Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spațiul pentru Summit-ul UE de la Sibiu, amenajat de o firma din Satu Mare

Primăria Sibiu a semnat contractul de amenajare a spațiului în care, pe 9 mai 2019, cei 27 de președinți și șefi de guverne rămași în Uniunea Europeană vor discuta despre viitorul construcției comunitare. Spațiul va fi amenajat de o firma din Satu Mare.

Potrivit turnulsfatului.ro, 2,1 milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului de ”îmbunătățire a valențelor funcționale ale sediului Primăriei municipiului Sibiu cu ocazia Summit-ului UE 2019”, după cum au denumit reprezentanții administrației locale lucrarea. Contractul de lucrări a fost semnat pe 2 noiembrie 2018 cu SC Euras SRL, societatea din Satu Mare care are și acum în derulare contracte importante care vizează monumente istorice din Sibiu (reabilitarea Bisericii Evanghelice din Piața Huet sau a clădirii din Piața Mică, nr 22 sunt două astfel de exemple).

Lucrările care urmează a fi realizate în special în spațiile largi de la parterul Primăriei Sibiu (imobil monument istoric clasa A – de importanță națională) vizează lărgirea unor accese care vor fi folosite pe traseul oficial. Acest traseu pornește din Piața Mare, parcurge sala de expoziții a Primăriei (cea dinspre Piața Mare, unde se află și centrul de informare a turiștilor) și are drept punct final curtea interioară a Primăriei, locul în care se va desfășura Summit-ul UE din 9 mai 2019. ”Pentru majorarea gabaritului golurilor de trecere se va interveni la golurile existente prin lucrări care utilizează aceleași materiale ce se regăsesc în structura finisajelor existente. De asemenea, lucrările urmăresc respectarea configurației existente și a stilului arhitectural”, se arată în documentația pregătită pentru procedura de atribuire a contractului de lucrări. Practic, majorările despre care se discută urmăresc lărgirea de la 85 la 175 de cm a golurilor prin care se trece dinspre scara monumentală a Primăriei înspre holul care face legătura cu curtea interioară. Hol a cărui gol înspre curtea interioară urmează a fi lărgit de la 1,29 la 1,93 m lățime.

Contractul semnat cu Primăria Sibiu de către cei de la Euras mai prevede refacerea zugrăvelilor de la parter, mezanin și etajele 1 și 2, reabilitarea pardoselilor din parchet, dar și realizarea unor tavane false.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Petroșaniul intră în șantier pe bani europeni

Articolul următor

PressHub.ro/BaniEuropeni: Al doilea seminar dedicat jurnaliștilor locali în proiectul “Cohesion Policy in Romania”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share