Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Buget de peste 17 mil. euro pentru programul lapte, fructe și legume în șoli

Comisia Europeană (CE) a alocat României suma de 10,815 milioane de euro pentru programul de distribuire a laptelui în şcoli şi suma de 6,866 milioane de euro pentru programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli, conform datelor prezentate miercuri de executivul comunitar, anunță Agerpres.

Aceste cifre arată că, faţă de anul şcolar 2018/2019, României i-a fost alocată o suma mai mare de bani, 10,815 milioane euro faţă de 10,743 milioane euro, pentru programul Uniunii Europene (UE) de distribuire a laptelui în şcoli, în timp ce suma alocată pentru programul UE de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli a rămas nemodificată, la 6,866 milioane euro.

Executivul comunitar a precizat că peste 20 milioane de copii din aproximativ 159.000 de şcoli au participat, în anul şcolar 2017/2018, la programul UE de încurajare a consumului de lapte, fructe şi legume în şcoli. În perioada menţionată, o cantitate totală de 255.500 de tone de fructe şi legume proaspete şi 178 de milioane de litri de lapte au fost distribuite şcolarilor europeni graţie unei sume de peste 182 milioane euro de la bugetul UE.

“Graţie acestui program, tinerii noştri cetăţeni pot beneficia de produse alimentare hrănitoare, sigure şi de calitate ridicată pe care fermierii europeni le produc, şi în acelaşi timp pot învăţa de unde provin aceste produse”, a declarat comisarul european pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan.

Pe lângă deciziile ce ţin de modul de implementare a programului, cum ar fi alegerea activităţilor didactice tematice sau a altor produse agricole ce pot fi distribuite copiilor, statele membre au posibilitatea de a suplimenta ajutorul UE cu un ajutor naţional pentru finanţarea programului.

Total
44
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROFMA organizează prima ediție a Romanian Workplace Management Forum

Articolul următor

Alba: Comuna Ciugud, proiect revoluționar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
44
Share