Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

170 km de drumuri ce duc spre 40 de obiective turistice din vestul țării vor intra în reabilitare

Consiliul Judeţean Hunedoara aşteaptă răspuns de la Ministerul Dezvoltării privind cererile de finanţare pentru reabilitarea a 170 km de drumuri judeţene.

Este vorba despre 10 tronsoane de drumuri care formează un traseu turistic complex și cuprinde peste 40 de obiective de vizitat, printre care Castelul Corvinilor, Lacul Cinciș, Ținutul Pădurenilor, Mănăstirea Prislop, Geoparcul Dinozaurilor, Biserica Densuş, Sarmizegetusa Ulpia Traiana şi Cetățile Dacice Costești – Sarmizegetusa Regia, informează Radio Timisoara.

 

Autorităţile judeţene susţin că traseul readuce în atenție vechiul drum roman care unește cele două capitale antice Sarmizegetusa Regia și Sarmizegetusa Ulpia Traiana.

Totodată, existența unei infrastructuri rutiere moderne ar facilita accesul mai multor turiști în zona montană a județului Hunedoara – Ținutul Pădurenilor și Parcul Național Retezat.

Executarea lucrărilor este estimată a se realiza multianual, în termen de trei ani după aprobarea finanțării, valoarea estimată depăşind 195 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Corina Popescu - noul CEO Electrica pentru un mandat de 4 ani

Articolul următor

Transgaz, contracte de finanțare de 138 de milioane de euro

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share