Regus. CBRE are un parteneriat solid cu IWG, închirierea spațiilor de birouri din EXPO Business Park fiind a unsprezecea colaborare concretizată cu deschiderea unui nou centru dintre cei doi lideri de industrie.

“CBRE sprijină tendința actuală de creștere accelerată a numărului de spații de coworking pe segmentul de birouri. Alinierea României la acest trend global este un semn al maturizării pieței locale. Faptul că un jucător de anvergura IWG a decis să se extindă în țara noastră, prin brandurile Spaces și Regus, este încă o dovadă că economia românească este suficient de puternică pentru a trezi interesul marilor companii internaționale. Ne bucură să observăm că dezvoltatori extrem de puternici, cum este Portland Trust, înțeleg valoarea spațiilor de lucru alternative și le includ în proiectele lor, reușind astfel să le ofere chiriașilor flexibilitatea de care aceștia au nevoie pentru încheierea unor contracte de lungă durată. Deschiderea celui mai mare centru Spaces din România este atât o confirmare a parteneriatului solid dintre CBRE și IWG, cât și un indicator că sectorul spațiilor de birouri se îndreaptă în direcția corectă, aceea a majorării ponderii componentei de flexibilitate. Conform estimărilor CBRE, în următoarea perioadă orice proiect de birouri de succes va trebui să ofere un grad ridicat de adaptabilitate la nevolile clienților, prin spații de coworking și birouri flexibile pentru a putea atrage chiriași pe termen lung”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE Romania.

Procesul de identificare a celui mai bun amplasament pentru centrul Spaces a durat 12 luni. Contractul de închiriere a fost semnat pe o durată peste media pieței, de cinci ani. Aceasta este încă o dovadă a încrederii pe care Spaces o are în potențialul zonei Piața Presei Libere – Expoziției de a deveni unul dintre polurile importante de birouri din capitală. Deschiderea noii magistrale de metrou M6, care va lega Bucureștiul de Aeroportul Internațional Henri Coandă, va contribui la fluidizarea traficului de suprafață. Datorită acestui factor, numeroși dezvoltatori de complexe de birouri și ansambluri rezidențiale au planuri pentru proiecte în această parte a orașului. IWG, prin brandul Spaces, nu este singura mare companie care a sesizat potențialul zonei de a deveni următorul mare hub de afaceri din nordul capitalei. ING Bank a decis să își consolideze operațiunile pe plan local și își va extinde sediul central în Clădirea 3 a EXPO Business Park, pe care o va ocupa integral. CBRE a fost consultant de închiriere și în această tranzacție, consiliind ING Bank.

“Suntem bucuroși pentru deschiderea noului nostru centru, unde mulți oameni vor avea ocazia să-și ia carierele în propriile mâini și să aibă inspirație pentru idei bune, într-un mediu dinamic. Spaces este un altfel de concept, care se concentrează pe experiența utilizatorului și pe nevoia acestuia de a lucra într-un spațiu care să sporească creativitatea. Scopul nostru este să oferim condiții optime pentru cei care au ales Spaces să-și deruleze activitatea, fie că este vorba de antreprenori sau de mari companii care vor ca angajații lor să lucreze într-un spațiu fexibil și original. Spaces este un brand inovator, care își face tot mai mult loc pe piață și care pune Bucureștiul pe harta marilor orașe ce înțeleg nevoia oamenilor de mobilitate și de spații de lucru flexibile, eficiente și capabile să creeze comunități de afaceri. Spaces este un concept care unește marile centre de afaceri ale lumii, oferind aceleași caracteristici în orice oraș al lumii te găsești, fie că este Londra, Paris, New York, Hong Kong sau Rio de Janeiro etc.”, a explicat Ramona Predescu (Iacob), Country Manager al Spaces Romania.

„Suntem încântați de venirea Spaces în EXPO Business Park. IWG este o companie cu o experiență uriașă pe piața din București și care înțelege foarte bine necesitățile acestei piețe. Există o nevoie evidentă de spații de lucru flexibile pe care o resimt toți jucătorii, de la companii mici la mari corporații, așadar prezența Spaces în EXPO Buisness Park este un atu pentru noi”, a adăugat Robert Neale, Director General al Portland Trust.

EXPO Business Park este primul proiect care va fi livrat în zona Expoziției în ultimii șapte ani și va avea o suprafață închiriabilă netă de aproximativ 40.000 m², la intersecția Bulevardului Expoziției cu Strada Aviator Popișteanu. Proiectul va cuprinde trei clădiri și va fi situat la circa 450 de metri de stația de metrou 1 Mai, la aproximativ 600 de metri de centrul expozițional Romexpo și la 1,5 kilometri de Piața Presei Libere. Ansamblul va fi livrat într-un singură fază, la jumătatea lui 2019, și va dispune de o suprafață impresionantă de spații verzi.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.

Spaces oferă un mediu de lucru creativ, cu un spirit antreprenorial unic. Credem că munca este despre oameni și idei, iar tehnologia a creat o economie modernă, condusă de oameni implicați. De aceea, am creat spații de lucru cu un design inedit, care să inspire, iar echipele noastre dedicate au grijă de toate detaliile pentru ca antreprenorii și intraprenorii să se poată concentra pe următoarea idee care face diferența.
Cultura noastră se bazează pe energia comunității – oameni interesanți care fac lucruri interesante. Întregul concept susține dezvoltarea rețelelor și conectarea cu membri care împărtășesc idei similare.
Pentru antreprenori sau angajați ai unei companii, Spaces este mai mult decât un simplu spațiu de lucru. Ceea ce face conceptul Spaces cu adevărat unic este comunitatea de oameni cu viziune pe termen lung, inovatori, profesioniști care schimbă regulile jocului și care iubesc ceea ce fac.

Related posts

În regim de autostradă, de la Sibiu până la Viena, cu o întrerupere de 13 km

Stefana Muresan

Au fost stabilite cele mai de succes afaceri din judeţul Timiş. Se organizează o nouă ediţie a Topului Firmelor

Robert Bloancă

BCR a lansat Școala de Business, un program de educație pentru antreprenori

Traian Dan

Zona Industrială Vest Sibiu: Grupo Antolin – cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, Marquardt – cea mai mare creștere a profitului

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru achiziția și montarea panourilor fotovoltaice

Ligia Voro

APIA a autorizat pentru plată 715 milioane de Euro către peste 500.000 de fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans

Papuc Irina

Performanța economică a județelor, după cifra de afaceri din 2019 a companiilor: București, Ilfov și Timiș, în top

Ion Surdu

Bilka si-a dublat afacerile

Transilvania Business

APIA verifică fermierii prin teledetecție

Traian Dan

Start-Up Nation 2018, ultimul pas înainte de depunerea proiectelor

redactia

Evoluţia industriei IT din Braşov

Stefana Muresan

Bucharest- skyline transformation 2025: The Arc, a new signature for Bucharest

Ionut Oprea

Ministerul Dezvoltării cumpără 40 de tramvaie noi, contract de peste 68 mil. euro

redactia

The Economist, în suplimentul „Lumea în 2019”: România va avea a doua cea mai mare rată de creştere din Uniunea Europeană în 2019, de 3,7%

redactia

SIFI TM Agro, investiție de peste 1 milion de euro în Siloz Carani, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole

Stefana Muresan

Cel mai mare fond din lume, deţinut de un stat, a devenit acţionar la Digi şi Compa

Stefana Muresan

Cu Tarom, de la Timișoara spre Chișinău, Paris și Stuttgart

Stefana Muresan

Borcanul cu Magiun din prune Topoloveni, în coşul cu cadouri oferit din partea României pentru preluarea Preşedinţiei Rotative a UE

redactia

Turbinele eoliene, principala sursă de energie a țării

redactia

22 martie 2021, termenul final pentru depunerea ofertelor la drumul expres Oradea – Arad

Traian Dan

Element Industrial diversifies its portfolio with new division focused on smaller, incity projects

Ionut Oprea

Aramis din Baia-Mare, producator pentru Ikea, trece pragul de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

Sinteza fondurilor europene în județul Brașov: peste 1 miliard de euro atrași după aderarea României la UE

Ion Surdu

Probleme legate de mediu în aviație, dezbătute la Iași

Stefana Muresan

Leave a Comment