Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Un forum dinamic, ce acoperă o gamă largă de domenii științifice, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” va avea loc la USAMV Cluj-Napoca, între 26-28 septembrie 2019, cu participarea a sute de specialiști din România și străinătate.

 

Evenimentul se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologia, medicina veterinară, cu scopul de a încuraja inter/transdisciplinaritatea.

Speakerii invitați, din țară și străinătate, vor construi un program de stimulare cu ajutorul  prezentărilor orale și al posterelor selectate, și vor descrie rezultatele științifice și tehnice avansate, în contextul Programului european de cercetare “Orizont 2020” și al dezvoltării naționale de cercetare – Programul de inovare, referitor la științele vieții. De asemenea, în cadrul conferinței vor fi organizate expoziții în domeniul Științelor vieții.

”În acest an avem circa 400 de invitați din 15 țări. Suntem foarte fericiți să organizăm a 18-a ediție a conferinței, cu participări din întreaga lume. Să nu uităm și de conotația specială a acestei ediții și, mă refer aici la aniversarea a 150 de ani de existență, dar și 100 de ani de învățământ în limba română”, a precizat coordonatorul conferinței, Prof. dr. Dan C. Vodnar, prorector Cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Secțiunile participante în cadrul lucrărilor: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Geodezie geomatică și evaluarea proprietății, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului.

Circa 400 de specialiști vor fi implicați în cele trei zile de conferință, la care vor participa și reprezentanții celor cinci facultăți din cadrul USAMV Cluj-Napoca. Din străinătate vor sosi la eveniment specialiști din Algeria, Belgia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Indonezia, Iordania, Serbia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Vietnam.

Conferința se va desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, în Aula ”Mihai Șerban”, Institutul pentru Științele Vieții, Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate, Amfiteatrul Roșu (Biblioteca USAMV CN) și Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate.

În deschiderea reuniunii internaționale, de la ora 9.00, USAMV Cluj-Napoca este onorată să anunțe decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Prof. Dr. Adrian Curaj, director UEFISCDI, și Prof. Dr. Valeriu Tabără, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (A.S.A.S.).

 

 

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AEW a finalizat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek

Articolul următor

Vitacom Electronics face analiza mediului de business pentru tinerii antreprenori români

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share