Cluj Fonduri Europene Slider

Cluj-Napoca va avea stradă smart şi va moderniza principalul bulevard pe bani europeni

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectele cu finanaţare europeană pentru implementarea primei străzi smart din România şi modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989. Investiţiile din Cluj-Napoca se ridică la 13,6 milioane de euro, bani nerambursabili de la Bruxelles. 

Strada Molnar Piuariu va deveni prima “stradă SMART” din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unui astfel de proiect – iluminat inteligent, bănci cu încărcare USB, wi-fi, sisteme automate de irigații pentru arbori ș.a. De asemenea, strada va fi reabilitată pe baza conceputului de „shared space”, accentul fiind pus pe creșterea calității spațiului pietonal – extinderea și îmbunătățirea acestuia, introducerea pistelor de biciclete și extinderea spațiilor verzi.

Proiectul prevede instalarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice și 30 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice. Valoarea totală a investiției este de 1,3 milioane EUR, potrivit Ziua de Cluj.

Proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 urmărește îmbunătățirea mobilității urbane din municipiul Cluj-Napoca. Proiectul presupune extinderea zonelor pietonale și amenajarea pistelor pentru bicicliști, dar și extinderea benzilor dedicate transportului în comun. Lucrările presupun intervenții de infrastructură și reamenajare a spațiului public. Valoarea totală a proiectului este de 12,3 milioane EUR.

Foto: Planwerk

Related posts

Sumarele proiectelor mari de infrastructură, finanțate în cadrul PO România – Republica Moldova, aprobate

Stefana Muresan

Hunedoara: Proiect finanţat cu fonduri europene de peste 35,74 milioane euro

Stefana Muresan

Emag va face livrări cu dube electrice în Ardeal

Nora Dumitrescu

Leave a Comment