Bihor Infrastructura Investitii Ultimele stiri

Administrația orădeană continuă ofensiva parcărilor supraterane

Consilierii locali orădeni au aprobat, astăzi, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici rezultați din studiul de fezabilitate, respectiv coridorul de expropriere pentru lucrarea de interes public local „Construcție administrativă de tip parcare de interes public cu acces nelimitat”, str. Iosif Vulcan, din municipiul Oradea, județul Bihor.

 

Odată cu modificarea configurației circulației din piețele centrale ale orașului (Piața Unirii și Piața Ferdinand), respectiv intenția de pietonalizare parțială a străzii Aurel Lazăr, între intersecția cu str. Republicii și intersecția cu str. Andrei Șaguna scoaterea parcărilor de pe carosabilul și trotuarele arterelor adiacente zonei Pieței Ferdinand, cât și adoptarea altor măsuri de descongestionare a traficului din zona centrului istoric, este necesară identificarea unor amplasamente, cât și edificarea unor parcări etajate. Această investiție este foarte importantă pentru administrația locală deoarece prin realizarea ei va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală prin construcția unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, parcare care va avea 147 de locuri.

Astfel, scopul principal al investiției propuse ale lucrării de interes public local “Construcție administrativă de tip parcare de interes public cu acces nelimitat” str. Iosif Vulcan, din municipiul Oradea, județul Bihor, este îmbunătățirea condițiilor de parcare/ garare a autoturismelor din municipiul Oradea prin edificarea unei parcări supraetajate, inclusiv a drumurilor de acces în şi din parcare, pe un teren existent în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12 – 14 și str. Aurel Lazăr nr. 5 – 9, teren aflat într-un procent important în proprietate publică a Municipiului Oradea (2.965 mp), respectiv 1.214 mp în proprietatea privată a unor persoane fizice și juridice.

Conform soluției propuse, clădirea parcării va avea regimul de înălțime D + P + 3E. Accesul auto și pietonal în clădire se va realiza prin partea sudică dinspre str. Iosif Vulcan având o lățime de 7 m. Totodată, au fost prevăzute și 2 accese secundare pietonale utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu – unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, precum de unde se și administrează întregul ansamblu. Adiacent acestuia este prevăzut un grup sanitar pentru personal. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții din trafic. Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat. În cadrul parcării sunt prevăzute 147 de locuri de parcare, dintre care 6 sunt destinate utilizării de către persoane cu handicap. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.

Valoarea totală a investiţiei este de 13.545,608361 mii lei fără TVA, iar durata de execuție a obiectivului este preconizată la 12 luni.

Reamintim că în cursul săptămânii trecute constructorul a început lucrările de pietonalizare a străzii Aurel Lazăr, lucrări care vor fi finalizate în decurs de 1 an de la emiterea ordinului de începere, iar investiția realizării parcării supraterane face parte parte din programul de construire de parcări supraterane și subterane în zona centrală.

Related posts

Barajele din Transilvania vor fi reevaluate

Nora Dumitrescu

Spitalul regional de la Cluj costă o jumătate de miliard de euro

Nora Dumitrescu

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

Sălajul și-a desemnat cele mai bune firme

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Lechința, the Land of Revived Saxon Vineyards

Transilvania Business

Investiții de peste 380 de milioane de Euro: promisiunile celor care vor Aeroportul Internațional Sibiu în concesiune pentru 50 de ani

Papuc Irina

USAMV Cluj va avea fabrică de bere, abator și rețea de magazine

redactia

Brașov: Reinert, afaceri de peste 89 de milioane de lei

Stefana Muresan

CBRE a consiliat Regus pentru deschiderea unui nou centru în Sun Plaza, București

Papuc Irina

UNPR solicită Guvernului măsuri urgente de atenuare a consecințelor COVID-19

Traian Dan

Gheorghe Chindris – director general interimar al Cupru Min Abrud, una dintre cele mai profitabile societăți de stat

Stefana Muresan

Clujenii de la Accesa își consolidează poziția printr-un joint-venture cu germanii de la Ratiodata

Nora Dumitrescu

Cinci antreprenori români, invitați să își deschidă business în SUA

Nora Dumitrescu

NTT DATA și Microsoft anunță colaborarea strategică pentru a asigura noi soluții digitale

Ligia Voro

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

TAGRO made by IRUM, lansat oficial și la INDAGRA 2018

redactia

Omul de afaceri elvețian care a dezvoltat proiectul Coresi din Braşov, investiţie de 5 mil. euro într-un centru de radioterapie în Constanţa, primul dintr-un lanţ de zece programate

Stefana Muresan

Construcțiile de clădiri cresc afacerile (I)

Ligia Voro

Centru modern de relații cu clienții, inaugurat de SDEE Transilvania Nord la Oradea

Traian Dan

Electrogrup, desemnat drept constructorul nr. 1 de instalații electrice din țară

Nora Dumitrescu

Grupul Elvetian Ameropa AG, alianta strategica cu Promat Comimpex si Agroind Cauaceu pentru a sustine dezvoltarea fermierilor

redactia

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

Apulum Alba Iulia – de la cadouri pentru Castro, Gaddafi și Kim Ir Sen, la afaceri de zeci de milioane de euro pe piața liberă

redactia

Orașul Câmpia Turzii a răscumpărat stadionul de la fostul combinat

Nora Dumitrescu

Leave a Comment