Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul va prelua oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană

 La Sibiu a avut loc întâlnirea rețelei Regiuni Gastronomice Europene. Astăzi Sibiul va prelua oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană

 

Luni, Primăria Sibiu a fost gazda unei întâlniri a rețelei Regiuni Gastronomice Europene (RGE) cu participarea mai multor regiuni care au deținut sau vor deține acest titlu în anii următori.

Gazda întâlnirii a fost primarul Sibiului Astrid Fodor care, împreună cu ceilalți membri din Consorțiu, a urat bun venit președintelui Institutului Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Artă și Turism, Diane Dodd și reprezentanților regiunilor gastronomice europene din Finlanda, Irlanda, Catalonia, Portugalia, Slovenia, Olanda și Spania.

La întâlnire a fost prezent și noul membru al Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

În următoarea săptămână oaspeții din rețeaua RGE vor fi invitați să cunoască ceea ce s-a pregătit pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, să guste din bunătățile regiunii, să vadă peisajele și să îi cunoască pe câțiva dintre cei care încă nu au renunțat la produsele tradiționale, adică pe micii producători din regiune.

Reamintim că astăzi, în cadrul unei ceremonii, regiunea Sibiu și regiunea Egeea de Sud din Grecia vor prelua oficial titulul de la regiunile care l-au deținut în 2018 – Brabantul de Nord din Olanda și Galway din Irlanda.

 

Irina PAPUC

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Povestea unei chimiste din Timișoara și a unui sociolog din Oradea care au livrat cu bicicleta săpun de 20.000 de euro, în 2018

Articolul următor

“Valea Prahovei” în vestul țării. Drumuri Orășenești Oradea va reabilita Drumul Apusenilor, contract de peste 100 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share