Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AEW a finalizat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek

AEW, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții imobiliare din lume, parte a grupului financiar francez Natixis, a finalizat vânzarea clădirii de birouri America House situată în Piața Victoriei din București și a Promenada Mall, cel mai mare centru comercial din Târgu Mureș. AEW a intrat în România în 2007, achiziționând America House de la Globe Trade Center (GTC), şi Promenada Mall Târgu Mureș de la BelRom câteva luni mai târziu.

 

Tranzacțiile marchează intrarea oficială a ambilor investitori pe piața imobiliară din România. Un fond administrat de Morgan Stanley Real Estate Investing, divizia de investiţii imobiliare private a grupului Morgan Stanley, cu active sub administrare în valoare de aproximativ 40 de miliarde de lire sterline, în parteneriat cu David Hay, fostul CEO al AFI Europe Romania, a achiziționat America House, în timp ce Indotek, un grup de companii de administrare a investițiilor deținut de acționari americani și unguri, a achiziționat Promenada Mall Târgu Mureș.

AEW a fost asistat de o echipă formată din Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internaționale de avocatură Clifford Chance, care a oferit suportul legal, Cushman & Wakefield Echinox, care a gestionat procesul de vânzare a America House și JLL, care a coordonat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș, cele două tranzacţii fiind realizate concomitent.

America House este o clădire de referinţă pe piața de birouri din București, fiind cea mai mare din zona Piața Victoriei, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 28.000 de metri pătrați. Portofoliul de chiriași include companii precum Schlumberger, Țuca Zbârcea & Asociații, McDonald’s, Ambasada Japoniei și Mastercard, şi beneficiază și de una dintre cele mai mari zone de retail dintr-o clădire de birouri. Spațiile de retail acoperă aproximativ 4.000 de metri pătrați și cuprind unități World Class, Starbucks, McDonald’s, Cooperativa FruFru sau Cărturești, furnizând astfel chiriaşilor o gamă variată de facilităţi.

Promenada Mall Târgu Mureș este cel mai mare centru comercial din județul Mureș, situat în centrul României, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 50.000 de metri pătrați. Cu peste 80 de magazine, 8 săli de cinema, restaurante, cafenele și alte opțiuni de divertisment, oferta Promenada este echilibrată și diversificată. Chiriaşii ancoră sunt Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, Hervis, H&M, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Takko, CCC, Pepco, Cinema City și Media Galaxy.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Articolul următor

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share