Industrie IT&C Real Estate Ultimele stiri

Dunwell: România, în vizorul investitorilor străini

Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Vestul Europei și chiar din Asia se uită tot mai atente la România când decid să își extindă activitatea în regiunea Europei de Sud-Est. Acestea vizează orașe cu o bună conexiune la infrastructura de mare viteză, respectiv orașe cu deschidere la transportul maritim sau bine conectate la rețeaua feroviară, arată datele companiei de consultanță imobiliară Dunwell, prezentă la începutul acestei luni la Transport Logistic 2019, cel mai mare târg dedicat sectorului industrial și de logistică din Europa, desfășurat la Munchen, Germania.

 

În ultimii ani, în România au venit din ce în ce mai mulți investitori din sectorul industrial și logistic, ca urmare a dezvoltării nodurilor de infrastructură, a atragerii de capital străin, a personalului bine pregătit, cât și a oportunităților de expansiune, iar prezența țării noastre la târg confirmă, încă o dată, interesul ridicat.

„Am avut întâlniri cu mai multe companii specializate în sectorul industrial și logistic și am observat un interes crescut pentru viitoare oportunități de dezvoltare în România. Față de acum doi ani, la ultima ediție a târgului, discuțiile au fost mult mai concrete și cu un interes deosebit pentru anumite zone cheie ale țării. Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Europa de Vest sau din Asia analizează piața locală pentru viitoare investiții și ne așteptăm ca nume noi să intre in România în perioada următoare”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Calea ferată și accesul portuar fac din România o destinație pentru companiile asiatice care își doresc o prezență la nivel european, iar țara noastră dispune de o bună conexiune către Vest, mai arată specialiștii Dunwell.

„Am purtat discuții cu mai multe companii din Asia – din India, centrele de business din Hong-Kong sau Shanghai – toate interesate de investiții în România datorită conexiunii facile atât la transportul feroviar, cât și accesului portuar. Constanța ar putea deveni un real pol de business pentru acești investitori în anii următori, investițiile de aici fiind realizate în special de companiile asiatice care țintesc o prezență europeană mai puternică”, a punctat, la rândul său, Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

Târgul Transport Logistic, desfășurat la Munchen (Germania), în perioada 4-7 iunie 2019, a reunit peste 2.300 de expozanți din 62 de țări și mai mult de 64.000 de vizitatori din întreaga lume, fiind cel mai mare eveniment global dedicat sectorului industrial, logistic și mobilității.

Tema principală a evenimentului a stat sub semnul mobilității și a dinamicii pe care sectorul industrial îl resimte din plin, Internet of Things, 5G, aplicațiile software și automatizarea proceselor, acestea fiind direcțiile cheie către care piața se îndreaptă.

La târgul din Germania au fost prezentate ultimele soluții de transport și depozitare ale marilor jucători globali, soluții menite să eficientizeze procese, să minimizeze costuri sau noi tehnologii pentru creșterea sustenabilității ori aplicații care să vină în sprijinul chiriașilor, cât și proprietarilor de proiecte industriale/logistice.

Dunwell a prezentat la târgul din Munchen primul său raport video despre piața industrială din România, o prezentare de business modernă pentru clienții interesanți în a investi pe plan local. Materialul video poate fi urmărit aici.

Din delegația României au făcut parte companii specializate în sectorul imobiliar. Standul țării noastre a fost realizat în parteneriat cu Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România), iar printre companiile prezente la târg s-au numărat Dunwell Industrial Brokerage, Euroccoper, Port Bazinul Nou SA (Galați), Constantza Port, Speed and Trust, TTS – Transport Trade Services și WDP România.

Sursa foto deschidere: www.eurologport.eu

Related posts

Incidentele cibernetice, în topul riscurilor de care companiile se tem, arată studiul anual Allianz Risk Barometer

Papuc Irina

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, tranzitat de un milion de pasageri de la începutul anului

Stefana Muresan

Studiu PwC: Impactul COVID-19 asupra afacerilor: domeniile cel mai puternic afectate și ce măsuri trebuie luate de urgență

Papuc Irina

Cramele Recaș SA a trecut de 38 de milioane de euro cifră de afaceri

Ligia Voro

RE/MAX România își extinde rețeaua la Florești

Stefana Muresan

Strabag va face drumul de legătură dintre Centura Oradea și Autostrada A3

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Brașov, Smart Administration for Smart Tourism

Transilvania Business

Silcotub mizează pe studenți la uzina sa din Sălaj

Nora Dumitrescu

Salina Turda – peste 600.000 de vizitatori, în 2017

Stefana Muresan

Investiție de 24 milioane de euro la Vălenii de Munte, în noua fabrică a companiei Maspex, care produce Tymbark și Salatini

Papuc Irina

Primul Selgros din Baia Mare va fi funcțional până la finalul anului

Nora Dumitrescu

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Papuc Irina

Daniel Metz punctează pentru NTT DATA: creștere cu 51% a cifrei de afaceri și 1600 de angajati pana la finele anului

Stefana Muresan

Arome proprii – o platformă dedicată producătorilor locali din Regiunea Vest

Stefana Muresan

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt: Relațiile româno-germane sunt unice

redactia

Oasis Retail Development se asociează cu grupul austriac Supernova și demarează proiectul Prima Shopping Center Sibiu

redactia

Bilka, la un pas de 100 mil. euro, afaceri mai mari cu 45%

Stefana Muresan

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

TRAP TRAP – brandul autohton inspirat din ecvestru

Ionut Oprea

ROMSILVA oferă spre vânzare peste 65000 de pomi autohtoni de Crăciun

redactia

Mapping World Urbanity -The Central Theme of MIPIM 2018

Ionut Oprea

Cosmopolit Zenit, proiect nou la Brasov

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Bran – Castelul inimii Reginei Maria

Transilvania Business

Parcare de 4,5 milioane de euro în centrul municipiului Oradea

Stefana Muresan

Leave a Comment