Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului Prinţului Charles

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a semnat contractul de finanțare a proiectului „Modernizare și reabilitare drum județean DJ 104L Dacia – Viscri – Bunești, km 0+000 – 15+065”. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional. Cheltuielile totale eligibile ale proiectului sunt de 27.051.032 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile au valoarea de 26.510.011,36 lei, iar contribuția proprie a Județului Brașov este de 541.020,64 lei.

Acesta este cel de-al treilea proiect de modernizare a unui drum județean, care va fi implementat cu fonduri europene asigurate prin POR, după cele realizate pentru drumul „de sub munte” (DJ104A, DJ105C, DJ105P) și drumul interjudețean Covasna – Brașov. În același timp, la ADR Centru s-a terminat evaluarea unui alt proiect al Județului Brașov, cel destinat modernizării DJ 112C Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni (11,67 km), contractul de finanțare urmând a fi semnat în perioada imediat următoare.

„Avem în implementare sau în diverse stadii de elaborare, respectiv de evaluare, proiecte cu fonduri europene a căror valoare totală ajunge la 400 de milioane de lei. Practic, pe exercițiul financiar 2014-2020 suntem campioni la accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Regiunii 7 Centru. După ce ani la rând județul Brașov a fost în coada clasamentului la acest capitol, iată că absorbția banilor europeni a ajuns o prioritate pentru Consiliul Județean și, printr-o muncă asiduă a echipei conduse la administratorul public Daniel Gligoraș, am reușit să realizăm 11 proiecte, din care 6 sunt deja în implementare. Prioritățile noastre sunt modernizarea drumurilor, îmbunătățirea infrastructurii spitalelor din subordinea noastră, dotarea lor cu echipamente și aparatură medicală și implementarea unui sistem de management integrat pentru administraţia judeţului Braşov”, a spus președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea.

Modernizarea DJ 140 L va crește gradul de accesibilitate rutieră în zona de nord a județului. Practic, traseul care va fi refăcut reprezintă singura legătură a comunelor Jibert și Bunești cu municipiul Brașov. Această investiție va da un imbold dezvoltării economice a zonei Rupea și va determina o creștere a numărului de turiști dornici să viziteze Viscri, satul Prințului Charles.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La 9 luni, Romgaz - cifră de afaceri mai mare, profit net mai mic

Articolul următor

Cooperativa Țara Mea investește 6 milioane de euro într-un abator destinat cărnii de oaie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share