Transilvania Business
Agricultura Arad Bistrița-Năsăud Investitii Timiș Ultimele stiri

Cine sunt antreprenorii puternici care au cumpărat terenuri în cele mai râvnite județe. Preț record de 16.625 euro/hectar

Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) analizate de Profit.ro, in ianuarie și până în noiembrie, au fost tranzacționate la nivel național peste 110.000 de loturi de teren. În luna martie au fost vândute cele mai multe loturi, respectiv 13.848 de terenuri, urmată de luna mai, cu 13.501 de loturi, și luna februarie, cu peste 12.000 de contracte de vânzare înregistrate la cadastru.

Cele mai multe parcele au fost înstrăinate în județul Timiș, unde proprietarii de terenuri agricole au încheiat circa 8.800 de tranzacții de vânzare-cumpărare în primele 11 luni ale acestui an, echivalentul a 8% din numărul total de loturi agricole vândute în această perioadă la nivel național. Luna în care bănățenii au vândut cel mai mare volum de pământ a fost aprilie, cu 1.289 de loturi, dublu față de volumul de tranzacții încheiat în luna august.

Topul județelor cu cel mai mare număr de tranzacții cu terenuri agricole încheiate în primele 11 luni este completat pe locul doi de Dolj, cu circa 6.500 tranzacții, Arad, cu aproximativ 6.300 de terenuri vândute, Galați, cu 5.045 de vânzări, și Brăila, cu 5.026 de tranzacții.

Potrivit sursei citate, cel mai scump teren, în suprafață de 85,4 hectare, a fost cumpărat la un preț de 2,56 milioane lei (circa 558.000 euro). Terenul este în comuna Voiteg din județul Timiș și a fost achiziționat de Corvin-Petru Mateiu, prin firma Agro Nevada Tim.

Cumpărătorul este unul dintre cei mai mari producători agricoli din Banat, cu un portofoliu de terenuri de peste 8.500 de hectare.

Antreprenoarea Ardenița Medințu a cumpărat un teren de 32 de hectare în Arad, executat silit de Marfin Bank, la un preț record de 16.625 euro/hectar. Gheorghe și Ardenița Medințiu sunt cunoscuți ca posesorii primei firme înregistrate în Arad.

Cele mai puține terenuri agricole vândute în această perioadă au fost în județele Covasna, Maramureș, Bistrița Năsăud, Vâlcea și Gorj, singurele care figurează în clasament cu mai puțin de 1.000 de loturi tranzacționate, notează publicația citată.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Emil Boc – premiul „Primarul Anului”, pentru proiectele “smart city”

redactia

Marea Britanie deschide Consulat Onorific în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cetățean de onoare al Vienei, Simion Giurcă va realiza strategia de turism pentru Timișoara 2021

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More