Antreprenori Ultimele stiri

Oferta investiţională a României, promovată în Japonia

Avantajele competitive oferite de mediul de afaceri din România și oportunitățile de investiții pe piața autohtonă, cu posibilitatea extinderii pe cea europeană, vor fi prezentate comunității de business nipone de o delegație a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în perioada 19-26 iulie a.c., în Japonia.

Agenda vizitei cuprinde o serie de întrevederi și discuții la Osaka, Kobe, Kyoto şi Tokyo, cu oficiali ai instituțiilor guvernamentale japoneze şi reprezentanți ai mediului de afaceri şi bancar nipon despre noile oportunități de afaceri derivate din intrarea în vigoare, la începutul acestui an, a Acordului de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia.

Delegația condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu are programate întrevederi cu oficiali ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Industriei (METI), Japan Business Federation (Keidanren) şi membri ai Comitetului Economic Japonia-România.

De asemenea, sunt programate întâlniri cu reprezentanţi ai mai multor companii nipone: JTEKT Corporation, Kankei Ren Company, TOA Corporation, Murata Manufacturing Company, Mitsubishi Electric Company, Mitsutoyo Company, Mizuho Financial Group, Kawasaki Heavy Industries. Discuțiile se vor axa pe identificarea şi valorificarea proiectelor comerciale şi de investiţii de interes comun.

Impulsionarea investițiilor bilaterale, extinderea economică a companiilor românești pe pieţele non-UE şi oportunităţile de investiţii în România pentru companiile japoneze vor fi temele centrale ale seminariilor de afaceri organizate la Osaka şi Tokyo. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul JETRO (Japan External Trade Organization) şi vor beneficia de prezenţa a numeroase companii japoneze din domeniile IT şi automotive, instituţii financiare, jucători importanți în economia niponă și mondială, care și-au exprimat interesul pentru accesul și extinderea afacerilor pe piața românească.

*****

În 2018, schimburile comerciale bilaterale au totalizat 709,7 mil. USD, din care export românesc 296.1 mil. USD, iar import 413,6 mil. USD.

Principalele produse românești exportate în Japonia: tutun, lemn, miere, părți și accesorii de autovehicule, îmbrăcăminte, medicamente, echipamente electrice. Principalele produse japoneze importate în România: autoturisme, părți și accesorii de autovehicule, maşini şi utilaje, produse din metal, produse chimice, instrumente şi aparate optice şi fotografice.

Related posts

Pepinierele din Transilvania, pe un trend ascendent: „Criza cerne producătorii serioși de cei neserioși”

Ion Surdu

Se lucrează din nou pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva

redactia

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

BCR a lansat concursul de desene pentru elevi „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Traian Dan

Aeroporturile din Europa, în audiență la Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Din 11 ianuarie 2021, Fiscul are acces la toate conturile firmelor și populației

Traian Dan

S IMMO AG: positive result – despite COVID-19

Ionut Oprea

Asocierea SC Drum Concept, Proactiv, Tancrad si Kentel Design – contract de reabilitare drumuri de 50 mil. euro, în Hunedoara

redactia

Banca Mondială va sprijini startup-urile din Cluj

Nora Dumitrescu

România, supremaţia în topul celor mai profitabile sisteme bancare din Europa

Stefana Muresan

Pregătiri pentru exproprierile de pe ultimele două secțiuni ale Autostrăzii Sibiu-Pitești. Sunt necesare peste 42 de milioane de lei

Ion Surdu

Ministrul Economiei: Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. În câteva zile vom produce măști de protecție

Ion Surdu

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj anunță reluarea zborurilor către Viena

Stefana Muresan

Marile festivaluri “made in Cluj” produc 25 milioane euro

Nora Dumitrescu

Plajele românești se extind cu peste 2 milioane de metri pătrați, din fonduri europene

Stefana Muresan

Un nou showroom eMAG, inaugurat la Sibiu cu o zi înainte de Black Friday

Papuc Irina

Speedwell, noua identitate: “Your city, your future”

Ionut Oprea

Șapte autobuze noi, achiziționate cu bani europeni, vor sosi la Oradea în luna mai

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Cluj County – The heart of Transylvania

Transilvania Business

Transgaz vrea să cumpere Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Stefana Muresan

Alev Interiors, confort și calitate durabilă

Stefana Muresan

Ce așteptări au românii de la o bancă: să fie sigură, serioasă și responsabilă. Digitalizarea, pe locul 5 – Studiu Reveal

Ion Surdu

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

redactia

Lâna prelucrată în Bistrița și Sighet, folosită la izolarea termică a locuințelor

redactia

Leave a Comment