Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarul Sibiului, despre cele mai importante investiții în infrastructura orașului în anul 2019

dav

Pentru Sibiu, prima jumătate a anului 2019 a însemnat pregătirea pentru găzduirea Summitului șefilor de stat și guvern din Uniunea Europeană. După acest eveniment, care a fost celmai important din istoria modernă a orașului, au urmat începutul sau continuarea investițiilor din alte domenii care țin de viața cotidian a locuitorilor.

Primarul localității, Astrid Cora Fodor, a vorbit ntr-un interviu pentru publicația locală Tribuna, despre celemai importante șantiere care s-au desfășurat în Sibiu de la începutul acestui an.

„În prima parte a anului, lucrările au vizat pregătirea Sibiului pentru evenimentul istoric care a avut loc la noi în oraș în 9 mai – Summit-ul șefilor de stat și guvern din Uniunea Europeană. Printre altele, am finalizat reparații pe principalele artere din oraș – șoseaua Alba Iulia, bulevardul Corneliu Coposu, bulevardul Vasile Milea, bulevardul Victoriei, strada Andrei Șaguna și Calea Dumbrăvii – dar și în centrul istoric, unde am lucrat și la imobilul istoric din Piața Mică 22, am reparat pavajul din piețele centrale și am schimbat mobilierul urban vechi de peste 10 ani. Am desfășurat lucrări ample de amplasare a camerelor de supraveghere care alcătuiesc în prezent un sistem performant de monitorizare pentru siguranța sibienilor.

În paralel am continuat lucrările de reabilitare a patru cartiere vechi de blocuri: zona dintre străzile N. Iorga – Calea Cisnădiei – Al. Frații Buzești din cartierul Hipodrom, apoi cartierul Turnișor – zona dintre Aleea Pajiștei și Iasomiei și una între E.A. Bielz și str. Grâului, precum și cartierul Broscărie. În a doua jumătate a anului au început și lucrările în zona Henri Coandă – Oțelarilor.

Am lucrat pe strada Podului la canalizarea pluvială și am contractat și modernizarea carosabilului și a trotuarelor, artera fiind importantă pentru accesul în zona industrială est. În zona industrială vest am lucrat pe strada Europa Unită și pe strada Monaco. Aici avem contractate și lucrările de prelungire a străzii Turda și suntem în curs de contractare cu modernizarea și extinderea iluminatului public. Continuăm lucrările și pe o serie de străzi din oraș: am finalizat reabilitarea pe străzile Rozdești, Lânii, C. Darwin, Moldoveanu, Gării, un tronson al bulevardului Corneliu Coposu și Titu Maiorescu și lucrăm pe străzile Bradului, Mozaicului, Varului, Dorobanților, Petrila și Fabricii”, a declarat primarul Sibiului.

Astrid Fodor a vorbit despre parcări, dar și despre lucrările care au loc pentru reabilitarea Stadionului Municipal. „În domeniul parcărilor, am contractat amenajarea unui spațiu cu 100 de locuri în Valea Aurie pe care le finalizăm anul viitor și am dat în folosință mai multe spații de parcare în 10 locații din cartierele de blocuri.

Un proiect important la care am lucrat anul acesta este Stadionul Municipal. Am încheiat prima etapă care a vizat modernizarea tribunei oficiale și suntem aproape gata și cu refacerea suprafeței de joc. Pentru a treia etapă de modernizare, cea mai amplă și mai costisitoare, am finalizat proiectul tehnic și suntem în curs de contractare a lucrărilor. Această etapă va aduce Stadionul din Sibiu la standardele UEFA. Știu că fanii nu mai au răbdare, dar trebuie să înțeleagă că sunt lucrări mari, trebuie să respectăm termenele de achiziție și să facem lucrări de calitate, chiar dacă durează mai mult”, a spus Fodor pentru Tribuna.

În prezent, printre lucrările care au loc în Sibiu se numără construcția unui nou sediu al Liceulu ide Arte, amenajarea zonei Lacul lui Binde, reabilitarea Băii Populare, dar și a zidurilor cetății de pe Bulevardul Corneliu Coposu și a turnurilor istorice de pe strada Cetății.

În interviul pentru Tribuna primarul Sibiului a vorbit despre construcția parcărilor supraetajate și subterane, despre amenajarea malurilor râului Cibin, dar și despre reparația străzilor de pământ care au mai rămas în municipiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județele care susțin agricultura Ardealului

Articolul următor

Parcul logistic Arieș, cumpărat de proprietarii afacerii Ford Trucks din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share