Cluj Eveniment Turism Ultimele stiri

Cum și unde călătoresc românii? Oferte concrete pe care le găsești la Târgul de Turism Touristica

Când vine vorba despre modul în care călătorim, lucrurile sunt destul de schimbătoare atât la nivel de touroperatori, agenții și chiar călători. Tendințele și destinațiile în vogă sunt dictate, de cele mai multe ori, de situația socială, politică sau economică, comportamente de consum sau climat internațional. O oportunitate pentru pasionații de călătorii și vânătorii de discount-uri pentru vacanțe este Târgul de Turism Touristica, care are loc pe 23-25 noiembrie 2019, în incinta VIVO! Cluj-Napoca.

Românii aleg în continuare destinațiile clasice (Grecia, Turcia, Spania sau Cipru), dar deschiderea lor către destinații exotice crește anual. Turiștii au început să achiziționeze pachete pentru destinații mai exotice precum Cancun, Dubai, Singapore sau Thailanda.

Una dintre agențiile prezente la Târgul de Turism, are o ofertă specială pentru pachetele early booking 2019 cu discount de până la 50% la destinații precum Turcia, Grecia, Spania, Egipt sau Tunisia.

Noutăți în materie de turism în anul 2019

O noutate o reprezintă obiceiurile care au schimbat rutele obișnuite ale turiștilor. Aici discutăm de la turism culinar în restaurante recomandate de ghidul Michelin deschise 6 luni pe an până la vânătoarea de fotografii în destinații atipice pentru rețele sociale sau destinații în care se practică sporturi extreme sau yoga.

Specialiștii în turism spun că aceste interese oarecum atipice pentru modul în care românii călătoreau până acum vor dicta felul în care se va face selecția locurilor pentru vacanță.

Destinații preferate de români

In 2019, devine un trend ca pasionații de călătorii să aleagă destinații culturale, ecologic, locuri mai puțin cunoscute, atracții naturale irezistibile, castele sau croaziere pe insule extraordinare, încercând să evite destinațiile în care populația principală este formată din turiști.

Ca exemplu concret de destinație nouă pe lista preferințelor românilor adăugăm Israel. Unul dintre expozanții prezenți la târg operează cinci avioane de tip charter către Egipt (Hurghada și Sharm-el-Sheikh) din București, Cluj-Napoca și Timișoara, numărul românilor care au ales această destinație fiind de peste 10.000. Numărul solicitărilor a fost mare atât în plin sezon estival, cât și în perioada de extra-sezon, astfel că pachetele de Revelion în Egipt sunt deja epuizate.

Prețul mediu plătit de un turist pentru un pachet care include șapte nopți de cazare la hotel de 4/5*, mese incluse, transport cu avionul, transferuri de la aeroport la hotel și retur și asistență turistică este de aproximativ 500 de euro. Ca activități suplimentare, turiștii oprează pentru excursii la obiective turistice precum Piramidele din Giza sau Valea Regilor.

“Cursa charter Hurghada va aduce mai aproape Egipt de Iași. La mai puțin de patru ore distanță, turiștii vor putea descoperi una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță, o destinație complexă, potrivită atât pentru familiile cu copii care vor să se relaxeze la plajă, cât și pentru cei care vor să exploreze siturile arheologice, să viziteze templele egiptene precum Templul din Karnak ori să vadă cu ochii lor Piramida lui Keops, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice”, declară Maged Erian, directorul general Christian Tour, pentru o publicație ieșeană.

Târgul de Turism Touristica din 23-25 noiembrie are loc la Cluj-Napoca în incinta VIVO! și este o oportunitate atât pentru agențiile de turism, touroperatori sau detailiști care își pot prezenta oferta la pachetele early booking 2019 sau last minute 2018, cât și pentru pasionații de călătorii care beneficiază de consultanță gratuită și cele mai bune oferte.

Târgul este deschis gratuit vizitatorilor de vineri până duminică în intervalul orar 10:00-22:00.

Related posts

Bălțata românească câștigă teren în fața raselor bovine străine

Ligia Voro

Grupul TeraPlast estimează afaceri de 970 milioane de lei în acest an

Stefana Muresan

Elvețienii de la Sika cumpără Arcon Membrane

redactia

Castelul Thobias este scos din nou la licitație. Prețul de pornire: 62.500 euro

Papuc Irina

QS World University Rankings: UVT și alte trei universități din Consorțiul Universitaria sunt prezente în top

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru IMM-uri în 2020: până la 200.000 de euro pentru mici firme din IT, sănătate sau energie – propunere de ghid

Papuc Irina

Târgul de Paști din Oradea va fi organizat în Piața Unirii între 10 și 20 aprilie

Traian Dan

Așteptările companiilor germane sunt tot mai reduse, conform sondajului AHK

Ligia Voro

Uzina Tenaris a simulat un accident feroviar la Zalău

Nora Dumitrescu

Academia IMPACT, program complex de transFORMARE pentru profesori

Ligia Voro

Un start-up românesc, ce oferă soluții digitale de prezentare a ofertelor imobiliare, ales în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

Ion Surdu

Se lucrează la racordarea drumurilor din incinta Aeroportului Oradea la DN 79

Traian Dan

Compania Delphi Technologies mută o parte din activitate din Marea Britanie la Iași. ”Sunt costuri mai mici!”

Stefana Muresan

Un milion de euro pentru Aeroportul Oradea, ajutor de la Comisia Europeană

Traian Dan

POZITIV TB – Renate Popescu: „Îi sfătuiesc pe colegii mei să apeleze cât mai mult la procedee digitale”

Traian Dan

Proiect: Terenurile aflate pe traseul BRUA, scoase din circuitul agricol fără acordul proprietarilor

Stefana Muresan

Dotări de 2,5 milioane de euro pentru Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu

Traian Dan

Alba Iulia, primul oraș din România premiat de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere

Stefana Muresan

Povestea unei chimiste din Timișoara și a unui sociolog din Oradea care au livrat cu bicicleta săpun de 20.000 de euro, în 2018

redactia

Șimleul vrea facilități fiscale pentru investitori după plecarea Ara Shoes

Nora Dumitrescu

Consiliul Județean Timiș înfiinţează un centru-pilot de colectare a fructelor și legumelor

redactia

Banca Transilvania, planuri ambițioase pentru acest an

Stefana Muresan

Frisbo, prima platformă de e-fulfillment din România, atrage o investiție de 500.000 de euro din partea Neogen

Stefana Muresan

Sursele de finantare pentru luna Decembrie 2015

Transilvania Business

Leave a Comment