Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zece trenuri cu pelerini din străinătate, cu ocazia vizitei Papei Francisc

Vizita Papei Francisc va aduce în România circa zece trenuri, cu câte 11 vagoane, cu pelerini din străinătate, a declarat miercuri, în colegiul prefectural, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul Marin Bondar, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru un aflux crescut de călători prin punctele de trecere a frontierei, prin deschiderea de noi artere de control şi dotarea cu echipamente portabile de verificare a documentelor.

“Ne aşteptăm mai ales odată cu vizita Papei la creşterea traficului. Am şi fost informaţi că vor veni în ţară în jur de zece trenuri cu câte 11 vagoane cu persoane din afară care vor să participe la activităţile desfăşurate cu această ocazie a vizitei papei. Am solicitat conducerii Inspectoratului General să ne sprijine şi am şi primit deja staţii de lucru, astfel încât să suplimentăm arterele de control. Am solicitat şi au fost achiziţionate aparate portabile pentru verificarea documentelor”, a declarat Bondar.

Papa Francisc va efectua o vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie. În Ardeal, punctul culminant al vizitei va fi la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, unde pe 2 iunie papa va oficia liturghia şi apoi va beatifica şapte episcopi martiri greco-catolici, inclusiv Valeriu Traian Frenţiu, episcopul diecezei de Oradea, care a murit în 1952 în închisoarea de la Sighet, şi Ioan Suciu, care a fost episcop auxiliar, adică vicar, al Oradiei, din 1940 până în 1947.

Foto: vaticannews.va

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MHS Trucks, fabrică de asamblat mașini pentru pompieri la Sibiu

Articolul următor

Industria ospitalității propune soluții la criza forței de muncă din turism

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share