București Cluj IT&C Ultimele stiri

Șapte start-up-uri tech primesc o finanțare inițială de 350.000 de euro

Techcelerator a anunțat cele 7 startup-uri tech din cea de-a treia rundă a programului de accelerare care beneficiază de programul de mentorat intensiv și de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro/companie din partea GapMinder Venture Partners BV în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) la scurt timp. Inițial, 185 de startup-uri și-au trimis proiectele spre evaluare din care 26 au fost preselectate.

 

Techcelerator este primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiții. GapMinder a anunțat în aprilie că a atins pragul de 36 de milioane de euro ca dimensiune a fondului.

Startup-urile care fac parte din a treia rundă de accelerare a programului Techcelerator sunt:

  • Confidas o platformă online ce ajută antreprenorii să evite firmele rău-platnice. Membrii platformei pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informațiile financiare și juridice a peste 600.000 de firme active, pot primi alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienților și își pot înregistra clienții rău-platnici pentru a-i încuraja să plătească.
  • Cyscale platformă pentru monitorizarea sistemelor multi-cloud (AWS, GCP, Azure, IBM și Oracle), inventarierea de resurse în cloud, setarea de reguli generale și de conformitate, accesarea unui editor vizual pentru cloud și rezolvarea automată a incidentelor. Soluția dispune de o arhitectură de tip microservicii; tehnologia construită poate fi ușor integrată în software-ul existent folosind APIs (application programming interface)
  • Flixier este o platformă de editare video online care mărește semnificativ viteza de editare. Flixier permite editorilor video să exporte orice material de acest tip în maxim un minut, oferind în același timp instrumente de comunicare și colaborare în timp real precum cele oferite de Google Docs.
  • OmniCare este un serviciu software pentru micro companii care elimină efortul și costurile aferente gestionării mai multor canale de suport, agregând mesajele primite prin diverse aplicații precum WhatsApp, Telegram, Slack și FB Messenger și direcționându-le către canalul de comunicare preferat.
  • Prokuria furnizează soluții cloud în organizații pentru automatizarea și eficientizarea proceselor de selecție și colaborare cu furnizorii.
  • Securifai a dezvoltat propria tehnologie de analiză video bazată pe inteligență socială care, neasistată, reușește să izoleze evenimentele excepționale, să urmărească vehicule, obiecte și să le clasifice, precum și să analizeze emoțiile oamenilor sau chiar pulsul acestora de la distanță. Gama de sisteme profesionale asigură răspuns în timp real și poate fi adaptată unei multitudini de contexte particulare.
  • Vetted – primul marketplace din Romania care se ocupă de vânzarea de electronice, permițând cumpărătorilor să achiziționeze dispozitive la mâna a doua verificate și selecționate de experți.

Companiile selectate pentru această rundă de accelerare beneficiază și de implicarea partenerilor Globalworth, EY Romania și Banca Transilvania care se concentrează în mod special pe trei direcții specifice: PropTech, Digital Transformation (& Automatizare) și FinTech.

Această ediție a Techcelerator a început în aprilie 2019, a avut o durată de 10 săptămâni și a avut loc atât în ​​București, cât și în Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică ecosistemului de start-up-uri și servicii de marketing. Startup-urile au avut, de asemenea, acces la comunitățile internaționale pentru dezvoltarea și expunerea pe piața globală și la sesiuni oferite de Google Developers Launchpad, partenerul Techcelerator.

Aceste startup-uri își vor prezenta public proiectele în cadrul Demo Day care va avea loc vineri, 14 iunie, ca parte a festivalului de tehnologie iCEE.Fest UPGRADE100.

17 start-up-uri au finalizat primele două runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 1 milion de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

 

 

Related posts

Camera de Comerţ Timiş organizează un Forum Internaţional de Afaceri, în premieră, cu reprezentanţi din mai multe ţări

Robert Bloancă

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

redactia

Italienii de la Ditre, încă 150 de angajări la Arad

Stefana Muresan

Un tânăr din Brașov investește 1,7 milioane de euro într-o fermă de bovine. A doua

Papuc Irina

Mediul Adaptiv de Lucru

Stefana Muresan

Furnizor pentru CFR, Thales Systems Romania vrea sa ajunga la peste 1.000 de angajati

Stefana Muresan

Telemeaua de Sibiu a obţinut protecţie naţională, producătorii vor fi certificaţi

Stefana Muresan

ASF a sancționat City Insurance și Euroins România Asigurare-Reasigurare

Ligia Voro

Primul bazin acoperit din Câmpia Turzii, funcțional de anul viitor

Nora Dumitrescu

Forumul de Afaceri România – Vietnam

Ligia Voro

Crama Carastelec își aruncă pe piață noul vin în vremuri de criză

Nora Dumitrescu

Hexagon Offices & Apartments – Lucrările de finalizare ale primei investiții KÉSZ Group în România au început

redactia

Noul Sun Plaza – finalizat de S IMMO

Stefana Muresan

Bursa de la București a închis ședința de joi în creștere ușoară pe majoritatea indicilor

Papuc Irina

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

USAMV Cluj a scos prima serie de cârnați picanți, sub brandul Gourmeticus Academicum

redactia

Cum să încheiați mai multe tranzacții cu softuri de automatizare a vânzărilor

Ligia Voro

Noile construcții din sănătate prezentate la Building Health 2019, ediția a 5-a

Nicolae Pop

Cele mai sigure și cele mai nesigure orașe din România

Stefana Muresan

Transgaz, investiție de 360 de mil. euro pentru realizarea conductei ce va prelua gazele din Marea Neagră

Stefana Muresan

Cluj-Napoca, cel mai ridicat indice al calității vieții din România, în 2019

redactia

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Tarom va avea curse care vor uni toate regiunile ţării

Stefana Muresan

O nouă perspectivă: Unirii View

Stefana Muresan

Leave a Comment