Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Germaniei în România: Puţine oraşe din lume au o amprentă a stilului Bauhaus mai clară decât Bucureştiul

Puţine oraşe din lume au o amprentă a stilului Bauhaus mai clară decât Bucureştiul, este de părere ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, prezent, marţi, la conferinţa anuală de presă a Organizaţiei Germane pentru Turism (DZT).

DZT plasează aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea şcolii de design Bauhaus ca element central al campaniei sale de promovare a Germaniei ca destinaţie de turism cultural în anul 2019.

“De trei ani de când locuiesc în acest oraş minunat, am observat că puţine oraşe din lume au o amprentă a stilului Bauhaus mai clară decât Bucureştiul. Vă invit pe toţi, în acest an special, la o vânătoare de comori în Bucureşti, în căutarea caselor Bauhaus. Poate că nu sunt aceste clădiri în cea mai bună stare… Numele creatorilor acestor clădiri sunt Horia Creangă, Marcel Iancu, Henriette Delavrancea, Duiliu Marcu, la acea vreme o dovadă a adevăratei modernităţi care a sosit atunci în oraşele româneşti. Putem să redescoperim această bogăţie”, a afirmat ambasadorul Germaniei, citat de Agerpres.

Cord Meier-Klodt a apreciat că ideile Bauhaus au schimbat în societate chiar şi metodele de educaţie.

“Curentul Bauhaus reprezintă un exemplu ideal despre puterea culturii. Stilul Bauhaus reprezintă un concept care se extinde în mult mai multe domenii decât cel iniţial (al arhitecturii – n. r.) şi mai departe de contextul regional în care a apărut, la Weimar şi Dessau, pentru că a schimbat artele moderne, designul, arhitectura şi chiar metodele de educaţie, la nivel global”, a apreciat diplomatul german.

Autorităţile germane marchează aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea stilului de arhitectură Bauhaus prin numeroase evenimente organizate în mai multe oraşe din Germania, pe tot parcursul anului 2019. De asemenea, Organizaţia Germană pentru Turism plasează aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea şcolii de design Bauhaus ca element central al campaniei sale de promovare a Germaniei ca destinaţie de turism cultural în anul 2019.

Directorul DZT, Petra Hedorfer, a subliniat importanţa centenarului Bauhaus în promovarea Germaniei ca destinaţie culturală.

“Celebrarea fondării curentului artistic Bauhaus este o acţiune ce vine în sprijinul consolidării poziţiei Germaniei ca destinaţia culturală numărul 1 în rândul europenilor. Deşi maeştrii şcolii Bauhaus provin din Weimar, Dessau sau Berlin, elemente ale patrimoniului şi farmecul internaţional al curentului pot fi admirate deopotrivă în Krefeld, Duisburg, Oberhausen, Essen, Munster, Baden-Wurttemberg şi în numeroase alte locuri, acesta reprezentând un aspect important al turismului cultural oferit de Germania ca destinaţie de călătorie”, afirmă Petra Hedorfer, într-un mesaj transmis de reprezentanţii organizaţiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Austriecii interesați de Băile Herculane

Articolul următor

Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, și ministrul francez al Culturii - primii care au jucat “Romanica”. Proiectul cultural unește vorbitorii de limbi romanice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share