Industrie IT&C Real Estate Ultimele stiri

Dunwell: România, în vizorul investitorilor străini

Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Vestul Europei și chiar din Asia se uită tot mai atente la România când decid să își extindă activitatea în regiunea Europei de Sud-Est. Acestea vizează orașe cu o bună conexiune la infrastructura de mare viteză, respectiv orașe cu deschidere la transportul maritim sau bine conectate la rețeaua feroviară, arată datele companiei de consultanță imobiliară Dunwell, prezentă la începutul acestei luni la Transport Logistic 2019, cel mai mare târg dedicat sectorului industrial și de logistică din Europa, desfășurat la Munchen, Germania.

 

În ultimii ani, în România au venit din ce în ce mai mulți investitori din sectorul industrial și logistic, ca urmare a dezvoltării nodurilor de infrastructură, a atragerii de capital străin, a personalului bine pregătit, cât și a oportunităților de expansiune, iar prezența țării noastre la târg confirmă, încă o dată, interesul ridicat.

„Am avut întâlniri cu mai multe companii specializate în sectorul industrial și logistic și am observat un interes crescut pentru viitoare oportunități de dezvoltare în România. Față de acum doi ani, la ultima ediție a târgului, discuțiile au fost mult mai concrete și cu un interes deosebit pentru anumite zone cheie ale țării. Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Europa de Vest sau din Asia analizează piața locală pentru viitoare investiții și ne așteptăm ca nume noi să intre in România în perioada următoare”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Calea ferată și accesul portuar fac din România o destinație pentru companiile asiatice care își doresc o prezență la nivel european, iar țara noastră dispune de o bună conexiune către Vest, mai arată specialiștii Dunwell.

„Am purtat discuții cu mai multe companii din Asia – din India, centrele de business din Hong-Kong sau Shanghai – toate interesate de investiții în România datorită conexiunii facile atât la transportul feroviar, cât și accesului portuar. Constanța ar putea deveni un real pol de business pentru acești investitori în anii următori, investițiile de aici fiind realizate în special de companiile asiatice care țintesc o prezență europeană mai puternică”, a punctat, la rândul său, Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

Târgul Transport Logistic, desfășurat la Munchen (Germania), în perioada 4-7 iunie 2019, a reunit peste 2.300 de expozanți din 62 de țări și mai mult de 64.000 de vizitatori din întreaga lume, fiind cel mai mare eveniment global dedicat sectorului industrial, logistic și mobilității.

Tema principală a evenimentului a stat sub semnul mobilității și a dinamicii pe care sectorul industrial îl resimte din plin, Internet of Things, 5G, aplicațiile software și automatizarea proceselor, acestea fiind direcțiile cheie către care piața se îndreaptă.

La târgul din Germania au fost prezentate ultimele soluții de transport și depozitare ale marilor jucători globali, soluții menite să eficientizeze procese, să minimizeze costuri sau noi tehnologii pentru creșterea sustenabilității ori aplicații care să vină în sprijinul chiriașilor, cât și proprietarilor de proiecte industriale/logistice.

Dunwell a prezentat la târgul din Munchen primul său raport video despre piața industrială din România, o prezentare de business modernă pentru clienții interesanți în a investi pe plan local. Materialul video poate fi urmărit aici.

Din delegația României au făcut parte companii specializate în sectorul imobiliar. Standul țării noastre a fost realizat în parteneriat cu Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România), iar printre companiile prezente la târg s-au numărat Dunwell Industrial Brokerage, Euroccoper, Port Bazinul Nou SA (Galați), Constantza Port, Speed and Trust, TTS – Transport Trade Services și WDP România.

Sursa foto deschidere: www.eurologport.eu

Related posts

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Papuc Irina

Suedezii de la Autoliv transferă în România 6 milioane de euro pentru divizia sa de Electronics

Stefana Muresan

ANCOM a aplicat sancțiuni de peste 1,6 milioane de lei pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire cu voce mobilă

Papuc Irina

Cinci oferte pentru lucrările de restaurare a corpului principal al Palatului Principilor din Alba Iulia

Stefana Muresan

Vox Property Group: Business Competitive Edge in challenging market cycles

Ionut Oprea

Modernizarea drumului de acces spre Vama Sighet costă 3,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

redactia

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Stefana Muresan

Cinematograful-dom revine în inima Sibiului, la Astra Film Festival 2019

Ligia Voro

Ioana Arsenie, consultant financiar: Ce face un antreprenor când se accentuează o etapă de criză?

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Piata Unirii și Cetatea Oradiei

Traian Dan

Proprietarii clădirilor istorice nereparate din Timişoara au primit „cadou” de Crăciun supraimpozitări imense

Robert Bloancă

Antreprenorul bistrițean Ioan Petruț, nouă afacere în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Una din cele mai mari instalatii de turnare a betonului din lume, made in Alba

Stefana Muresan

Trei produse noi în portofoliul Azomureş

redactia

Germanii de la Ara și-au închis magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

Tranzacțiile amânate în România vor duce la o reducere a volumului investițional pe plan local

Papuc Irina

O nouă licitație la Parcul Industrial Bistrița

Stefana Muresan

FlixBus își întărește prezența în România: cu ALIS Group, rețeaua verde se extinde rapid

Stefana Muresan

Premiile Forbes Best Office Buildings

Nou operator de termie în București – Termoenergetica

Papuc Irina

ATP Exodus va face verificări gratuite mașinilor din lupta cu coronavurusul

Nora Dumitrescu

Compania ieșeană Gemini CAD Systems, un nou Centru Tehnologic

Ionut Oprea

New buildings to transform Bucharest?

Ionut Oprea

Leave a Comment