Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Povestea unei chimiste din Timișoara și a unui sociolog din Oradea care au livrat cu bicicleta săpun de 20.000 de euro, în 2018

O chimista si un sociolog au inceput, in urma cu opt ani, un business cu sapunuri naturale, pe care au ajuns sa le livreze personal, in Timisoara si Oradea, cu bicicleta, pedaland, anul trecut, aproape 2.000 de kilometri. Inceputa cu bani putini, mica afacere de familie a crescut treptat si a castigat clienti fideli, ceea ce i-a determinat pe cei doi fondatori sa renunte la joburile lor si sa se implice in totalitate in propriul proiect.

 

Andreea si Razvan au absolvit Colegiul National „Emanuil Gojdu” din Oradea. Andreea a terminat Facultatea de Chimie din Timisoara, iar Razvan, Facultatea de Sociologie in acelasi oras. Au urmat diferite joburi, de la cele de inceput, prost platite, pana la joburile in mutinationale, bine platite, dar foarte stresante si consumatoare de timp. Au renuntat la locurile lor de munca si s-au devotat afacerii Endea, numita dupa cum era alintata Andreea in copilarie, scrie wall-street.ro.

Povestea micii afaceri a inceput sa se scrie in 2010, cand Andreea si Razvan au realizat ca piata sapunurilor nu se ridica la nivelul asteptarilor pe care le aveau si au inceput sa faca pentru ei si prieteni. Apropiatii i-au indemnat, apoi, sa se mobilizeze sa fabrice si pentru vanzare.

Aspectul unic al afacerii Endea este livrarea produselor pe bicicleta. In prezent, doar Razvan livreaza pe doua roti, dar in toamna au cumparat o bicicleta tandem pe care vor livra impreuna.

De curand, Endea a accesat o linie de finantare din fonduri europene, in valoare de 40.000 de euro, pentru retehnologizarea atelierului, care implica achizitia unui mixer special pentru cosmetice si a unei biciclete noi.

In 2018, vanzarile produselor Endea au fost de 20.000 de euro. Pentru 2019, cu toate fondurile din finantare investite, Endea estimeaza ca va avea vanzari in crestere, cuprinse intre 25.000 si 30.000 de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiul, ocupat 94% de Summit

Articolul următor

Sibiul va prelua oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share