București Cluj IT&C Ultimele stiri

Șapte start-up-uri tech primesc o finanțare inițială de 350.000 de euro

Techcelerator a anunțat cele 7 startup-uri tech din cea de-a treia rundă a programului de accelerare care beneficiază de programul de mentorat intensiv și de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro/companie din partea GapMinder Venture Partners BV în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) la scurt timp. Inițial, 185 de startup-uri și-au trimis proiectele spre evaluare din care 26 au fost preselectate.

 

Techcelerator este primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiții. GapMinder a anunțat în aprilie că a atins pragul de 36 de milioane de euro ca dimensiune a fondului.

Startup-urile care fac parte din a treia rundă de accelerare a programului Techcelerator sunt:

  • Confidas o platformă online ce ajută antreprenorii să evite firmele rău-platnice. Membrii platformei pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informațiile financiare și juridice a peste 600.000 de firme active, pot primi alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienților și își pot înregistra clienții rău-platnici pentru a-i încuraja să plătească.
  • Cyscale platformă pentru monitorizarea sistemelor multi-cloud (AWS, GCP, Azure, IBM și Oracle), inventarierea de resurse în cloud, setarea de reguli generale și de conformitate, accesarea unui editor vizual pentru cloud și rezolvarea automată a incidentelor. Soluția dispune de o arhitectură de tip microservicii; tehnologia construită poate fi ușor integrată în software-ul existent folosind APIs (application programming interface)
  • Flixier este o platformă de editare video online care mărește semnificativ viteza de editare. Flixier permite editorilor video să exporte orice material de acest tip în maxim un minut, oferind în același timp instrumente de comunicare și colaborare în timp real precum cele oferite de Google Docs.
  • OmniCare este un serviciu software pentru micro companii care elimină efortul și costurile aferente gestionării mai multor canale de suport, agregând mesajele primite prin diverse aplicații precum WhatsApp, Telegram, Slack și FB Messenger și direcționându-le către canalul de comunicare preferat.
  • Prokuria furnizează soluții cloud în organizații pentru automatizarea și eficientizarea proceselor de selecție și colaborare cu furnizorii.
  • Securifai a dezvoltat propria tehnologie de analiză video bazată pe inteligență socială care, neasistată, reușește să izoleze evenimentele excepționale, să urmărească vehicule, obiecte și să le clasifice, precum și să analizeze emoțiile oamenilor sau chiar pulsul acestora de la distanță. Gama de sisteme profesionale asigură răspuns în timp real și poate fi adaptată unei multitudini de contexte particulare.
  • Vetted – primul marketplace din Romania care se ocupă de vânzarea de electronice, permițând cumpărătorilor să achiziționeze dispozitive la mâna a doua verificate și selecționate de experți.

Companiile selectate pentru această rundă de accelerare beneficiază și de implicarea partenerilor Globalworth, EY Romania și Banca Transilvania care se concentrează în mod special pe trei direcții specifice: PropTech, Digital Transformation (& Automatizare) și FinTech.

Această ediție a Techcelerator a început în aprilie 2019, a avut o durată de 10 săptămâni și a avut loc atât în ​​București, cât și în Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică ecosistemului de start-up-uri și servicii de marketing. Startup-urile au avut, de asemenea, acces la comunitățile internaționale pentru dezvoltarea și expunerea pe piața globală și la sesiuni oferite de Google Developers Launchpad, partenerul Techcelerator.

Aceste startup-uri își vor prezenta public proiectele în cadrul Demo Day care va avea loc vineri, 14 iunie, ca parte a festivalului de tehnologie iCEE.Fest UPGRADE100.

17 start-up-uri au finalizat primele două runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 1 milion de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

 

 

Related posts

Smart green: O firmă din Râșnov a lansat ambalaje fabricate din trestie de zahăr

Papuc Irina

Zi fierbinte la ROMGAZ

Ligia Voro

O singură companie din Ardeal, între cei mai dezirabili angajatori din România

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Universitatea, motor al dezvoltării sociale

Transilvania Business

Autostrada Timişoara – Moraviţa: A fost scos la licitaţie studiul de fezabilitate

Stefana Muresan

Bugetul județului Sibiu, adoptat: mai mult de 60% este destinat secțiunii de dezvoltare

Papuc Irina

Municipiul Oradea, exemplu de bune practici în lupta cu Covid – 19

Traian Dan

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

Angajații companiilor membre ABSL au ajutat la amenajarea spațiului de joacă de la SOS Satele Copiilor din Capitală

redactia

B | Cursuri pentru invatatori si consilieri scolari

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

redactia

D.S.V.S.A. Cluj – instituție de referință, cu competențe strategice

Stefana Muresan

CFR SA, proiect finanțat din fonduri europene

Stefana Muresan

Austriecii de la Salesianer Miettex cumpără Promar Textil Brașov, tranzacție de peste 5 mil. euro

Stefana Muresan

Bosch Service Solutions își mută operațiunile într-o nouă clădire de birouri din Timișoara

redactia

Jobful încheie un parteneriat strategic cu Microsoft România

Ionut Oprea

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, lansat în dezbatere publică

redactia

B | BMW, 100 de ani de istorie, 100 de ani de viitor

Medicover Romania are un nou director national de vanzari

redactia

AgroConcept – New Holland, lider mondial în mașini agricole, centru regional în comuna clujeană Apahida

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj suplimentează zborurile către Constanța în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

ECO & SAFE: cuvintele cheie pentru orice participant la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Clujul va conduce alianța națională a clusterelor din sectorul agro-alimentar

Nora Dumitrescu

The 5th annual CEE Manufacturing Excellence Awards and Strategy Summit

Ionut Oprea

Leave a Comment