Fonduri Europene Timiș

ADR Vest: „Avem peste 10 milioane de euro la dispoziție, așteptăm proiecte de calitate”

- Seminar de informare finantari microintreprinderi Timisoara 1 - ADR Vest: „Avem peste 10 milioane de euro la dispoziție, așteptăm proiecte de calitate”

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a finalizat turul regional pentru lansarea apelului 2 de proiecte aferent Axei prioritare 2, Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi din cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

În intervalul 21-29 mai 2019 au fost organizate seminarii de informare privind condițiiile de accesare a fondurilor europene pentru microîntreprinderi în toate municipiile reședință de județ din Regiunea Vest – Arad, Deva, Reșița și Timișoara.

Reprezentanții ADR Vest au prezentat criteriile de eligibilitate și selecție a proiectelor, categoriile de cheltuieli eligibile, criteriile de evaluare tehnică și financiară, aspecte practice privind completarea cererilor de finanțare.

Totodată, în cadrul întâlnirilor, s-a discutat despre probleme și greșeli întâlnite în elaborarea și transmiterea proiectelor, spețe întâmpinate anterior în procesul de evaluare și selecție, iar specialiștii ADR Vest au încercat să vină cu clarificări și răspunsuri la toate întrebările participanților cu privire la apelul de proiecte aferent PI 2.1. A – Microîntreprinderi.

„Le recomand tuturor să citească Ghidul solicitantului cu mare atenție, pentru că acolo sunt detaliate informațiile privind condițiile în care pot fi accesate aceste finanțări, și să apeleze cu încredere la helpdesk-ul nostru, pentru că noi ne dorim să avem cât mai multe proiecte bune și ca aceste proiecte să fie implementate apoi cu succes în Regiunea Vest. Asta înseamnă că suntem aici ca să îi ajutăm pe toți cei care doresc finanțare prin POR. Avem peste 10 milioane de euro la dispoziție, așteptăm proiecte de calitate și ne dorim cât mai multe afaceri prospere în regiunea noastră”, a punctat directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, domnul Sorin Maxim, la seminarul de la Timișoara, care s-a bucurat de o participare numeroasă.

Pentru cei care nu au putut participa la seminarii, materialele distribuite cu această ocazie pot fi consultate și online, pe site-ul ADR Vest – https://adrvest.ro/microintreprinderi-2/.

De asemenea, tot în sprijinul potențialilor solicitanți, ADR Vest va mai organiza un seminar de informare online (webinar) în perioada următoare, iar cei interesați să depună proiecte se pot adresa, pentru alte informații, biroului nostru de Helpdesk (strada Gheorghe Lazăr nr. 14, Timișoara, tel/ fax – 0256/ 491.981, 0256/ 491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro, www.adrvest.ro). Detaliile cu privire la webinar urmează să fie anunțate.

Apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS (http://wvw.fonduri-ue.ro/mysmis), în intervalul 8 iulie, ora 12:00 – 8 noiembrie 2019, ora 12:00.

În cadrul PI 2.1.A vor putea solicita finanțare societățile și societățile cooperative care:

  • se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiții localizate în mediul urban;
  • au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare;
  • au înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1 în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau au cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Regiunea Vest dispune de o alocare financiară de 10,77 milioane euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi.

 

 

 

Related posts

Casa Darvas-La Roche, cea mai originală construcție din Oradea, va fi reabilitată cu bani europeni

Stefana Muresan

La Timişoara a fost deschisă Camera de Diplomaţie Comercială cu Republica Serbia

Robert Bloancă

Dejul își face un centru recreativ de 3,7 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Din fonduri europene, parc cu spații de agrement, sport și sănătate în Târgu Mureș

Ligia Voro

Sute de feluri de vin, expuse și degustate la a XIV-a ediție VINVEST

Stefana Muresan

Cel mai mare program de inovare al Europei, prezentat la Cluj

Nora Dumitrescu

Un drum de legatură cu autostrada Timișoara – Arad, modernizat cu bani europeni

Stefana Muresan

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului municipiului Satu Mare

Stefana Muresan

Drama copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, alinată cu ajutorul proiectelor cu bani europeni

redactia

Primăria Timişoara susţine învăţământul profesional în sistem dual şi reabilitează un atelier de practică

Robert Bloancă

Noul guvern vorbește despre o autostradă Timișoara-București

Stefana Muresan

Încep lucrările la Drumul Bistriței. Investiții de peste 23 mil. lei din fonduri europene

Stefana Muresan

Selecție pentru afacerile cu specializare inteligentă din Ardeal

Nora Dumitrescu

Bosch inchiriaza 4 etaje in viitorul Isho Offices

Ionut Oprea

Atterbury Europe and Iulius open EUR220m mixed-use Iulius Town Timisoara, Romania, this August

Ligia Voro

O importantă companie germană din automotive îşi mută centrul de dezvoltare în clădirea ISHO din Timişoara

Robert Bloancă

Facultatea de Drept a UVT aniversează 25 de ani de activitate

Stefana Muresan

Guvernatorii Rotary Districtul 2241, amintiri și învățăminte

Ligia Voro

Schimbările climatice, tema fierbinte evitată de liderii UE la Summit-ul de la Sibiu

Ligia Voro

Nestle, cu o fabrică în Timișoara, lider pe piața napolitanelor

Stefana Muresan

Noi oportunitati economice pentru oamenii de afaceri din Timis, dupa vizita ambasadorului Mexicului

Stefana Muresan

Pensiunea Ovidiu & Paula, oază de relaxare la poalele Munţilor Gurghiu

Stefana Muresan

ADR Centru: Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița, fonduri nerambursabile pentru reabilitare energetică

Stefana Muresan

Un clujean vinde fotolii de masaj în toată lumea, inclusiv la Polul Nord

redactia

Leave a Comment