Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un proiect care își propune crarea unui ecosistem de tehnologii, cercetare și medicină, lansat la Cluj

Un proiect care își propune crarea unui ecosistem de tehnologii, cercetare și medicină a fost lansat la Cluj. Proiectul urmărește să ofere servicii medicale inteligente pentru pacienți. Companiile locale de IT au demarat deja mai multe proiecte care vizează, printre altele, introducerea de internet wireless pentru pacienți și digitalizarea unei părți a activității spitalelor, informează ebsradio.ro.

Rețelele care conectează companiile inovative cu sistemul medical pot ajuta la crearea și replicarea unor soluții de succes.

De exemplu, un produs inovativ de optimizare a administrării medicamentelor pentru bolnavii cronici, care și-a dovedit eficiența în Irlanda de Nord a fost important apoi în țările nordice și în statele baltice, spune liderul Alianței Europene pentru sănătate, Brian O’ Connor, care a fost prezent la Cluj.

„Companiile de inovație care oferă soluții trebuie nu doar să spună că acestea funcționează, ci că pot dovedi că funcționează. Am descoperit în Cluj o sumedenie de companii de inovare, sunt mulți tineri care nu au frică să inoveze, sunt hotărâți să îmbunătățească viața cetățenilor. Mulți dintre aceștia vor avea succes. Dar nu vrem ca acest succes să fie limitat la Cluj, ci trebuie să îl exportăm din Cluj, să spunem că a fost dovedit și să le explicăm oamenilor din rețeaua noatsră ce s-a reușit aici”, a explicat Brian O’ Connor.

Numeroase companii clujene, în special start-up-urile, sunt tot mai interesate de dezvoltarea de soluții pentru sistemul medical.

„La Spitalul Județean de Urgență au avut loc până acum două întâlniri în care am identificat proiecte, nevoi concrete din parte lor atât pe zona de device, cât și pe zona de produse software, iar companiile noastre au venit deja cu soluții și cu oferta de a răspunde la aceste nevoi concrete pe care spitalul le are”, a declarat pentru EBS Radio directorul clusterul Transilvania IT, Bianca Muntean.

Proiectul lansat la Cluj, Transylvania Digital Health System, este integrat în Alianța Europeană pentru Sănătate. Organizația conectează autorități medicale, companii și universități din aproape 80 de țări.

Sursa foto: ebsradio.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dr. Oana Taban, Fondator și Director General Dent Estet: “Strategia noastră este să menținem și în anii următori ritmul de creștere exponențială și consistentă față de competitori și față de evoluția pieței”

Articolul următor

Electro-Mobility 2019: conducerea autonomă este dezvoltată de viitorii experți din domeniu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share