Finante-banci Ultimele stiri

Bancherul român Mihai Precup vrea să schimbe Europa de Est prin dezvoltarea piețelor de capital

Tânărul bancher român Mihai Precup a susţinut, săptămâna aceata, la Universitatea Sorbona din Paris prima lucrare de cercetare în domeniul evoluției investițiilor în companiile necotate, adică a private equity, din Europa de Est.

 

Lucrarea lui Mihai Precup a fost evaluata de mari personalități ale lumii academice economice, recunoscute în Franța și la nivel internațional. In urma evaluarii, lucrarea a fost propusa pentru un premiu deoarece aceasta această lucrare se distinge atât prin originalitate, prin caracterul său scolastic cât şi prin aspectul său practic, relatează Romania TV.

In urma cercetarii, printre principalele recomandari de politici publice au constat in necesitatea dezvotarii piețelor de capital din țările emergente ale Europei de Est ar crește oportunitățile pentru fondurile de private equity de a avea investiții profitabile prin listarea la bursă a companiilor în care au investit. De asemnea, lipsa locurilor de muncă ar trebui să fie principala preocupare a factorilor de decizie, iar inversarea curbii șomajului ar trebui să devină o prioritate de top pentru orice guvern din estul Europei.

Poate este mai putin important subiectul tezei de doctorat, dar este deosebit de important că un roman talentat, un tânăr special, a absolvit această prestigioasă universitate, după care a urmat studiile doctorale aici și, în paralel, la Universitatea de Vest din Timisoara, realizând un material din care mulți economiști au de învățat. Merită subliniat că acest tânăr, care poate munci oriunde în lume (a demonstrat acest lucru), s-a întors acasa si lucrează în România, notează sursa citată.

Mihai Precup este un bancher cu experiență în investiții și dezvoltare, cu o carieră recunoscută în Luxemburg și Franța. De asemenea, este lector la Universitatea Panthéon-Sorbona Paris 1, unde predă pe mai multe teme: fonduri private, fonduri de investiții, crize bancare și financiare, criza zonei euro și politica monetară a BCE.

A lucrat ca bancher de investiții pentru unele dintre cele mai prestigioase instituții din Franța și la nivel global. Pentru câțiva ani, a fost consilierul vicepreședintelui unei instituții financiare europene importante, concentrându-se asupra Europei de Sud-Est (Grecia, Cipru, Bulgaria, România și FYROM). În această calitate, a contribuit la tranzacții în valoare de peste 10 milarde EUR pentru a sprijini dezvoltarea infrastructurii și alte proiecte-cheie. Are legături extinse cu lumea financiară și de afaceri la nivelul UE și dincolo de acesta și este pasionat de dezvoltarea pe termen lung a României.

Sursa foto: facebook/Mihai Precup

Related posts

Symbiosy by HB Reavis deploys smart workspaces for bp in Agora Budapest

Papuc Irina

Şteiul, inclus în Ruta Culturală ATRIUM, a oraşelor europene cu arhitectură de tip totalitarist

redactia

Rețeta magiunului de prune Topoloveni, la o vârstă venerabilă

Ligia Voro

Emil Boc vrea 30 autobuze electrice, 50 troleibuze și 24 tramvaie din fonduri europene, investiții de 100 de mil. de euro

Stefana Muresan

Digitalizarea – prioritate pentru sistemul de sănătate din România. Concluzii după Bucharest Smart Health Conference

Papuc Irina

Firmele din Zalău, implicate în ecologizarea orașulului

Nora Dumitrescu

Programe Universitare aliniate cerinţelor pieţei, susţinute de NTT DATA Romania

Stefana Muresan

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

Traian Dan

În 2020 șoseaua rapidă din Ungaria va ajunge la granița cu România

redactia

Peste 150 de milioane de euro, bugetul de investiții al Oradiei în 2020

Traian Dan

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

Sibiul, sub semnul Uniunii Europene și a Europei în 2019

redactia

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Transalpina: primii pași

Papuc Irina

Ministrul Economiei: Am cerut sprijinul BERD pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus

Ion Surdu

Digitalizare prin Plantare, proiect pentru dotarea cu tablete a copiilor săraci

Traian Dan

Clujul va înghiți alte două filiale ale Electrica Distribuție

Nora Dumitrescu

Trei fraţi din Cluj vând fructe de 2 mil. lei dintr-o livadă de 100 de hectare

Stefana Muresan

Voluntariat pe motociclete: jandarmii bihoreni duc medicamente cazurilor urgente

Traian Dan

“Valea Prahovei” în vestul țării. Drumuri Orășenești Oradea va reabilita Drumul Apusenilor, contract de peste 100 milioane de lei

redactia

Ness Digital Engineering – noul sediu in Openville

Ionut Oprea

Liderii UE s-au înțeles cu privire la bugetul UE și la fondul de redresare economică. Cum au fost convinse Ungaria și Polonia

Ion Surdu

Misiune economica austriaca la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Relaxarea normelor pentru companiile farmaceutice: Consiliul Concurenței le permite să acționeze astfel încât să nu existe întreruperi în aprovizionarea cu medicamente

Ion Surdu

Premieră: prima Dacia Duster cabrio coupe din România, realizată în București

Traian Dan

Leave a Comment