Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Călătorii gratuite cu trenul în UE. Nouă ofertă pentru DiscoverEU

Comisia Europeană a lansat o nouă ofertă pentru permisele de călătorie cu trenul DiscoverEU, cu care tinerii europeni cu vârsta de 18 ani pot călători gratuit în spațiul comunitar, informează clubferoviar.ro.

 

La precedentele două runde din cadrul programului, derulate în 2018, s-au înscris aproape 5.570 de tineri din România, fiind selectate în total 1.112 de persoane. Persoanele cu vârsta de 18 ani din Uniunea Europeană își pot depune candidatura până la data de 16 mai 2019.

Candidații trebuie să fie născuți între 2 iulie 2000 și 1 iulie 2001 inclusiv și să fie pregătiți să călătorească între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020, pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesați să participe pot depune cereri prin intermediul Portalului european pentru tineret.

Pentru acest al doilea an al DiscoverEU, Comisia Europeană se axează pe sporirea dimensiunii de învățare a proiectului.

Participanții vor primi informații și sugestii de călătorie referitoare la ce pot vizita în Europa. De asemenea, cei interesați vor primi un jurnal de călătorie pentru a reflecta asupra experiențelor lor și vor avea posibilitatea de a participa la evenimente organizate pentru consolidarea comunității pe parcursul călătoriilor lor.

DiscoverEU este o experiență de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate, care este accesibilă și simplă. Programul oferă tinerilor de 18 ani șansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural și diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alți tineri și de explora identitatea europeană. Inițiativa a fost lansată în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European privind o acțiune pregătitoare cu un buget de 12 milioane de euro în 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sălaj: Doi ingineri din Jibou produc lactate de 3,5 milioane de lei

Articolul următor

Granturi de 50.000 euro pentru startup-uri IT, din fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share