Real Estate

Therme București obține cel mai înalt nivel de certificare LEED® pentru o construcție nouă

-Heat Group, acționarul Therme București și lider mondial în tehnologie și operator global al celor mai mari centre de wellness, a obținut certificarea LEED Platinum® pentru proiectul său geotermal de wellness, “Therme Bucureşti”. Complexul, situat în zona de nord a capitalei, a devenit astfel prima construcție nouă din România distinsă cu cea mai înaltă treaptă de certificare acordată unei facilități sustenabile.

 

Sistemul de rating LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design), dezvoltat de U.S. Green Building Council (USGBC), este cea mai importantă recunoaștere acordată unei companii pentru strategii și practici avansate de construcție ecologică. Therme a obținut certificarea LEED Platinum® pentru implementarea de strategii și soluții practice și măsurabile care vizează obținerea unor performanțe ridicate în următoarele categorii: eficiența apei, consumul de energie și atmosferă, materiale și resurse și calitatea mediului înconjurător.

Therme București este cel mai avansat centru de wellness, relaxare și spa din Europa, construit greenfield, care funcționează exclusiv pe bază de apă termală, adusă la suprafață de la o adâncime de peste 3000 de metri. Datorită unei tehnici revoluționare de forare, apa își păstrează toate calitățile fizice și chimice până la suprafață, fiind folosită atât ca resursă de energie pentru întreaga facilitate, cât și în scopuri terapeutice pentru vizitatori. Sistemul de filtrare de înaltă performanță asigură tratamentul cu ozon al apei din piscine și realizează recircularea acesteia la fiecare 4 ore.

Încă de la lansare, Therme București a fost dedicat dezvoltării unor strategii arhitecturale menite să sporească starea de bine a comunităților în care compania este prezentă. Astfel, pe lângă nenumăratele performanțe tehnice, facilitatea deține recordul în amenajarea spațiilor verzi, având cea mai mare grădină botanică de interior din România, dar și cea mai întinsă plajă urbană din Europa.

În prezent, din cele aproximativ 70.000 de proiecte certificate LEED® la nivel mondial, doar 1.230 au obținut calificativul LEED Platinum® for New Construction, dintre care 100 sunt în Europa. Certificatul LEED Platinum® atestă o dată în plus angajamentul Therme București în promovarea arhitecturii sustenabile și a  practicilor ecologice la nivel mondial. Procesul de certificare a fost realizat în colaborare cu Colliers International România. Therme Bucureşti a primit un număr maxim de credite în urma evaluării energy modelling efectuată de Ensight Solutions.

 

A-Heat este specializat în domeniul soluțiilor energetice industriale de refrigerare și climatizare.  Prin Therme Group proiectează, construiește și administrează propriile facilități, apelând la cele  mai recente inovații și aducând împreună resursele a peste 1000 de companii diferite în scopul creării celor mai avansate tehnologic și durabile construcții din lume.

 

Therme București este cel mai mare complex termal din Europa, construit greenfield și amplasat pe un teren de 25 de hectare, cu o suprafață totală construită de 37.000 de metri pătrați. Therme dispune de cea mai mare plajă urbană din Europa, cu peste 30.000 de metri pătrați de nisip fin, și are o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Odată cu inaugurarea proiectului Therme Bucureşti, capitala României a devenit un important centru termal în Europa, alături de Roma, Viena și Budapesta.

 

Related posts

CBRE este consultantul de închiriere pentru proiectul Bucur Retail Park din București

redactia

Liebrecht and wooD investește 25 de milioane de EURO în dezvoltarea celui de-al doilea FASHION HOUSE OUTLET CENTRE în București

Papuc Irina

CTP o numește pe Andreea Odovîncă în funcția de Director Financiar pentru România

Stefana Muresan

Optim Project Management asista Mulberry Development in construirea proiectului sau rezidential, ISHO Living

Ionut Oprea

MHP Consulting Romania a semnat contractul de închiriere pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park

Ligia Voro

EMS – supplier of the best flooring systems

redactia

Platforma feroviară Remarul, complex rezidențial

Nora Dumitrescu

CBRE: Piața spațiilor de birouri din București atinge cel mai scăzut nivel al ratei de neocupare din istoria recentă

redactia

Vitalis Consulting, 25% crestere

Ionut Oprea

The 5th annual CEE Manufacturing Excellence Awards and Strategy Summit

Ionut Oprea

CTP a achiziționat Phoenix Logistics Center

Ionut Oprea

Lansarea regională a Romanian Building Awards (RBA) 2017

Ionut Oprea

Campus 6, the new project of Skanska

Ionut Oprea

New buildings to transform Bucharest?

Ionut Oprea

Emerging Europe Property Forum – London 2016

Transilvania Business

Crosspoint: The first 15 years. Our lessons & expertise, dedicated to you.

Ionut Oprea

Speedwell începe lucrările la noul complex imobiliar de la fosta fabrică Paltim Timişoara. Investiţia, 52 de milioane de euro

Robert Bloancă

Alternative Investment Forum 2020 – Warsaw, Poland

Ionut Oprea

Grand Park Sud își face showroom pe șantier

Nora Dumitrescu

ACI Cluj, cifră de afaceri cu 40% mai mare în 2016 și lucrări contractate de 40 mil. de euro în 2017

Stefana Muresan

GTC buys two more office buildings

IT-giant Oracle extended lease contract until 2024

Ionut Oprea

Familia Tănăsoiu, undă verde pentru construcţia primului mall din Sibiu, investiție de 70 milioane de euro

Stefana Muresan

Centrul IT DRÄXLMAIER Timișoara își mută birourile în ISHO Offices

Papuc Irina

Leave a Comment