Antreprenori IT&C Mureș Ultimele stiri

Soft folosit de bancherii de pe Wall Street cu profit de peste 700.000 de Euro, dezvoltat de doi târgumureșeni

Doi români din Târgu Mureș au dezvoltat un soft pe care doar bancherii de pe Wall Street l-au folosit până acum, cu profit de peste 700.000 de Euro.

 

Într-o lume în care suntem bombardați de informație și mult zgomot, oare cum putem să filtram informația corectă?

Informația corectă determină succesul sau eșecul. Dacă mai adăugăm și faptul că totul se întâmplă cu viteze imperceptibile pentru ochiul și simțurile umane, ai putea practic să tragi concluzia că este imposibil să ai succes. Și totuși firmele mari reușesc să facă acest lucru, iar doi tineri din Târgu Mureș și-au dorit încă de la început să afle cum putem și noi beneficia de aceleași avantaje.

”Noi suntem Adi și Dragoș, doi prieteni din Târgu Mureș. Ne-am întâlnit  în primăvară lui 2012, ca și colegi de muncă la un Broker de acțiuni din România. Am învățat să folosim sisteme automate de tranzacționare și totuși, simțeam că lipsește ceva: informațiile importante din interiorul industriei. Astfel, ne-am decis să ne angajăm la unul dintre cei mai mari brokeri din lume, în Limassol, Cipru. Chiar dacă a trebuit să lăsăm familiile proaspăt întemeiate acasă, amândoi am simțit că asta e ceea ce trebuie să facem. A fost o perioada foarte grea în care, pe lângă cerințele job-ului, am reușit să folosim informațiile la care aveam access pentru a crea propriul nostru sistem automat de tranzacționare. Cele 14 ore de lucru pe zi ne-au dus la epuizare, iar singură soluție pe termen lung era să renunțăm la a fi angajați. Deși asta a presupus asumarea unui risc financiar imens, pentru amândoi, decizia a fost una cât se poate de naturală”, își încep povestea cei doi antreprenori.

Din 2014 și până în prezent au reușit să creeze sisteme de tranzacționare sigure care le-au adus profituri de aproape 1 milion de Euro.

”În timp ce noi ne schimbăm viețile, prietenii noștri pierdeau bani din cauza informațiilor eronate și proiectelor înșelătoare.  Așa încât anul trecut am hotărât să pornim un proiect care la început își dorea să fie pur educativ: Comunitatea INSIDE TRADERS, dar ne-am dat seama imediat că nu va fi îndeajuns așa că am decis să oferim și altora posibilitatea de a folosi softurile noastre. Pe lângă softul (InsideTraderMT4) care face aproape toată muncă, am creat un ghid video de utilizare, în care explicăm doar conceptele pe care un utilizator trebuie să le cunoască că să poată folosi corect acest soft. Pentru cei mai tehnici dintre voi, este practic un soft de arbitraj customizat care ruleza pe platforma de tranzacționare MetaTrader4”, explică inițiatorii sistemului.

Deși în teorie totul era perfect și aveau toate argumentele tehnice pentru care cineva fără experiență ar trebui să facă bani cu acest sistem, cei doi au hotărât să testeze tot conceptul pe un grup restrâns de persoane. Ideea era să vadă cât de greu e pentru alții să facă bani și, în plus, să descopere unde sunt probleme de înțelegere, astfel încât să poată îmbunătăți tot produsul.

Rezultatele i-au surprins chiar și pe aceștia, chiar dacă știau că sunt realizabile. Au descoperit că durează cam 4 săptămâni până când o persoană înțelege modul de funcționare a sistemului, apoi încă 2-3 săptămâni până când încep să folosească softul pe conturi reale și înțeleg cum să îl seteze. Persoanele din grupul de test care au alocat 1-3 ore/zi în mod constant și au investit sume între 200 și 5000 EUR au reușit să facă profituri între 300 și 30000 euro în 4 luni.

Este cea mai bună metodă pe care o poate folosi cineva la început de drum în acest domeniu dar este și o metodă de a crește veniturile și pentru cei mai experimentați. Motivul simplu este că nu e nevoie să ai cunoștiințe în domeniul cum ar fi: anticiparea pieței, măsurarea riscului, stabilirea momentelor tranzacționării, ci este o muncă pe care oricine o poate face fără să fie nevoie de ani de experiență.

Antreprenorii au lansat un concurs prin care vor acorda un premiu unei persoane norocoase: un pachet ce constă într-o licență lifetime + cursul video care demonstrează cum se utilizează softul pas cu pas.

Link pagină concurs: https://insidetraders.ro/go/concurs

Related posts

Tetarom aruncă pe piață spații de business de 70 milioane lei

Nora Dumitrescu

CBRE a asistat Hexagon în vânzarea unui portofoliu de trei clădiri de birouri în Cluj-Napoca

Papuc Irina

Transgaz – procedură pentru numirea unui nou director general

Stefana Muresan

Scrumbia afumată de Dunăre, produs românesc recunoscut oficial de Comisia Europeană

redactia

Kozma Mónika, strategul din spatele Fundației Pro Economica. 300 de milioane de euro investiții în Transilvania  

Ligia Voro

Începe a IV-a ediţie a Festivalului European Music Open

Ligia Voro

Comunicat de presa: Incheierea proiectului “Dotarea firmei Ized Betainvest SRL cu linie tehnologica noua de producere casti de protectie”

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Borealis L. A. T, recomandare de fertilizanți sofisticați

Ligia Voro

Conferința PRIA Aviation va avea loc la Aeroportul Tuzla în 13 iulie 2018 în deschiderea prestigiosului Show aviatic AEROMANIA

Stefana Muresan

AGRARIA 2018: Tehnică agricolă de ultimă generație. Inovație în zootehnie

Stefana Muresan

Biofarm are de recuperat aproape 200 de mii de lei de la Relad

Ligia Voro

Cluj-Napoca găzduiește în 2019 conferința COTER, a Comitetului European al Regiunilor

redactia

Canadienii de la Bombardier, peste 600 de angajaţi în centrul de servicii din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow #6: reconversion & revitalisation

Ionut Oprea

Desant clujean în curtea Ministerului Agriculturii: 40 de producători locali

Nora Dumitrescu

Politehniștii băimăreni au învățat cum să își facă un plan de afaceri

Nora Dumitrescu

Elvețienii de la CICOR, cu peste 700 de angajați, relocare în Zona Industrială Arad Vest

redactia

Industria națională de apărare a dezvoltat și produs un scaner termic de concepție 100% românească

Ion Surdu

Băimărenii vor “electrifica” primul Hornbach din Bihor

Nora Dumitrescu

Sibiul va transforma o fost groapă de gunoi într-o zonă verde de mari dimensiuni

Papuc Irina

NEPI Rockcastle aduce în Tîrgu Mureș un mall de Centenar

Ligia Voro

A fost lansat site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Pagina este disponibilă în limbile română, engleză și franceză

redactia

Drusal va opera la Maramureș pe o platformă temporară

Nora Dumitrescu

Producătorul de mase plastice Gimplast, furnizor pentru Electrolux, Kaercher, Kod, Osram sau Ledvance, tinde spre afaceri de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Leave a Comment