Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Airbus va construi o fabrică de elicoptere în Ungaria, ”în pofida concurenţei regionale puternice”

FILE PHOTO: Flag with Airbus logo is pictured at the Airbus A380 final assembly line at Airbus headquarters in Blagnac near Toulouse, France, March 21, 2018. REUTERS/Regis Duvignau/File Photo

Grupul aeronautic european Airbus va construi o fabrică de elicoptere în Ungaria până în 2021, unde va crea sute de locuri de muncă, transmite site-ul emerging-europe.com, citat de Agerpres.

Două oraşe din estul ţării concurează pentru această investiţie, o decizie urmând să fie luată săptămâna viitoare, după ce Guvernul va acorda subvenţii companiei Airbus.

“Ungaria a câştigat această investiţie în pofida concurenţei regionale puternice. Airbus, lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, şi-a exprimat astfel încrederea în expertiza şi sârguinţa ungurilor”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului, Péter Szijjártó.

Luni, Airbus a informat că Ministerul ungar al Apărării a comandat 16 elicoptere multirol H225M echipate cu sistemul HForce de management al armamentului, comanda incluzând şi un program amplu de training şi suport pentru a asigura nivelul cel mai ridicat de disponibilitate operaţională a aparatelor.

În prezent, sunt operaţionale 88 de elicoptere H225M la nivel global. Acestea au depăşit recent 100.000 de ore de zbor de la momentul primei livrări către Forţele Aeriene ale Franţei, în 2006.

Cu acest contract, Ungaria devine cea de-a 9-a ţară din lume care alege H225M. Membru al familiei de elicoptere multirol Super Puma, acest aparat este în prezent operaţional în Franţa, Brazilia, Mexic, Malayezia, Indonezia şi Thailanda şi a fost recent comandat de Kuweit şi Singapore.

Anul trecut, Airbus a raportat vânzări de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi pe plan global.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental România și Academia Titi Aur: studiu cu privire la obiceiurile și atitudinea în traficul din România

Articolul următor

Top cei mai buni angajatori în 2018: Vodafone România, OMV Petrom şi Banca Transilvania, pe primele trei poziţii. Ministerul Apărării, în top 10

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share