Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Speedwell incepe Record Park, proiect mixt de 42 mil. euro in Cluj – Napoca

• Record Park reprezinta unul dintre cele mai ample proiecte de acest tip din Romania, fiind primul proiect mixt de regenerare urbana din Cluj – Napoca

• Proiectul va include o cladire de birouri clasa A cu 12.000 mp, o componenta rezidentiala care va reuni 236 de apartamente, un fost depozit – fostele Grajduri Imperiale, cu o suprafata de 2.000 mp, care vor fi revitalizate in spatii comerciale, un centru de arta si spatii co-working, o componenta de spatii dedicate sportului (World Class) cu o piscina semi-olimpica si zone verzi ample

• Proiectul este dezvoltat de catre Speedwell, care a coordonat constructia turnului de birouri Unirii View din Bucuresti. Griffes va fi responsabila de strategia comerciala si de inchiriere a proiectului in timp ce Imoteca va fi responsabila de vanzarea locuintelor

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell a inceput constructia Record Park, primul proiect mixt de regenerare urbana din Cluj – Napoca. Dezvoltarea proiectului se va face printr-o investitie de 42 de milioane de euro, finalizarea integrala a sa fiind programata pentru al doilea trimestru din 2020.

Record Park reprezinta un mix unic pe piata imobiliara din Romania, incluzand spatii de birouri, comerciale si o componenta rezidentiala, ancorate de o cladire istorica care va fi conservata si transformata intr-un spatiu versatil pentru arta, tehnologie si spatii de birouri de tip co-working.

Dezvoltatorul si-a asumat de asemenea misiunea de a crea mai mult de 7.000 de metri patrati de spatii verzi, rezultand astfel o zona de promenada si doua poduri de-a lungul Canalului Morii, cu mobilier urban si elemente de peisagistica, precum si o piateta in zona centrala a proiectului, care vor atrage atat vizitatorii cat si rezidentii. In plus, Speedwell si-a propus crearea unei comunitati integral pietonale, tinand cont ca accesul masinilor va directionat strict catre zonele subterane ale proiectelui, unde se vor afla peste 400 de locuri de parcare. Astfel, toate spatiile dezvoltate vor fi vibrante si pline de viata, menite sa creeze o zona civica activa si dupa orele de lucru.

Proiectul este dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 17.300 de metri patrati, situat la doar 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al orasului, si va avea o suprafata construita supraterana de 36.000 de metri patrati, precum si zone verzi ample care vor reprezenta aproximativ jumatate din suprafata totala a terenului.

”Record Park este un proiect unic si va fi dezvoltat cu o atentie deosebita pentru fiecare detaliu. Spre exemplu, vom pastra vechile Grajduri Imperiale care vor fi restaurate pentru a le transforma intr-un prototip pentru biroul viitorului, cu spatii de birouri de tip co-working, un centru de inovatie si spatii de relaxare. Proiectul va include o cladire de birouri de ultima generatie, spatii comerciale, o componenta rezidentiala importanta precum si zone verzi si pietonale foarte ample. Cluj – Napoca se dovedeste a avea un nivel ridicat de cerere pe toate segmentele pietei imobiliare, care sporeste increderea investitorilor, in special pentru proiectele complexe si temeinic planificate care deservesc functiile sofisticate ale ocupantilor”, a declarat Didier Balcaen, manager general al Speedwell.

”Proiectul reprezinta viziunea noastra adusa la viata – crearea unui oras de mici dimensiuni, in interiorul orasului. Un loc unde oamenii sa se adune – credem ca imbunatatirea conditiilor de viata duce la crearea de comunitati iar comunitatile creaza o calitate de viata mai ridicata. Iar pentru a atinge acest tel am combinat diferite functiuni in interiorul proiectului, precum o zona comerciala, spatii de lucru, de relaxare, o gradinita si multe activitati in aer liber. Oamenii nu mai doresc sa petreaca zilnic ore in sir in trafic si prin dezvoltarea de proiecte mixte in apropierea centrului orasului, cu spatii de servicii in imediata apropiere, rezulta mai mult timp liber care poate fi petrecut cu prietenii sau individual. Am investit nu doar imaginatia si resursele noastre in Record Park, dar si cunostintele si experienta testate in alte proiecte dezvoltate anterior. Si pentru a dezvalui doar doua din multiplele surprize, centrul World Class va fi dotat cu prima piscina in aer liber functionala pe toata durata anului datorita unui acoperis retractabil iar parcarea in zona de birouri va fi coodonata printr-o aplicatie inteligenta care va optimiza accesibilitatea si utilizarea spatiilor”, explica Jan Demeyere, partener in cadrul Speedwell.

Record Park este ampasat in cartierul Marasti, la doar 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al orasului. Proiectul va include zone pietonale ample si o promenada de-a lungul Canalului Morii care va putea fi traversat pe mai multe poduri pietonale care vor lega Record Park de The Office.

Componenta de birouri din cadrul Record Park (12.000 de metri patrati inchiriabili) va fi reprezentata de o cladire de birouri clasa A cu sapte etaje si o suprafata inchiriabila de aproximativ 1.700 de metri patrati pe etaj. Aceasta va fi construita dupa normele de dezvoltare durabila si va fi certificata BREEAM. Cladirea de birouri va avea o fatada retrasa care va asigura un transfer termic minim, o inaltime de trei metri pe toata suprafata etajului precum si o podea inaltata pentru boxe si cabluri.

”Record Park este un proiect unicorn in Romania si va marca intrarea intr-o noua era, aceea in care dezvoltatorul creioneaza si dezvolta un proiect gandindu-l din perspectiva utilizatorului final. De aceea am inceput procesul de inchiriere selectand cele mai rafinate facilitati pentru viitorii chiriasi si locuitori ai proiectului, precum World Class care va opera o unitate sportiva fanion in cadrul Record Park, sau zonele comerciale si gradinita cu o zona kiss & ride”, a declarat Andreea Paun, managing partner al companiei de consultanta imobiliara Griffes, care este responsabila de strategia comerciala a Record Park, de la inchirierea spatiilor de birouri pana la activitatile de marketing, intr-o abordare integrata.

C6, fostele Grajduri Imperiale ale Imperiului Austro – Ungar, si ulterior parte a unei fabrici de textile, vor fi restaurate intr-un prototip pentru spatiile de birouri ale viitorului. Spatiul va fi unul versatil, combinand birouri de tip co-working, o componenta de tehnologie si inovatie cu un centru de arta si spatii de restaurante si relaxare.

Componenta rezidentiala a Record Park va fi formata din doua cladiri, fiecare cu sapte etaje, care vor insuma 236 de studiouri si apartamente cu doua, trei si patru camere, cu suprafete pornind de la 45 de metri patrati si preturi de la 76.000 de euro. Record Park va include si un centru dedicat copiilor, cu o gradinita si o curte proprie. In acelasi timp, cladirile rezidentiale si de birouri vor gazdui peste o mie de metri patrati de spatii comerciale la parter, care vor include magazine si diferite spatii de servicii.

Consultantul imobiliar Imoteca va reprezenta agentia rezidentiala a proiectului. ”Cluj – Napoca astepta de mult timp un proiect cu o calitate de acest tip, cu specificatii tehnice si functii care se potrivesc cu cei mai activi rezidenti si in acelasi timp capabil sa reprezinte o oaza de relaxare, cu un echilibru ideal intre activitatile profesonale si viata personala”, a declarat la randul sau Rafaela Nebrada, fondator Imoteca.

Record Park va include si o ampla componenta de spatii dedicate sportului, reprezentata de un centru World Class cu o suprafata de 1.200 de metri patrati, care va fi inaugurat in vara anului 2019. Acesta va fi un centru fanion pentru reteaua World Class si va fi ancorat de o piscina deschisa indiferent de sezon datorita acoperisului retractabil, centrul urmand sa fie dezvoltat pe o zona privata din cadrul proiectului.

Record Park va fi degrevat de traficul auto la suprafata, aproape jumatate din suprafata terenului fiind reprezentata de spatii verzi, alei pietonale si o piateta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BusinessMark organizează evenimentul CSR OVERVIEW 2018

Articolul următor

CBRE a realizat primul studiu dedicat mediului de lucru, pe piața spațiilor de birouri din București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share