Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mobila românească – prezență în premieră la târgul internațional Index Dubai

Producătorii români de mobilier şi produse de design interior au expus, în premieră, la târgul internațional Index Dubai, desfăşurat în perioada 17-19 septembrie. De asemenea, au purtat discuții B2B cu importante nume internaționale în domeniu, ce deschid perspectivele promovării brandurilor românești și creșterii exporturilor în țările MENA.

 

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Mihaela Gabriela Voicilă, împreună cu ambasadorul României, E. S. Adrian Măcelaru şi consulul general în Emiratele Arabe Unite, Nicoleta – Loredana Teodorovici, au discutat cu reprezentanții firmelor expozante şi le-au facilitat producătorilor români vizite în showroom-uri specifice, pentru realizarea unor conexiuni de afaceri.

România a participat pentru prima dată cu pavilion național la acest eveniment. Nouă firme din categoria mobilierului HoReCa si rezidențial au expus pe o suprafaţă de 324 mp. Produsele prezentate au fost: mobilier modern, mobilier clasic contemporan şi decorațiuni interioare – obiecte decorative din sticla şi metal, vitralii, perne, draperii şi perdele.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, sub brandul sectorial Stil, Confort, Durabilitate – Mobila Românească, producătorii români au promovat mobilierul autohton şi caracteristicile sale: calitate, materie primă şi materiale ecologice, finisaje inovative, valoare adăugată mare, aliniere la trenduri internaționale, varietate de produse şi stiluri. Reprezentanții companiilor româneşti au avut oportunitatea de a se familiariza ”pe viu” cu oferta ţărilor recunoscute în acest sector şi de a stabili contacte pentru viitoare colaborări pe piaţa din Orient.

Piaţa din Dubai oferă producătorilor mondiali de mobilă o gamă largă de oportunități, având în vedere dezvoltarea industriei de construcții, iar prin Strategia Națională a Emiratului Dubai companiile românești au posibilitatea consolidării poziției pe piața din regiunea Golfului şi dezvoltarea exporturilor de mobilă în această zonă. Exportul românesc pentru anul 2018 în Emiratele Arabe Unite a fost de 15,255 mil Euro.

În perioada 17-19 septembrie a.c., Dubai World Trade Center a găzduit şapte expoziții complementare: Index Dubai, Hotel Show, Workspace, Leisure Show, Surface Design, FIM şi Index Home, făcând din aceasta manifestare cel mai important eveniment din domeniul mobilei, decorațiunilor şi al designului.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul expoziţional din Dubai a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în colaborare cu Asociația APMR. Firmele participante la Index Dubai au fost: Caro Jibou, Ecomatrix, Famex Prod, Fascinația Sticlei, i.i. Negru Forester, Loghinmob, Modern Glass Art, Sculptura Secuiască şi Sophia 2004. Bugetul estimat al acțiunii a fost de cca. 1.455.436 lei.

Târgul INDEX, lansat în 1990, este cea mai mare manifestare din regiunea MENA şi reunește arhitecți, designeri de interior, dezvoltatori şi profesioniști din domeniul achizițiilor cu branduri noi, start-up-uri şi cele mai mari nume internaționale în amenajarea interioară.

Ediția din 2018 a găzduit lansări de produse noi, idei de design şi inovații şi a adus împreună peste 790 de expozanți din 50 de ţări.

 Sursa foto: spiralwood.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Muzică la birou: concerte din programul „Orașul cântă”, susținut de CBRE

Articolul următor

Weinfest 2019 la Mediaș: povești și degustări de vin din cramele românești și Republica Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share