Transilvania Business
Antreprenori Cluj IT&C Ultimele stiri

Cluj-Napoca: Un antreprenor de 25 ani își folosește bolizii Lamborghini și Ferrari în jocurile pe care le creează

Ovidiu Pop, un sătmărean de 25 ani, a făcut în 2017 cu firma sa, Ovilex Soft, un profit de aproximativ 500.000 euro din crearea jocurilor de calculator. Compania, înregistrată în Cluj-Napoca, a avut în anul amintit venituri de circa 700.000 euro.  

Aplicațiile de simulatoare sunt cele care i-au adus antreprenorului celebritatea pe Google Play, iar dezvoltarea jocurilor pe telefon i-a deshis perspective noi. Astfel, succesul acestor aplicații l-a adus la nivelul de a-și achiziționa mașini foarte scumpe, pe care să le utilizeze în propriile jocuri. E vorba de un model Lamborghini Huracan, căruia i s-a alăturat recent, în garaj, un Ferrari F12 Berlinetta de 400.000 euro.

Potrivit presei locale din Satu Mare, omul de afaceri s-a făcut remarcat anul trecut și prin faptul că a recompensat persoanele care au donat sânge. Și nu oricum, ci plimbându-le cu unul dintre bolizii săi: Ferrari.

În ciuda faptului că în garajul său sunt mașini de zeci de mii de euro, tânărul om de afaceri a ales și un alt tip de provocare: s-a deplasat cu o bătrână Dacie 1300 până la Londra, iar ulterior, într-o altă aventură, din oraşul natal până în Maroc.

 

Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania continuă să crească, realizând o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari în 2017, an in care studiourile românesti s-au implicat în dezvoltarea unor titluri precum FIFA, Assassin’s Creed sau Asphalt Racing și au inregistrat afaceri cu 11,6% mai mari decât în anul precedent, potrivit Asociației Romanian Game Developers Association (RGDA).

In prezent, in Romania, exista peste 80 de studiouri de game development, dintre care mai mult de 50 se afla în Bucuresti, alte orase cu o prezență notabilă a industriei fiind Cluj, Timișoara, Brașov, Craiova și Iasi. Industria este formata din peste 6.000 de angajati care lucrează în studiourile din Romania ale companiilor internaționale sau în studiouri independente cu capital românesc.

 

Surse foto: facebook/Ovilex Sofware; presasm.ro

Comentarii

Comentarii

Related posts

Bosch a investit 7 milioane de euro într-o şcoală duală în Cluj

Stefana Muresan

Vizita vicepremierului Ana Birchall la Departamentul Energiei

Stefana Muresan

NTT DATA Romania, premiul special al juriului în cadrul Transilvania Tech Industry Awards

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More