Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul va avea o bază de agrement de 43 mil. euro, pe 12 hectare de teren

Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul bazei de agrement – Aqua Park-ul din Gheorgheni (Becaș), o investiție de 43 mil. euro ce necesită o suprafață de 12 hectare de teren. Vedeta Aqua Park-ului va fi un toboganul King Cobra, cu o înălţime de peste 17 metri.

”Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat indicatorii tehnico-economici (studiul de fezabilitate) pentru construirea bazei de agrement – Aqua Park-ul din zona Becaş a cartierului Gheorgheni. Proiectul prevede că interiorul Aqua Park-ului va avea o suprafaţă construită de aproape 21.000 de metri pătraţi, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spaţii verzi şi alei pietonale desfăşurate pe o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi. Viitorul Aqua Park va avea opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă şi o piscină pentru copii, acvariu de mari dimensiuni, locuri de odihnă cu şezlonguri sau hamace, restaurante şi terase. Valoarea estimată a investiţiei depăşeşte 190 de milioane de lei, construcţia bazei urmând să dureze doi ani”, a spus Emil Boc, primarul Clujului.

Acesta a susţinut că proiectul Aqua Park-ului este necesar clujenilor, în condiţiile în care locuitorii oraşului merg la Oradea, Târgu Mureş sau în Ungaria unde găsesc zone de agrement similare.

Consiliul Local Cluj-Napoca va decide dacă proiectul Aqua Park-ului va fi realizat prin parteneriat public privat (PPP) sau din banii bugetului local.

Noua bază de agrement va avea şi zone de plajă amenajate pe nisip sau spaţiu verde cu şezlonguri, hamace, baldachine, o zonă de wellness cu diverse tipuri de saună finlandeză, hammam, cascadă de gheaţă, cameră pentru masaj. Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea la dispoziţie şi o parcare cu peste 1.200 de locuri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BRINEL şi Cisco trasează tendinţele tehnologice la Cluj Connecting Day 2019

Articolul următor

Producătorul de vin Cramele Recaş trimite zece milioane de litri de vin la export

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share