Cluj Real Estate Ultimele stiri

Nord-Vestul se apropie de București la locuințele noi

În județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj au fost livrate anul trecut 11.074 de locuințe noi, număr comparabil cu al celor apărute în București.

În 2018 au fost date în folosință 59.725 de locuințe în România, număr în creștere cu 6.400 față de cel înregistrat în 2017, conform Institutului Național de Statistică. Cele mai multe au fost finalizate în București – Ilfov, 11.272, Nord-Vestul urmând îndeaproape această regiune. Au fost livrate în județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj 11.074 locuințe.

Doar în municipiul Cluj-Napoca au fost finalizate 4.169 de locuințe, iar în restul județului, 3.000. În afara municipiului, cele mai multe locuințe noi au fost livrate în comuna Florești. Tendința ascendentă s-a menținut în prima jumătate a lui 2019.

În intervalul ianuarie-iunie au fost finalizate cu 4.000 de locuințe în plus față de perioada similară a lui 2018 la nivel național, depășindu-se pragul de 27.000. Regiunea București – Ilfov a ocupat primul loc pe țară, fiind urmată de Nord-Vest, la diferență de mai puțin de 800 de locuințe.

În intervalul iulie – septembrie, în Cluj-Napoca existau 33 de proiecte noi la vânzare, cu peste 20 de unități, conform datelor Analize Imobiliare. Cele mai multe se aflau în diferite faze de construcție. Alte cinci proiecte erau anunțate, dar nedemarate, aflându-se în autorizare sau în așteptarea certificatului urbanistic.

În total, proiectele noi ar urma să aducă pe piața locală 1.100 unități, mai multe față de cele înregistrate în perioada similară din 2018. Alte 400 de apartamente la vânzare erau disponibile în proiectele rezidențiale din Florești.

„Piața crește susținut din 2014. În 2018 am atins pragul din 2009 de proprietăți finalizate la nivel național, 60.000. Semestrul I din 2019 a arătat chiar mai bine ca prima jumătate din 2018. Sunt toate premisele ca 2019 să fie un an foarte bun în privința livrărilor de locuințe”, a declarat Dorel Niță, Head of Research al Imobiliare.ro și coordonator al platformei Analize Imobiliare.în cadrul evenimentului Clubul Profesioniștilor în Imobiliare (CPI) Cluj 2019.

230 de profesioniști în real estate (agenți, dezvoltatori, investitori), au luat parte la CPI Cluj 2019, cea mai mare întâlnire a anului pentru breasla imobiliară din județ. Caravana CPI Regional face un ultim popas la Iași. Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate în șase orașe ale țării: Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași, Cluj-Napoca.

Related posts

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Holcim a inaugurat o nouă stație de betoane în Timișoara

Stefana Muresan

Heliport la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Ligia Voro

Maramureșul va accesa proiecte transfrontaliere de 3 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Domeniul schiabil Șureanu din Alba va avea un hotel de cinci stele

Stefana Muresan

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Nora Dumitrescu

O nouă aplicație pentru clujeni: CTP Cluj

Stefana Muresan

Centrul Clujului, de nerecunoscut în urma unor investiții de 15 mil. euro

Stefana Muresan

Cel mai nou laborator de electronica, inaugurat la Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor din Braşov

redactia

Finanțări de 30.000 de lei pentru Colegiul Național Avram Iancu din Ștei

Traian Dan

Comisar european: Beneficiarii investiţiilor maghiare în infrastructura sportivă din Transilvania, tinerii indiferent de etnie

redactia

Complexul Bonavilla, cele mai multe voturi la Gala Turismului Bihorean

Traian Dan

O şansă la viaţă pentru copiii bolnavi de cancer: Renumit oncolog pentru copii din Turcia vine la Iași

redactia

Clujul și-a făcut marcaje rutiere noi pe 128 de kilometri

Nora Dumitrescu

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

UNSAR: Companiile de asigurări din România plătesc despăgubiri de 3 milioane de euro pe zi

Papuc Irina

Cluster de geotermalism la Oradea, în locul Casei de Cultură a Tineretului

Traian Dan

Curs de raportare non-financiară, organizat la Brașov: „O nouă provocare pentru companii”

Papuc Irina

Virgil Păunescu, Oncogen: „Sunt primul român vaccinat împotriva Covid-19 cu vaccinul dezvoltat la Oncogen. Statul nu a făcut nimic, zero fonduri pentru finanțare”

Papuc Irina

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Nora Dumitrescu

Operații pe inimă decontate de CAS, la Polisano Sibiu

Stefana Muresan

Wörwag Pharma – de 20 de ani în România

Stefana Muresan

Conferinta: Mobilitatea viitorului la Sibiu

Ionut Oprea

Compania de Infrastructură se laudă cu cioturi din Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Leave a Comment