Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UVT și ADR Vest au semnat al doilea contract de finanțare pentru reabilitarea Facultății de Chimie, Biologie și Geografie

A avut loc semnarea celui de-al doilea contract de finanțare din seria celor trei ce vor fi derulate de Universitatea de Vest din Timișoara prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Aceste proiecte strategice de infrastructură, pentru care UVT s-a calificat în cadrul selecțiilor deschise în cadrul POR prin ADR Vest, totalizează finanțări în valoare de 7,94 milioane euro de la UE (respectiv 36.335.169,68 lei).

 

După ce primul dintre contracte a fost semnat în 19 februarie, având ca obiect extinderea Facultății de Arte și Design și a Facultății de Muzică și Teatru a UVT, astăzi a fost semnat contractul pentru „Reabilitarea acoperișului și fațadelor Facultății de Chimie, Biologie și Geografie”, proiect în valoare totală de 6.748.978,11 lei, din care 6.342.351,66 lei valoarea finanțării nerambursabile și 406.626,45 lei contribuția universității.

Imobilul care face obiectul proiectului este amplasat în zona centrală a orașului, pe strada Pestalozzi, nr. 16, Municipiul Timişoara, jud. Timiş, pe un teren cu o suprafaţă de 5.745 mp. Construcţia existentă pe amplasament a fost realizată de Josef Kremer senior în 1901, după proiectul arhitectului Ernest Gotthilf din Viena, având inițial utilitatea de orfelinat: Orfelinatul “Gisella” din cartierul Fabric, în prezent fiind sediul Facultății de Chimie, Biologie și Geografie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, încadrată ca monument istoric.

Necesitatea unei reabilitări majore a clădirii este cu atât mai pregnantă cu cât aici își desfășoară activitatea peste 750 de studenți și 56 de cadre didactice.

Semnatarii contractului, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara – beneficiar al proiectului, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, au deschis în acest fel procedurile aferente derulării noului proiect, care va asigura reabilitarea completă a fațadei și acoperișului clădirii Facultății de Chimie, Biologie si Geografie.

Perioada de implementare a proiectului, care va asigura reabilitarea completă a fațadei și acoperișului clădirii Facultății de Chimie, Biologie si Geografie (suprafaţă construită la sol – 1.230 mp, suprafaţă construită desfăşurată – 3.830 mp), este de 36 de luni.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transportatorul International Alexander din Arad a ajuns la afaceri de 70 mil. euro în 2018

Articolul următor

BRAT a devenit membru afiliat al News Media Europe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share