Industrie Ultimele stiri

Mobila românească – prezență în premieră la târgul internațional Index Dubai

Producătorii români de mobilier şi produse de design interior au expus, în premieră, la târgul internațional Index Dubai, desfăşurat în perioada 17-19 septembrie. De asemenea, au purtat discuții B2B cu importante nume internaționale în domeniu, ce deschid perspectivele promovării brandurilor românești și creșterii exporturilor în țările MENA.

 

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Mihaela Gabriela Voicilă, împreună cu ambasadorul României, E. S. Adrian Măcelaru şi consulul general în Emiratele Arabe Unite, Nicoleta – Loredana Teodorovici, au discutat cu reprezentanții firmelor expozante şi le-au facilitat producătorilor români vizite în showroom-uri specifice, pentru realizarea unor conexiuni de afaceri.

România a participat pentru prima dată cu pavilion național la acest eveniment. Nouă firme din categoria mobilierului HoReCa si rezidențial au expus pe o suprafaţă de 324 mp. Produsele prezentate au fost: mobilier modern, mobilier clasic contemporan şi decorațiuni interioare – obiecte decorative din sticla şi metal, vitralii, perne, draperii şi perdele.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, sub brandul sectorial Stil, Confort, Durabilitate – Mobila Românească, producătorii români au promovat mobilierul autohton şi caracteristicile sale: calitate, materie primă şi materiale ecologice, finisaje inovative, valoare adăugată mare, aliniere la trenduri internaționale, varietate de produse şi stiluri. Reprezentanții companiilor româneşti au avut oportunitatea de a se familiariza ”pe viu” cu oferta ţărilor recunoscute în acest sector şi de a stabili contacte pentru viitoare colaborări pe piaţa din Orient.

Piaţa din Dubai oferă producătorilor mondiali de mobilă o gamă largă de oportunități, având în vedere dezvoltarea industriei de construcții, iar prin Strategia Națională a Emiratului Dubai companiile românești au posibilitatea consolidării poziției pe piața din regiunea Golfului şi dezvoltarea exporturilor de mobilă în această zonă. Exportul românesc pentru anul 2018 în Emiratele Arabe Unite a fost de 15,255 mil Euro.

În perioada 17-19 septembrie a.c., Dubai World Trade Center a găzduit şapte expoziții complementare: Index Dubai, Hotel Show, Workspace, Leisure Show, Surface Design, FIM şi Index Home, făcând din aceasta manifestare cel mai important eveniment din domeniul mobilei, decorațiunilor şi al designului.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul expoziţional din Dubai a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în colaborare cu Asociația APMR. Firmele participante la Index Dubai au fost: Caro Jibou, Ecomatrix, Famex Prod, Fascinația Sticlei, i.i. Negru Forester, Loghinmob, Modern Glass Art, Sculptura Secuiască şi Sophia 2004. Bugetul estimat al acțiunii a fost de cca. 1.455.436 lei.

Târgul INDEX, lansat în 1990, este cea mai mare manifestare din regiunea MENA şi reunește arhitecți, designeri de interior, dezvoltatori şi profesioniști din domeniul achizițiilor cu branduri noi, start-up-uri şi cele mai mari nume internaționale în amenajarea interioară.

Ediția din 2018 a găzduit lansări de produse noi, idei de design şi inovații şi a adus împreună peste 790 de expozanți din 50 de ţări.

 Sursa foto: spiralwood.ro

Related posts

Producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj, profit mai mare cu 132% la nouă luni

redactia

Americanii de la Varroc Lighting Systems, acord cu compania timișoreană Elba

redactia

Fonduri de aproximativ 158 milioane de lei atrase în Regiunea Vest pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

redactia

Misiune economică internaţională, vizită de lucru în “Oraşul viorilor”. „Romanian Investment Zoom” la Reghin

Stefana Muresan

EXPO REAL opens another hall: NOVA3

Ligia Voro

Acrobați, instalații de foc, decor autentic românesc și multe alte surprize la UNTOLD

Ligia Voro

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Stefana Muresan

Târgul internațional de mașini agricole SIMA Paris, amânat pentru februarie 2021

Traian Dan

Autostrada cu tunelul Meseș va costa 1 miliard de euro

Nora Dumitrescu

AAGES, pregătită de majorarea capitalului social

Ligia Voro

Grupul Dan Steel Beclean țintește afaceri de peste 200 mil. lei

Stefana Muresan

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Spaniolii de la Comsa, singurii ofertanţi la licitaţia pentru breteaua de la nodul Holdea, de pe autostrada Lugoj – Deva

redactia

Una dintre cele mai mari companii de transport de persoane Atlassib își suspendă cursele internaționale

Ion Surdu

Criză de meseriași la Cluj. Marii producători se pun pe recrutări

Nora Dumitrescu

Mihai Daraban la Indagra 2018: Vrem să pariem pe procesare. Indagra Food să depășească Indagra

redactia

Roman Braşov, în negocieri cu Pakistanul pentru un contract de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Orădeanul Marcel Boloș, propus ministrul Fondurilor Europene

Traian Dan

Competitive Intelligence – avantajele practice (II)

redactia

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

Stefana Muresan

Trenul Cluj Napoca – Viena intră în circulaţie

redactia

KPMG, în ISHO Offices, din a doua parte a anului

Ionut Oprea

Baia Mare va avea conexiune aeriană cu Bucureștiul

Nora Dumitrescu

Județul Covasna, promovat în Daily Mail cu imagini uimitoare din dronă

redactia

Leave a Comment