Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AEW a finalizat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek

AEW, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții imobiliare din lume, parte a grupului financiar francez Natixis, a finalizat vânzarea clădirii de birouri America House situată în Piața Victoriei din București și a Promenada Mall, cel mai mare centru comercial din Târgu Mureș. AEW a intrat în România în 2007, achiziționând America House de la Globe Trade Center (GTC), şi Promenada Mall Târgu Mureș de la BelRom câteva luni mai târziu.

 

Tranzacțiile marchează intrarea oficială a ambilor investitori pe piața imobiliară din România. Un fond administrat de Morgan Stanley Real Estate Investing, divizia de investiţii imobiliare private a grupului Morgan Stanley, cu active sub administrare în valoare de aproximativ 40 de miliarde de lire sterline, în parteneriat cu David Hay, fostul CEO al AFI Europe Romania, a achiziționat America House, în timp ce Indotek, un grup de companii de administrare a investițiilor deținut de acționari americani și unguri, a achiziționat Promenada Mall Târgu Mureș.

AEW a fost asistat de o echipă formată din Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internaționale de avocatură Clifford Chance, care a oferit suportul legal, Cushman & Wakefield Echinox, care a gestionat procesul de vânzare a America House și JLL, care a coordonat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș, cele două tranzacţii fiind realizate concomitent.

America House este o clădire de referinţă pe piața de birouri din București, fiind cea mai mare din zona Piața Victoriei, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 28.000 de metri pătrați. Portofoliul de chiriași include companii precum Schlumberger, Țuca Zbârcea & Asociații, McDonald’s, Ambasada Japoniei și Mastercard, şi beneficiază și de una dintre cele mai mari zone de retail dintr-o clădire de birouri. Spațiile de retail acoperă aproximativ 4.000 de metri pătrați și cuprind unități World Class, Starbucks, McDonald’s, Cooperativa FruFru sau Cărturești, furnizând astfel chiriaşilor o gamă variată de facilităţi.

Promenada Mall Târgu Mureș este cel mai mare centru comercial din județul Mureș, situat în centrul României, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 50.000 de metri pătrați. Cu peste 80 de magazine, 8 săli de cinema, restaurante, cafenele și alte opțiuni de divertisment, oferta Promenada este echilibrată și diversificată. Chiriaşii ancoră sunt Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, Hervis, H&M, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Takko, CCC, Pepco, Cinema City și Media Galaxy.

 

Total
28
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Articolul următor

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
28
Share