Transilvania Business
Cluj Fonduri Europene Slider

Cluj-Napoca va avea stradă smart şi va moderniza principalul bulevard pe bani europeni

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectele cu finanaţare europeană pentru implementarea primei străzi smart din România şi modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989. Investiţiile din Cluj-Napoca se ridică la 13,6 milioane de euro, bani nerambursabili de la Bruxelles. 

Strada Molnar Piuariu va deveni prima “stradă SMART” din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unui astfel de proiect – iluminat inteligent, bănci cu încărcare USB, wi-fi, sisteme automate de irigații pentru arbori ș.a. De asemenea, strada va fi reabilitată pe baza conceputului de „shared space”, accentul fiind pus pe creșterea calității spațiului pietonal – extinderea și îmbunătățirea acestuia, introducerea pistelor de biciclete și extinderea spațiilor verzi.

Proiectul prevede instalarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice și 30 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice. Valoarea totală a investiției este de 1,3 milioane EUR, potrivit Ziua de Cluj.

Proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 urmărește îmbunătățirea mobilității urbane din municipiul Cluj-Napoca. Proiectul presupune extinderea zonelor pietonale și amenajarea pistelor pentru bicicliști, dar și extinderea benzilor dedicate transportului în comun. Lucrările presupun intervenții de infrastructură și reamenajare a spațiului public. Valoarea totală a proiectului este de 12,3 milioane EUR.

Foto: Planwerk

Comentarii

Comentarii

Related posts

Drum de aproape 7 milioane de euro, pe bani de la UE, care scurtează distanța între Timișoara și Novi Sad

Stefana Muresan

Partenerul Enel, Icon Business Advisor, a deschis primul punct de vânzare în Tîrgu-Mureș

redactia

Daniel Metz, Răzvan Rimbașiu, Adrian Crivii și Cornel Cătoi – Clubul Pro Opera Transilvană, în sprijinul prestigioasei instituții de cultură

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More