București Cluj IT&C Ultimele stiri

Șapte start-up-uri tech primesc o finanțare inițială de 350.000 de euro

Techcelerator a anunțat cele 7 startup-uri tech din cea de-a treia rundă a programului de accelerare care beneficiază de programul de mentorat intensiv și de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro/companie din partea GapMinder Venture Partners BV în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) la scurt timp. Inițial, 185 de startup-uri și-au trimis proiectele spre evaluare din care 26 au fost preselectate.

 

Techcelerator este primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiții. GapMinder a anunțat în aprilie că a atins pragul de 36 de milioane de euro ca dimensiune a fondului.

Startup-urile care fac parte din a treia rundă de accelerare a programului Techcelerator sunt:

  • Confidas o platformă online ce ajută antreprenorii să evite firmele rău-platnice. Membrii platformei pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informațiile financiare și juridice a peste 600.000 de firme active, pot primi alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienților și își pot înregistra clienții rău-platnici pentru a-i încuraja să plătească.
  • Cyscale platformă pentru monitorizarea sistemelor multi-cloud (AWS, GCP, Azure, IBM și Oracle), inventarierea de resurse în cloud, setarea de reguli generale și de conformitate, accesarea unui editor vizual pentru cloud și rezolvarea automată a incidentelor. Soluția dispune de o arhitectură de tip microservicii; tehnologia construită poate fi ușor integrată în software-ul existent folosind APIs (application programming interface)
  • Flixier este o platformă de editare video online care mărește semnificativ viteza de editare. Flixier permite editorilor video să exporte orice material de acest tip în maxim un minut, oferind în același timp instrumente de comunicare și colaborare în timp real precum cele oferite de Google Docs.
  • OmniCare este un serviciu software pentru micro companii care elimină efortul și costurile aferente gestionării mai multor canale de suport, agregând mesajele primite prin diverse aplicații precum WhatsApp, Telegram, Slack și FB Messenger și direcționându-le către canalul de comunicare preferat.
  • Prokuria furnizează soluții cloud în organizații pentru automatizarea și eficientizarea proceselor de selecție și colaborare cu furnizorii.
  • Securifai a dezvoltat propria tehnologie de analiză video bazată pe inteligență socială care, neasistată, reușește să izoleze evenimentele excepționale, să urmărească vehicule, obiecte și să le clasifice, precum și să analizeze emoțiile oamenilor sau chiar pulsul acestora de la distanță. Gama de sisteme profesionale asigură răspuns în timp real și poate fi adaptată unei multitudini de contexte particulare.
  • Vetted – primul marketplace din Romania care se ocupă de vânzarea de electronice, permițând cumpărătorilor să achiziționeze dispozitive la mâna a doua verificate și selecționate de experți.

Companiile selectate pentru această rundă de accelerare beneficiază și de implicarea partenerilor Globalworth, EY Romania și Banca Transilvania care se concentrează în mod special pe trei direcții specifice: PropTech, Digital Transformation (& Automatizare) și FinTech.

Această ediție a Techcelerator a început în aprilie 2019, a avut o durată de 10 săptămâni și a avut loc atât în ​​București, cât și în Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică ecosistemului de start-up-uri și servicii de marketing. Startup-urile au avut, de asemenea, acces la comunitățile internaționale pentru dezvoltarea și expunerea pe piața globală și la sesiuni oferite de Google Developers Launchpad, partenerul Techcelerator.

Aceste startup-uri își vor prezenta public proiectele în cadrul Demo Day care va avea loc vineri, 14 iunie, ca parte a festivalului de tehnologie iCEE.Fest UPGRADE100.

17 start-up-uri au finalizat primele două runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 1 milion de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

 

 

Related posts

Suedezii de la Autoliv transferă în România 6 milioane de euro pentru divizia sa de Electronics

Stefana Muresan

„Miniautostrada” Baia Mare – Jibou costă 350 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

NTT DATA Romania susține evoluția digitală în automotive: Autonomous Driving sau Car Connectivity

redactia

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

Nora Dumitrescu

Medicii din România vor beneficia de terapia cu plasmă convalescentă pentru a preveni infectarea cu Covid-19. Primele aparate de plasmafereză vor fi instalate mâine la Iași și București

Papuc Irina

Afacerile din Maramureș, promovate în SUA de James Rosapepe

Nora Dumitrescu

2000 de angajați Michelin și familiile lor au sărbătorit 40 de ani de activitate a uzinei din Zalău

Stefana Muresan

Corina Crețu anunță o miză de 373 miliarde de euro chiar în mandatul României la șefia UE

redactia

Berliner Wine Trophy: Medalie de aur și alte cinci premii pentru vinurile de Cotnari

Stefana Muresan

Legume bio, cultivate cu ajutorul peștilor la Colegiul Silvic Transilvania Năsăud

Stefana Muresan

Valoarea AFI Cotroceni a depășit jumătate de miliard de euro

Ionut Oprea

Conferinta Smart Regional Development – investitii inteligente pentru dezvoltarea comunitatii regionale

Stefana Muresan

Fondatorul AROBS s-a întâlnit cu noul ministru al fondurilor europene

Nora Dumitrescu

Maramureșul pregătește un festival internațional de gastronomie

Nora Dumitrescu

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

Șunca „Miro” din Reghin, un ingredient proaspăt pentru pizzerii

Ligia Voro

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Creștere de peste 70% ale conturilor de economii ale persoanelor fizice la BCR

Traian Dan

Ariston Thermo aniversează 90 de ani

Papuc Irina

Omul de afaceri elvețian care a dezvoltat proiectul Coresi din Braşov, investiţie de 5 mil. euro într-un centru de radioterapie în Constanţa, primul dintr-un lanţ de zece programate

Stefana Muresan

CBRE lansează Proptech Index 2019: În România, clădirile de birouri sunt pregătite pentru această strategie

Ligia Voro

Obligațiunile Ascendia, de miercuri la tranzacționare

Ligia Voro

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, vizită în Sălaj. Oportunități de afaceri

redactia

Leave a Comment