Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara se modernizează şi se extinde cu peste cinci milioane de lei

Unitatea de Primiri Urgenţe a Sptalului Judeţean Timişoara va fi extinsă cu un nou corp de clădire, urmând să ofere condiţii mai bune atât pentru pacienţii care sosesc aici, dar şi pentru personalul medical şi pentru aparţinătorii pacienţilor. Valoarea contractului este de 5,1 milioane de lei, din care jumătate provin din fonduri europene, 2% de la bugetul Consiliului Judeţean Timiş, administratorul spitalului, iar restul de 48% din fondurile bugetului de stat. Durata contractului de execuţie este de 24 de luni, acesta incluzând proiectarea şi execuţia.

„Va fi realizată modernizarea corpului existent şi extinderea cu un nou corp, cu 800 de metri pătraţi, dispuşi pe trei nivele, şi dotarea cu aparatură medicală performantă, pe domeniul urgenţelor. Continuăm investiţiile pentru transformarea Spitalului Judeţean Timişoara într-o unitate medicală de elită”, a declarat, la semnarea contractului de proiectare şi execuţie, Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş
Ultima renovare a UPU de la Spitalul Judeţean Timişoara a avut loc în urmă cu patru ani, spune managerul unităţii medicale. Marius Craina. El subliniază că spitalul a beneficiat în ultimii ani de investiţii importante din partea CJT.

„Începând cu anul 2014, CJT a înţeles necesitatea investiţiilor în renovare. Spitalul a început un proces de renovare, având 45 de ani existenţă. În ultimii 4 – 5 ani de zile au fost realizate principalele investiţii în acest domeniu. În urma finalizării acestora, a crescut standardul spitalului nostru. Dotarea cu aparatură s-a făcut cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi UE, iar resursa umană din cadrul unităţii medicale e una specială, sunt specialişti de primă mână. Investiţiile au ridicat calitatea confortului hotelier. Există preocupare permanentă pentru accesarea de fonduri europene, noi arătăm că ştim nu doar să cerem bani, ci să aducem şi prin forţe proprii, fonduri europene. UPU a fost modernizată ultima dată acum patru ani, dar suma alocată atunci era de aproximativ 100.000 de euro, tot de la CJT. Acest proiect e cu atât mai benefic, pentru că venim cu o extindere a clădirii”, a declarat Craina.

Cel mai fericit de noua extindere e Mihai Grecu, şeful Unităţii de primire a Urgenţelor.

„UPU a Spitalului Judeţean are, de departe, un colectiv de profesionişti. Vrem să le punem la dispoziţie cele mai bune condiţii pentru a ajuta pacienţii. Trei aspecte importante vor fi atinse în urma acestei investiţii. Va avea loc o creştere cu 25% a posturilor de lucru existente. Al doilea aspect este crearea unui circuit funcţional legat de triajul cazurilor sosite. De asemenea, vor asigura confort sporit pentru pacienţi şi aparţinători. Prin mutarea unor spaţii administrative de la UPU, putem face loc unor noi posturi de lucru, cinci sau şase în plus. Aici se asistă în jur de 74.000 de pacienţi într-un an. Aceasta înseamnă destul de mult pe 24 de posturi de lucru avute acum. Ei vin în medie cu un aparţinător, deci sunt 150.000 de oameni, plus personal propriu, alţi medici specialişti din spital, care trec pe la unitatea de urgenţe. Deci spaţiul era insuficient. Am încercat să facem reorganizări, dar nu putem să mărim spaţiul prin reorganizări”, a subliniat, la rândul său, Mihai Grecu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima ediție a L.I.F.T. Social Media Training 2019. Despre social media, tool-ul fascinant care pune lucrurile în mișcare (I)

Articolul următor

Şase firme se bat pentru cei 700.000 de lei alocaţi de Ministerul Dezvoltării pentru studiul de fezabilitate al noului stadion din Timişoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share