Agricultura Antreprenori Cluj Ultimele stiri

Primul sirop românesc certificat internațional

- premiu capusan paul delicium sirop de zmeura - Primul sirop românesc certificat internațional

O afacere de familie din localitatea Borșa, județul Cluj, deține primul sirop din România certificat Superior Taste Award eliberat de ITI (International Taste Institute Bruxelles). 

 

Povestea familiei Căpușan începe în toamna anului 2015 în comuna Borșa, județul Cluj, unde urmându-și visul din copilărie, Paul Căpușan, fiul cel mare, face primul pas în a-și  îndeplini visul de a înființa o plantație de zmeur.

Cu trecerea anilor, plantația a început să rodească tot mai mult, iar familia Căpușan a decis, în primăvara anului 2018, să proceseze zmeura obținută. Așa s-a născut Delicium, prima gamă oficială de siropuri preparate la rece din România, debutând cu siropul de zmeură, apoi fiind precedat de numeroase alte sortimente.

Ca și metodă de procesare, s-a avut în vedere obținerea unui sirop cu adevărat sănătos și gustos, acest lucru putându-se obține datorită unei cantități ridicate în fruct (41% în cazul de față) care prin prepararea la rece (fără tratament termic) își menține întreaga valoare nutritivă, medicinală și gustativă a fructului proaspăt.

Prin procesarea fructelor, aceștia au urmărit aducerea de plus-valoare fructelor și de a închide cercul producție-procesare-vânzare, piața de desfacere fiind în primă fază târgurile cu profil agricol din județul Cluj.

În urma notelor pozitive primite de la clienți asupra siropurilor, dar în special asupra siropului de zmeură și datorită calității net superioare altor siropuri de pe piață, Paul a văzut oportunitatea de a trimite siropul la Bruxelles, la cel mai important institut de testare a calității produselor alimentare din lume, și anume, la ITI (International Taste Institute), unde urma să fie testat organoleptic.

S-au avut în vedere de către o comisie formată din 200 dintre cei mai mari bucătari și somelieri din lume următoarele criterii: aspectul, culoarea, consistența, mirosul, gustul, aroma și interacțiunea dintre acestea. Jurații și-au exprimat punctul de vedere asupra produsului neinfluențați, aceștia testând produsele fără a avea cunoștințe cu privire la proveniența produsului sau a producătorului în cauză.

Dacă calitățile gustative ale produsului satisfac papilele gustative ale degustătorilor, aceștia oferă punctaje pentru aspectele susmentionate iar în funcție de punctajul obținut (0-100), produsele pot primi stele ITI (70-80 puncte= o stea, 80-90 puncte= două stele respectiv trei stele la peste 90 de puncte).

- degustare delicium sirop de zmeura - Primul sirop românesc certificat internațional

“Stelele Superior Taste Award” sunt considerate “stelele Michelin ale alimentelor”.

Siropul de zmeură Delicium, de această dată evaluat de reprezentanții gastronomiei mondiale, a fost medaliat cu două stele, fiind considerat de ei un produs remarcabil. Este primul sirop din România cu o certificare atât de înaltă la nivel global.

- gala de premiere superior taste award delicium sirop de zmeura 2019 - Primul sirop românesc certificat internațional

În urma rezultatelor obținute, rezultate foarte încurajatoare pentru tânăra afacere de familie, familia Căpușan dorește să-și îmbunătățească tot mai mult calitatea produselor, iar în viitor să trimită institutului de certificare și alte sortimente de sirop sau dulceață.

Aceasta este una din poveștile de succes, dar știind câte produse de calitate există în România, dorim să încurajăm producătorii români să se afirme atât în țară cât și pe plan internațional prin astfel de institute de certificare care ajută la creșterea vizibilității pe piață.

Ține-ți prietenii aproape și fermierii și mai aproape, consumă produse locale!

Paul Căpușan – Reprezentant DELICIUM – Jams & Syrups

www.delicium.eu

 

Related posts

iSTYLE, Apple reseller, se deschide sâmbătă la Iulius Mall Cluj

Nicolae Pop

Rodbun- 100 mil. euro până în 2020

Stefana Muresan

Timișoara va avea 40 de tramvaie noi

Stefana Muresan

Sibiul va transforma o fost groapă de gunoi într-o zonă verde de mari dimensiuni

Papuc Irina

PRIA Fire Safety in Buildings, joi – 28 mai, LIVE, începând cu 11: 30

Papuc Irina

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Stefana Muresan

Asociaţia Investitorilor Români în Republica Moldova – 24 de companii cu o cifră de afaceri de peste 3 miliarde euro, înființată de un orădean

redactia

Castelul Banffy, din nou în circuitul turistic

Nora Dumitrescu

Investiție de 500 de milioane de euro în Spitalul Regional de Urgență Cluj

Nora Dumitrescu

Bunele practici de management, dezbătute la o degustare de vin

Nora Dumitrescu

Magazinul București din centrul Capitalei va fi livrat integral la finalul lui 2019

Ligia Voro

Conferinta Smart Regional Development – investitii inteligente pentru dezvoltarea comunitatii regionale

Stefana Muresan

Brânza Brie, un nou produs al Fabricii de lactate Torockoi

redactia

Parcările în Alba Iulia vor fi cu plată. Primăria va testa sistemul din 1 decembrie

Papuc Irina

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Stefana Muresan

BRAT, 20 de ani de activitate!

redactia

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

P3 SE MUTĂ ÎN CHARLES DE GAULLE PLAZA

Stefana Muresan

Negocierile dintre bănci și consumatori continuă online și telefonic în timpul pandemiei

Ligia Voro

Au fost desemnați finaliştii competiţiei E.ON Energy Globe Award România 2017

Ligia Voro

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

redactia

Iulius incepe constructia a 3 noi cladiri

Ionut Oprea

Igloo Village a înlocuit Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Papuc Irina

Patronii din Maramureș vor să curme evaziunea fiscală și concurența neloială

Nora Dumitrescu

Leave a Comment