Mureș Sanatate Slider

Regulament pentru acordarea stimulentelor salariale pe criterii de performanță, la SCJU Târgu Mureș

Cu o adresabilitate crescută a pacienților, de la nivelul întregii țări, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a beneficiat în ultimii ani de investiții majore privind aparatura medicală și dotările. Pe viitor, aceste investiții vor continua, însă este nevoie de o finanțare consistentă nu doar pentru acestea, ci și pentru finanțarea resursei umane.

 

SCJU Târgu Mureș a trecut anul trecut printr-un proces de reorganizare atât din punct de vedere administrativ cât și din punct de vedere medical, ce a vizat înființarea unei secții de Chirugie vasculară, reducerea numărului de paturi pe anumite secții și majorarea lor pe alte secții și compartimente. Totodată, s-a înființat un birou care se ocupă doar cu urmărirea derulării programelor naționale de sănătate și eficacitatea lor și s-a reorganizat biroul de achiziții publice și contractare. ”Biroul de achiziții publice și contractare l-am împărțit în două birouri separate, un birou de achiziții care să se ocupe propriu-zis numai cu procedurile de achiziții publice și un birou de contractare care în momentul în care s-a finalizat procedura de achiziție publică să se ocupe de contractele subsecvente din cadrul acordului cadru astfel încât să încercăm să fluidizăm activitatea pentru achiziționarea și aprovizionarea spitalului cu tot ceea ce are nevoie”, a explicat Dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu Mureș.

 

Gradul de confort al pacientului, prioritar

 

Creșterea gradului de confort al pacientului este un obiectiv important pentru conducerea spitalului, motiv pentru care în prezent se derulează o procedură de achiziție publică pentru reînnoirea mobilierului medical din întreg spitalul. ”În prezent avem în derulare o procedură de achiziție publică pentru dotarea spitalului cu paturi moderne de spital, cu dulapuri medicale moderne, tot ceea ce ține din punct de vedere a mobilierului medical, dar această procedură de achiziție publică este în continuare în stadiul de așteptare fiind sub supravegherea ANAP (n.red. Agenția Națională de Achiziții Publice)”, a afirmat Dr. Claudiu Puiac.

Investițiile în aparatura medicală au fost rezolvate în proporție de 80%, susține managerul spitalului. Totodată, s-a început dotarea secțiilor clinice și ale compartimentelor cu monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, investiție care va continua. ”Este nevoie să modernizăm anumite secții pentru ca pacienții să beneficieze de prize rapide de oxigen moderne, să nu mai fie vorba de barbotoarele învechite de la înființarea spitalului.

Trebuie să facem eforturi să aducem, încet-încet, spitalul la nivelul secolului 21. De exemplu, sunt nevoi la nivelul blocurilor operatorii, este o nevoie stringentă la nivelul blocului operator de neurochirurgie unde trebuie să achiziționăm un nou microscop operator, am început o procedură de achiziție publică pentru înlocuirea laparoscoapelor din blocurile operatorii chirurgicale”, a adăugat managerul SCJU Târgu Mureș.

 

Stimulente financiare pe criterii de performanță

 

De finanțare este nevoie și pentru  rezolvarea problemelor create de Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar și de Regulamentul de sporuri și Legea 165/2018 privind acordarea voucherelor de vacanță. Majorarea salarială de anul trecut s-a făcut fără să se țină cont de anumite criterii de performanță și în multe spitale există situații când medici din aceeași specialitate sau asistente medicale lucrează unul mai puțin decât altul, dar cu aceeași plată, aspect ce a creat probleme la nivelul spitalelor. La nivelul SCJU Târgu Mureș se dorește acordarea de stimulente salariale în funcție de performanță. ”Din punctul meu de vedere ar trebui să existe anumite criterii de performanță, ar trebui să existe o limită inferioară și o limită superioară a salariului și în funcție de performanța profesională să îți plătești personalul, dar aceasta nu este o problemă doar la nivelul sistemului sanitar, este o problemă la nivelul întregii categorii de bugetari. (…) Există, într-adevăr, posibilitatea de a se da anumite stimulente salariale, dar aceste stimulente, din punctul meu de vedere, nu trebuie să reprezinte ajutor social, ci trebuie să reprezinte criterii de performanță. Noi, în cadrul conducerii SCJU Târgu Mureș, lucrăm la un regulament pentru acordarea acestor stimulente salariale. În momentul în care vom aproba acest regulament vom face ca aceste stimulente salariale să fie date pe criterii de performanță, este singurul mod în care poți ajuta, dar și acolo depinde de sursa financiară”, a conchis Dr. Claudiu Puiac.

 

de Arina TOTH

 

Related posts

Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei. Explorează, apoi alege unul din posturile disponibile la Star Transmission și Star Assembly!

Stefana Muresan

Napoca Imobiliare o afacere și, mai ales, o familie de succes

Stefana Muresan

Studenții pot să-și deschidă o afacere. Statul le dă până la 100.000 de euro

Traian Dan

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Ligia Voro

Constructorii de visuri duc povestea mai departe în întreaga țară

Ligia Voro

Restaurantul Hotelului Privo din Târgu Mureş, cel mai bun din Europa

Stefana Muresan

MUREȘ: O nouă perspectivă. Unirii Park Residence

Ligia Voro

Marii investitori din IT, atrași cu proiectele Clujului

Stefana Muresan

250 de arbori au fost plantați în Oradea, în cadrul unei acțiuni de voluntariat

Traian Dan

MOL România sprijină financiar cu 560.000 lei tineri sportivi și artiști

Traian Dan

Coșuri cadou corporate de sărbători – pentru succesul afacerii tale

Nicolae Pop

Industria auto, unul dintre principalii piloni ai economiei românești, conform Euler Hermes

Ligia Voro

UMF Tîrgu Mureş menţine sus ştacheta performanţei

Stefana Muresan

CJ Sibiu, demersuri pentru noul spital judetean

Stefana Muresan

Povestea Bers Nova – bere artizanală pe muzică rock

Traian Dan

Oradea: Din bugetul record pe 2019, aproape jumătate merge în investiţii

Stefana Muresan

One United Properties dezvoltă proiecte office de 220 milioane EUR

Ionut Oprea

Relansarea Rasei Pinzgau de Transilvania începe la Sângeorgiu de Mureș

Stefana Muresan

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice și-a desemnat conducerea pentru următorii doi ani

redactia

Centenar 2018. Iuliu Maniu – Întoarcerea Acasă

redactia

A Hungarian development of record value is appearing at MIPIM 2019

Stefana Muresan

Harta IT-ului din România

Stefana Muresan

Profiturile companiilor de stat din energie se duc în bugetul de stat

Ligia Voro

Centrul de cercetare OncoGen Timișoara începe de astăzi testarea unui vaccin împotriva Covid-19

Papuc Irina

Leave a Comment