Industrie IT&C Real Estate Ultimele stiri

Dunwell: România, în vizorul investitorilor străini

Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Vestul Europei și chiar din Asia se uită tot mai atente la România când decid să își extindă activitatea în regiunea Europei de Sud-Est. Acestea vizează orașe cu o bună conexiune la infrastructura de mare viteză, respectiv orașe cu deschidere la transportul maritim sau bine conectate la rețeaua feroviară, arată datele companiei de consultanță imobiliară Dunwell, prezentă la începutul acestei luni la Transport Logistic 2019, cel mai mare târg dedicat sectorului industrial și de logistică din Europa, desfășurat la Munchen, Germania.

 

În ultimii ani, în România au venit din ce în ce mai mulți investitori din sectorul industrial și logistic, ca urmare a dezvoltării nodurilor de infrastructură, a atragerii de capital străin, a personalului bine pregătit, cât și a oportunităților de expansiune, iar prezența țării noastre la târg confirmă, încă o dată, interesul ridicat.

„Am avut întâlniri cu mai multe companii specializate în sectorul industrial și logistic și am observat un interes crescut pentru viitoare oportunități de dezvoltare în România. Față de acum doi ani, la ultima ediție a târgului, discuțiile au fost mult mai concrete și cu un interes deosebit pentru anumite zone cheie ale țării. Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Europa de Vest sau din Asia analizează piața locală pentru viitoare investiții și ne așteptăm ca nume noi să intre in România în perioada următoare”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Calea ferată și accesul portuar fac din România o destinație pentru companiile asiatice care își doresc o prezență la nivel european, iar țara noastră dispune de o bună conexiune către Vest, mai arată specialiștii Dunwell.

„Am purtat discuții cu mai multe companii din Asia – din India, centrele de business din Hong-Kong sau Shanghai – toate interesate de investiții în România datorită conexiunii facile atât la transportul feroviar, cât și accesului portuar. Constanța ar putea deveni un real pol de business pentru acești investitori în anii următori, investițiile de aici fiind realizate în special de companiile asiatice care țintesc o prezență europeană mai puternică”, a punctat, la rândul său, Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

Târgul Transport Logistic, desfășurat la Munchen (Germania), în perioada 4-7 iunie 2019, a reunit peste 2.300 de expozanți din 62 de țări și mai mult de 64.000 de vizitatori din întreaga lume, fiind cel mai mare eveniment global dedicat sectorului industrial, logistic și mobilității.

Tema principală a evenimentului a stat sub semnul mobilității și a dinamicii pe care sectorul industrial îl resimte din plin, Internet of Things, 5G, aplicațiile software și automatizarea proceselor, acestea fiind direcțiile cheie către care piața se îndreaptă.

La târgul din Germania au fost prezentate ultimele soluții de transport și depozitare ale marilor jucători globali, soluții menite să eficientizeze procese, să minimizeze costuri sau noi tehnologii pentru creșterea sustenabilității ori aplicații care să vină în sprijinul chiriașilor, cât și proprietarilor de proiecte industriale/logistice.

Dunwell a prezentat la târgul din Munchen primul său raport video despre piața industrială din România, o prezentare de business modernă pentru clienții interesanți în a investi pe plan local. Materialul video poate fi urmărit aici.

Din delegația României au făcut parte companii specializate în sectorul imobiliar. Standul țării noastre a fost realizat în parteneriat cu Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România), iar printre companiile prezente la târg s-au numărat Dunwell Industrial Brokerage, Euroccoper, Port Bazinul Nou SA (Galați), Constantza Port, Speed and Trust, TTS – Transport Trade Services și WDP România.

Sursa foto deschidere: www.eurologport.eu

Related posts

Importurile de gaze în mai de 353 de ori mai mari decât în mai 2018

Ligia Voro

Puratos introduce eCommerce în industria de ingrediente pentru panificație

Ligia Voro

Trei luni, activitatea UPU Oradea se va desfășura în 43 de containere modulare

Traian Dan

Firmele de mobilier din Ardeal vor să deschidă un centru expozițional

Nora Dumitrescu

Asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda

Nora Dumitrescu

77% din spațiile moderne de birouri din București sunt lângă stații de metrou

Ligia Voro

Proiect de peste 3 mil. de euro pentru a stabili dacă vinul este fals, dezvoltat de cerectătorii clujeni

Stefana Muresan

TOP BIROURI ÎN ŢARĂ 2015: Pe primele trei locuri se află Iaşi, Timişoara şi Craiova

Transilvania Business

5 strategii eficiente de marketing pentru promovarea unui start-up

A. I.

ASF: Statutul de piață emergentă al BVB, un pas important pentru dezvoltarea economică

Ligia Voro

Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR

Ligia Voro

Peste 170 milioane euro pentru programe de informare şi promovare, destinate organizațiilor din sectorul agroalimentar

Stefana Muresan

Ocolitoarea Zalăului va costa 40 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Gradul de îndatorare al microîntreprinderilor depășește 70%. Cel mai bine stau firmele din sănătate

Papuc Irina

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Cupru Min, venituri în creştere cu 35,8% în 2017

Stefana Muresan

Top zece companii farmaceutice din România, pe o piață de peste 3 miliarde euro

Stefana Muresan

Comisarul Malmström va participa la o discuţie cu românii obişnuiţi

redactia

Avocatul Andrea Grigoraș participă la conferința PRIA Competition Iași 

Ligia Voro

Director al Continental Sibiu, reales în fruntea Clubului Economic German Transilvania

Papuc Irina

Franța, în top 5 țări care au investit cei mai mulți bani în ultimii 10 ani

Ligia Voro

TAROM, serviciu de autofacturare pentru clienții care cumpără bilete online

Stefana Muresan

Sondaj BEI: România trebuie să investească în inovație și tehnologii noi

Traian Dan

OMRO, un IFN românesc dedicat business-urilor mici și mijlocii, încheie cu succes o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 2.000.000 EUR

Ligia Voro

Leave a Comment