Transilvania Business
Analize Real Estate Ultimele stiri

Angajații din construcții vor avea, din februarie, un salariu cu 25% mai mare

Declararea de către Guvern a sectorului construcțiilor “prioritar” pentru economie aduce, pentru 10 ani, începând cu 1 ianuarie 2019 , beneficii importante pentru lucrătorii din domeniu. 

 

O bună parte din taxele pe salariu pe care restul angajaților români le plătesc dispar, printre acestea impozitul pe venit, CASS-ul, pe modelul IT-ișilor, astfel încât salariul net crește cu aproximativ 25% chiar de luna viitoare. Mai mult, salariul minim brut se face 3.000 de lei, adică 2.361 lei net, potrivit cotidianul.ro.

Creșterea substanțială la salariu provine din următoarele: eliminare impozit pe venit – 10%, eliminare plată CASS(constructorii devin asigurați la sănătate fără să plătească contribuție, similar pensionarilor) – 10%, diminuare cu 3,75% a cotei CAS(de la 25%  la 21,25%). Faptul că aceste contribuții sunt, de un an, puse în seama angajatului, înseamnă că aceste procente se adaugă, în sumă netă la ceea ce deja primea în mână acesta: un bonus de 23,75% la salariu. În plus, contribuţia asiguratorie pentru muncă, pe care o plăteşte angajatorul, scade la 0,3375%, de la 2,25% cât a fost până acum. Net, mai înseamnă un plus de circa 1,5% la salariu.

 În total, un angajat în construcții va primi cu 25% mai mult la salariu, opțiune nenegociabilă pentru patron, pentru că el nu este decât un intermediar în relația angajatului cu statul în ceea ce privește plata taxelor. 

Comentarii

Comentarii

Related posts

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va finanța în jur de 75 de antreprenori cu câte 40.000 de euro

Stefana Muresan

Producătorul german de detergent Dalli, cu fabrică la Timișoara, a înființat propria firmă de distribuție

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional Cluj, record de 2 milioane de pasageri

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More