Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat Registrul Naţional al Cancerelor la Copil. 400 de copii, diagnosticaţi anual cu cancer

Registrul Naţional al Cancerelor la Copil a fost lansat vineri de Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, astfel că pentru prima dată România dispune de un set de date complete privind această boală la copii.

 

„Prin Registrul Naţional al Cancerelor la Copil nu vom cunoaşte doar câţi copii au nevoie anual de îngrijire pentru cancer. Vom putea afla şi dacă avem medici specialişti suficienţi sau dacă există locuri suficiente în secţii de specialitate. Cunoaşterea completă a cazuisticii din anul 2010 până în prezent ne va permite efectuarea unei anchete de supravieţuire, care să ne ofere tabloul obiectiv al şanselor de supravieţuire a copiilor trataţi în România, în comparaţie cu cei care au beneficiat de tratament în alte ţări”, a declarat vineri într-o conferinţă de presă medicul Monica Desiree Dragomir, preşedintele Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică.

Potrivit acesteia, în fiecare an aproape 400 de copii şi adolescenţi sunt diagnosticaţi cu cancer în centrele de oncologie pediatrică din România, iar o treime din cazurile totale înregistrate au fost în grupa de vârstă 0-4 ani.

Medicul a spus că mai mult de jumătate dintre copii ajung la oncologul pediatru în stadii avansate ale bolii, leucemia fiind cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la copiii şi adolescenţii din România.

Registrul este finanţat exclusiv din surse non-guvernamentale.

Principalele rezultate ale analizei Registrului Naţional al Cancerelor la Copil în România arată că cele mai frecvente cancere la copii sunt leucemiile (31%) care, împreună cu limfoamele (15%), reprezintă aproape jumătate din cazurile noi de cancer. Acestea sunt urmate de tumorile sistemului nervos – central şi periferic (1 caz din 5) şi de tumorile oaselor şi ale părţilor moi (1 caz din 6).

Totodată, incidenţa cancerului la copil, în perioada 2010-2015, a fost, în medie, de 9,86 la 100.000 de persoane cu vârste între 0 şi 19 ani, menţinându-se relativ constantă de la un an la altul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul pentru IMM-uri: ”Am făcut rost de bani pentru Start-Up Nation”

Articolul următor

Andreea Berecleanu a inaugurat, impreună cu dr. Constantin Stan, o nouă clinică antiaging

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share