Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O firmă din Satu Mare produce 700 de tone de paste pe an. Novita Impex, o afacere pornită în bucătăria unui apartament

Compania Novita Impex din Satu Mare, care produce paste făinoase, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 3,8 mi­l. lei, în creştere cu 15% faţă de 2017, după ce a reuşit să intre în lanţurile de magazine Auchan şi Metro. Anul trecut, compania a produs aproximativ 700 de tone de paste.

 

Pastele făinoase sunt printre cele mai populare, gustoase și versatile alimente. Făcute din ingrediente de bază, pastele făinoase și-au făcut loc în toate preparatele, de la supe, la surprinzătoare deserturi cu ciocolată, budincă și ricotta. Dar pentru toate acestea, bucătarii amatori sau profesioniști au nevoie de paste de calitate, nu tocmai cele mai ușor de găsit în comerț. Iar cum pentru mulți supa de tăiței este chintesența mâncării gătite pentru familie, există o tot mai mare cerere pentru tăiței, dar și paste făcute “ca acasă”.

Acesta a fost și imboldul pe care l-au simțit Margareta și Victor Ardelean când, din dorința de a oferi produse de calitate, dar și pentru că dorea să nu mai depindă de nimeni, au sacrificat o parte a gospodăriei  pentru a se dedica activităților de producție. Asta a fost acum 25 de ani, iar în scurt timp cererile clienților au depăși cu mult capacitățile de producție ale firmei Novita, scrie presasm.ro.

Într-un pas riscant și sacrificând confortul, întreaga casă s-a transformat în unitate de producție, iar membrii familiei s-au mutat în chirie, fiind convinși de succesul pe care aveau să îl obțină prin producerea unor paste de calitate.

Așa au ajuns pe rafturile din Satu Mare primele pastele din brand-ul Excellent, sub marca Novita.

Atenția s-a concentrate pe ingredientele de calitate, pe tehnologiile modern de procesare și, bineînțeles, pe gustul care trebuia să fie ca și cel al pastelor pregătite acasă.

în 2007, Novita s-a mutat într-o nouă locație, o fabrică modernă care acoperă 1000mp și s-a concentrat pe achiziționarea de echipamente de ultimă generație din Italia.

În ultimii ani, Novita a scos pe piață mai multe sortimente de paste, printre care și  Novita BIO,  considerat de reprezentanții companiei, brand-ul regină al portofoliului.

Pastele produse în Satu Mare ajung pe mesele românilor din 30 de județe ale țării. Recunoașterea obținută în țară a fost doar un pas, spun cei de la Novita, care acum se pregătesc ca produsele lor să își găsească locul și în farfuriile occidentalilor, asta pentru că pastele făinoase de la Satu Mare vor ajunge și la export.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Veniturile Sunimprof Rottaprint în 2018 se apropie de 100 milioane de lei

Articolul următor

Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster şi IT Transilvania - Soluții pentru o „Românie Inteligentă”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share