Mureș Sanatate Slider

Regulament pentru acordarea stimulentelor salariale pe criterii de performanță, la SCJU Târgu Mureș

Cu o adresabilitate crescută a pacienților, de la nivelul întregii țări, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a beneficiat în ultimii ani de investiții majore privind aparatura medicală și dotările. Pe viitor, aceste investiții vor continua, însă este nevoie de o finanțare consistentă nu doar pentru acestea, ci și pentru finanțarea resursei umane.

 

SCJU Târgu Mureș a trecut anul trecut printr-un proces de reorganizare atât din punct de vedere administrativ cât și din punct de vedere medical, ce a vizat înființarea unei secții de Chirugie vasculară, reducerea numărului de paturi pe anumite secții și majorarea lor pe alte secții și compartimente. Totodată, s-a înființat un birou care se ocupă doar cu urmărirea derulării programelor naționale de sănătate și eficacitatea lor și s-a reorganizat biroul de achiziții publice și contractare. ”Biroul de achiziții publice și contractare l-am împărțit în două birouri separate, un birou de achiziții care să se ocupe propriu-zis numai cu procedurile de achiziții publice și un birou de contractare care în momentul în care s-a finalizat procedura de achiziție publică să se ocupe de contractele subsecvente din cadrul acordului cadru astfel încât să încercăm să fluidizăm activitatea pentru achiziționarea și aprovizionarea spitalului cu tot ceea ce are nevoie”, a explicat Dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu Mureș.

 

Gradul de confort al pacientului, prioritar

 

Creșterea gradului de confort al pacientului este un obiectiv important pentru conducerea spitalului, motiv pentru care în prezent se derulează o procedură de achiziție publică pentru reînnoirea mobilierului medical din întreg spitalul. ”În prezent avem în derulare o procedură de achiziție publică pentru dotarea spitalului cu paturi moderne de spital, cu dulapuri medicale moderne, tot ceea ce ține din punct de vedere a mobilierului medical, dar această procedură de achiziție publică este în continuare în stadiul de așteptare fiind sub supravegherea ANAP (n.red. Agenția Națională de Achiziții Publice)”, a afirmat Dr. Claudiu Puiac.

Investițiile în aparatura medicală au fost rezolvate în proporție de 80%, susține managerul spitalului. Totodată, s-a început dotarea secțiilor clinice și ale compartimentelor cu monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, investiție care va continua. ”Este nevoie să modernizăm anumite secții pentru ca pacienții să beneficieze de prize rapide de oxigen moderne, să nu mai fie vorba de barbotoarele învechite de la înființarea spitalului.

Trebuie să facem eforturi să aducem, încet-încet, spitalul la nivelul secolului 21. De exemplu, sunt nevoi la nivelul blocurilor operatorii, este o nevoie stringentă la nivelul blocului operator de neurochirurgie unde trebuie să achiziționăm un nou microscop operator, am început o procedură de achiziție publică pentru înlocuirea laparoscoapelor din blocurile operatorii chirurgicale”, a adăugat managerul SCJU Târgu Mureș.

 

Stimulente financiare pe criterii de performanță

 

De finanțare este nevoie și pentru  rezolvarea problemelor create de Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar și de Regulamentul de sporuri și Legea 165/2018 privind acordarea voucherelor de vacanță. Majorarea salarială de anul trecut s-a făcut fără să se țină cont de anumite criterii de performanță și în multe spitale există situații când medici din aceeași specialitate sau asistente medicale lucrează unul mai puțin decât altul, dar cu aceeași plată, aspect ce a creat probleme la nivelul spitalelor. La nivelul SCJU Târgu Mureș se dorește acordarea de stimulente salariale în funcție de performanță. ”Din punctul meu de vedere ar trebui să existe anumite criterii de performanță, ar trebui să existe o limită inferioară și o limită superioară a salariului și în funcție de performanța profesională să îți plătești personalul, dar aceasta nu este o problemă doar la nivelul sistemului sanitar, este o problemă la nivelul întregii categorii de bugetari. (…) Există, într-adevăr, posibilitatea de a se da anumite stimulente salariale, dar aceste stimulente, din punctul meu de vedere, nu trebuie să reprezinte ajutor social, ci trebuie să reprezinte criterii de performanță. Noi, în cadrul conducerii SCJU Târgu Mureș, lucrăm la un regulament pentru acordarea acestor stimulente salariale. În momentul în care vom aproba acest regulament vom face ca aceste stimulente salariale să fie date pe criterii de performanță, este singurul mod în care poți ajuta, dar și acolo depinde de sursa financiară”, a conchis Dr. Claudiu Puiac.

 

de Arina TOTH

 

Related posts

Hidroelectrica reduce prețul energiei electrice pentru clienții casnici

Traian Dan

Romgaz, cifră de afaceri dublă și un profit net în creștere cu 65 %

Ligia Voro

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

Ligia Voro

Fermierii pot accesa credite pe baza adeverințelor eliberate de APIA

Traian Dan

Oradea investește 11 milioane de euro în reabilitarea coridorului Nufărul – Cantemir

Traian Dan

Property Investment Forum 2016

Ionut Oprea

Construcțiile de clădiri cresc afacerile (I)

Ligia Voro

Spitalele Județean și Municipal Oradea, reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

CFR a inaugurat azi calea ferată între Sighişoara şi Daneş

Ligia Voro

Schimbări la conducerea Star Transmission și Star Assembly

Nicolae Pop

PRIA UNFAIR COMPETITION România 2020: live, 22 iulie

Papuc Irina

Veklury (Remdesivir) – primul medicament autorizat în UE pentru tratamentul COVID – 19

Gruita Ienasoiu

Autostrada Lugoj – Deva: şoferii vor economisi 45 de minute după inaugurarea loturilor 3 şi 4

Stefana Muresan

Clădire de birorui și spații comerciale în locul unui fost sediu de partid

Traian Dan

Adrian Crizbasianu joins VGP as Country Manager Romania

Papuc Irina

Dezbatere despre digitalizarea industriei din regiune, organizată la Brașov sub egida CE

Ligia Voro

Două zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017! 

Ligia Voro

Planeta noastră schimbă modelul economic

Ligia Voro

Mureș: Unirii Park Residence II ”crește” conform graficului. Prima etapă, sold out!

redactia

Premieră: Țiriac Imobiliare & Colliers certifică WELL Health-Safety un portofoliu mixt de proiecte

Transilvania Business

POZITIV TB: Rodica Lupu – „Cel mai bun rezultat al crizei va fi creșterea nivelului de digitalizare în toate mediile”

Traian Dan

Micro-granturi nerambursabile pentru 9 proiecte de mediu și educație, la Oradea

Traian Dan

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria încheie anul cu o nouă tranzacţie, a şaptea din 2018

redactia

Soluţie verde pentru filtrele de particule

redactia

Leave a Comment