Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au început lucrările la primele trasee de mountain bike din Masivul Postăvarul. „Iubitorii acestui sport vor avea la dispoziție 6 trasee cu diferite nivele de dificultate”

Lucrările la primele 3 trasee de mountain bike, care vor fi amenajate în cadrul parteneriatului dintre Asociația Club Sportiv NH Bike și Primăria Brașov, au început în aceste zile, după ce săptămâna trecută a fost emisă autorizația de construire pentru acestea.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute a fost depus și studiul de fezabilitate pentru celelalte 3 trasee pe care le va amenaja Primăria Brașov în cadrul programului de investiții. Daca cele 3 trasee la care au început lucrările vor fi amenajate în apropierea pârtiilor de schi și a instalațiilor de transport pe cablu, celelalte 3 urmează un traseu mult mai sinuos, care presupune o serie de amenjări și lucrări mai complexe.

,,La începutul acestei săptămâni am început lucrările de amenajare ale celor 3 trasee de biciclete pe care asociația noastră (NH Bike) le realizează împreună cu Primăria. Am ales niște trasee care să ne permită o avizare cât mai rapidă și care vor completa celălat proiect al Municipalității. Două dintre trasee vor fi de nivel mediu, iar una va fi pentru cei cu experiență. Traseele care merg de-a lungul pârtiei vor fi amenajate la liziera păduri, în spatele instalațiilor de zăpadă artificială,” a declarat Bogdan Micu, reprezentantul NH Bike și consilier al primarului pe teme de mediu.

„În următoarea ședință voi propune Consiliului local aprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru ca să putem demara lucrările și la celelalte trei trasee. Astfel, iubitorii acestui sport vor avea la dispoziție 6 trasee de mountain bike, cu diferite nivele de dificultate, ce însumează aproximativ 20 de kilometri lungime. În acest fel, dacă iarna Poiana este cea mai bună stațiune de schi din România, vara, sperăm, să devină cea mai bună destinație pentru cei care iubesc coborârile cu bicicleta, în natură. După ce am introdus transportul bicicletelor cu autobuzele RAT în Poiana Brașov, de anul viitor trebuie să ne gândim la transportul acestora până în Postăvarul, astfel că trebuie să prevedem soluții pentru ca sistemele de transport pe cablu, pe parcursul verii, să fie prevăzute cu suporturi pentru biciclete ”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Foto: newsbv.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
agerpres.ro

Consiliul Concurenței analizează preluarea Comoserv SRL de către compania franceză SNEF

Articolul următor

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share