Bihor Infrastructura Investitii Ultimele stiri

Administrația orădeană continuă ofensiva parcărilor supraterane

Consilierii locali orădeni au aprobat, astăzi, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici rezultați din studiul de fezabilitate, respectiv coridorul de expropriere pentru lucrarea de interes public local „Construcție administrativă de tip parcare de interes public cu acces nelimitat”, str. Iosif Vulcan, din municipiul Oradea, județul Bihor.

 

Odată cu modificarea configurației circulației din piețele centrale ale orașului (Piața Unirii și Piața Ferdinand), respectiv intenția de pietonalizare parțială a străzii Aurel Lazăr, între intersecția cu str. Republicii și intersecția cu str. Andrei Șaguna scoaterea parcărilor de pe carosabilul și trotuarele arterelor adiacente zonei Pieței Ferdinand, cât și adoptarea altor măsuri de descongestionare a traficului din zona centrului istoric, este necesară identificarea unor amplasamente, cât și edificarea unor parcări etajate. Această investiție este foarte importantă pentru administrația locală deoarece prin realizarea ei va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală prin construcția unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, parcare care va avea 147 de locuri.

Astfel, scopul principal al investiției propuse ale lucrării de interes public local “Construcție administrativă de tip parcare de interes public cu acces nelimitat” str. Iosif Vulcan, din municipiul Oradea, județul Bihor, este îmbunătățirea condițiilor de parcare/ garare a autoturismelor din municipiul Oradea prin edificarea unei parcări supraetajate, inclusiv a drumurilor de acces în şi din parcare, pe un teren existent în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12 – 14 și str. Aurel Lazăr nr. 5 – 9, teren aflat într-un procent important în proprietate publică a Municipiului Oradea (2.965 mp), respectiv 1.214 mp în proprietatea privată a unor persoane fizice și juridice.

Conform soluției propuse, clădirea parcării va avea regimul de înălțime D + P + 3E. Accesul auto și pietonal în clădire se va realiza prin partea sudică dinspre str. Iosif Vulcan având o lățime de 7 m. Totodată, au fost prevăzute și 2 accese secundare pietonale utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu – unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, precum de unde se și administrează întregul ansamblu. Adiacent acestuia este prevăzut un grup sanitar pentru personal. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții din trafic. Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat. În cadrul parcării sunt prevăzute 147 de locuri de parcare, dintre care 6 sunt destinate utilizării de către persoane cu handicap. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.

Valoarea totală a investiţiei este de 13.545,608361 mii lei fără TVA, iar durata de execuție a obiectivului este preconizată la 12 luni.

Reamintim că în cursul săptămânii trecute constructorul a început lucrările de pietonalizare a străzii Aurel Lazăr, lucrări care vor fi finalizate în decurs de 1 an de la emiterea ordinului de începere, iar investiția realizării parcării supraterane face parte parte din programul de construire de parcări supraterane și subterane în zona centrală.

Related posts

APIA a autorizat plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal. În total, peste 50 de milioane de euro

Ion Surdu

CJ Arad investeşte peste 80 mil. lei pentru modernizarea unui drum judeţean

Stefana Muresan

Aplicațiile tinerilor din Transilvania care ar putea schimba lumea

Nora Dumitrescu

AFIR: Sesiune de finanțare de peste 35 de milioane de euro pentru investiții în procesarea produselor agricole

redactia

Băuturile și tutunul, singurele produse pe plus la export în 01.I – 30.XI.2020

Traian Dan

Șapte start-up-uri tech primesc o finanțare inițială de 350.000 de euro

Ligia Voro

Cosmopolit Zenit, proiect nou la Brasov

Papuc Irina

UVT finanțează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

Stefana Muresan

Premiile Galei "PRIA Women in Agriculture", editia 3-a

Stefana Muresan

Crosspoint Real Estate, partener de vânzări pentru Nusco City

Ionut Oprea

O singură companie din Ardeal, între cei mai dezirabili angajatori din România

Nora Dumitrescu

Principalele economii ale românilor se duc spre cumpărarea unei case

Traian Dan

În Munţii Făgăraş va fi realizat cel mai mare domeniu schiabil din România

Stefana Muresan

Leoni caută peste 900 de oameni pentru fabricile din România

Stefana Muresan

Modernizarea aeroportului din Baia Mare costă 63 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

ADR Vest: Prelungire cu 3 luni a apelurilor din axa 4 destinate municipiilor reședință de județ

redactia

Romexpo va organiza, în anul 2019, peste 140 de târguri, expoziţii şi festivaluri la care aşteaptă peste 900.000 de vizitatori

redactia

Bucureștenii și clujenii fac cele mai multe plăți online

Nora Dumitrescu

Puma – al doilea SUV produs de americanii de la Ford la Craiova

redactia

Tara Făgărașului vrea să atragă 2,5 miliarde de euro

Stefana Muresan

Emil Boc vrea 30 autobuze electrice, 50 troleibuze și 24 tramvaie din fonduri europene, investiții de 100 de mil. de euro

Stefana Muresan

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

Învățământul dual din Sibiu, susținut de firme străine

redactia

Biblioteca Universitară din Cluj, modernizată cu 10 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Leave a Comment