Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Școală de 5 milioane de euro în fostele unități militare de la Giroc, cu bani europeni

Pavilioanele fostelor unități militare de la Giroc vor fi transformate în săli declasă pentru cei mai mici dintre giroceni, printr-un proiect cu fonduri europene. Noua școală va fi ridicată cu 5 milioane de euro și va avea cantină, sală de sport și spații de cazare pentru elevi, scrie tion.ro.

 

Primăria Giroc a reușit să atragă 5 milioane de euro de la Uniunea Europeană, pe POR, pentru o idee mai veche, aceea de a construi de la zero o nouă unitate de învățământ. Comuna de la marginea Timișoarei are tot mai mulți locuitori, astfel că reprezentanții primăriei au cerut de la Ministerul Apărării clădirile fostelor unități militare, imobile aflate în stare avansată de degradare. A fost nevoie de câțiva ani pentru ca ministerul să transfere imobilele Primăriei Giroc.

Potrivit sursei citate, trei pavilioane din fostele unități militare vor fi reabilitate și amenajate pentru a servi drept săli de clasă sau cantină pentru elevi ori laboratoare. Vorbim, conform proiectului, despre 19 săli de clasă, șase laboratoare și ateliere, o sală de sport de 1.517,25 mp, o cantină, spații de cazare pentru elevi și spații administrative. Un pavilion va avea săli de clasă și laboratoare, altul sală de mese, iar altul va avea spații de cazare pentru elevi. Noua școală va avea opt clase și înseamnă, de fapt, o extindere a Liceului Teoretic „David Voniga” din Giroc.

 

Sursa foto: tion.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nouă destinații de ecoturism din România, promovate la Londra. Peste 80.000 de britanici vor vedea, discuta și citi despre România

Articolul următor

Ministrul pentru IMM-uri: ”Am făcut rost de bani pentru Start-Up Nation”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share