Angajari Ultimele stiri

PayWell 2019: 25% dintre companii iau în considerare importul de angajați pentru a-și acoperi deficitul de forță de muncă

Un sfert dintre companii au în vedere „importul” de angajați pentru a acoperi deficitul de personal, în special în ceea ce privește lucrătorii necalificați și sezonieri, arată studiul PayWell 2019, realizată de PwC România.

Companiile care și-au exprimat această intenție provin în principal din sectoare precum hoteluri și restaurante, construcții sau agricultură. O tendință similară a apărut, conform sondajului, în analiza proceselor de business și serviciile IT&C. România se confruntă cu o deficiență acută de forță de muncă, în special în sectoarele menționate, ca urmare a migrației, a problemelor demografice sau a sistemului de învățământ din ultimele decenii, constată autorii studiului.

Conform estimărilor PwC, va fi nevoie 1 milion de angajați suplimentari pentru a sprijini o creștere de 3,5% până în 2022.

„Importul forței de muncă poate fi o soluție temporară pentru anumite sectoare. Cu toate acestea, pe termen mediu și lung, companiile ar trebui să se concentreze pe adoptarea și implementarea programelor de educație și dezvoltare pentru competențele angajaților, în special cele digitale, având în vedere că în următorul deceniu, automatizarea și inteligența artificială vor înlocui majoritatea locurilor de muncă ce implică activități repetitive. Inovația și digitalizarea vor ajuta la eficientizarea proceselor, iar cererea pentru angajați cu mai puțină calificare va scădea”, a declarat Ionuț Sas, Partener, People & Organisation Leader, PwC România.

Aproximativ 600.000 de locuri de muncă în România vor fi afectate de transformarea digitală generată de noile tehnologii, potrivit studiului PwC Workforce Disruption Index.

Deși companiile spun că le este greu să facă angajări, România are una dintre cele mai mari ponderi ale populației inactive din Uniunea Europeană, potrivit Paywell 2019.

„În același timp, ne confruntăm cu o situație paradoxală: avem una dintre cele mai scăzute rate de șomaj din Uniunea Europeană, de 3,2%, cea mai mică din ultimii 30 de ani, dar avem al treilea cel mai înalt nivel de populație inactivă între statele membre. Cauzele sunt diverse și multe dintre ele sunt legate de structura economiei, deoarece există regiuni ale țării în care oportunitățile de angajare sunt foarte scăzute sau inexistente. Unele companii au implementat programe de educație sau formare în aceste domenii. O astfel de abordare ar contribui la utilizarea potențialului uman existent”, a spus Oana Munteanu, Senior Manager, People&Organisation PwC România.

Excluzând pensionarii și populația de peste 15 ani care studiază, peste 1,1 milioane de persoane sunt disponibile teoretic pentru a fi angajate.

Studiul salarial şi de beneficii PayWell România 2019 a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 100 de companii private mari şi mijlocii din sectoarele financiar-bancar, farmaceutic, industrial, retail şi hotelier şi analizează nivelurile salariale şi politicile de remunerare.

Foto: shutterstock

Related posts

Sălajul și Maramureșul vor noi parcuri industriale. Consulul onorific al Spaniei: ”Avem posibilitatea de a aduce, din Spania, firme cu experiență în domeniu”

redactia

Primul autobuz hibrid a ajuns la Oradea

Traian Dan

Călătoriile de afaceri vor crește cu 12% în 2020: analiză GoTravel

Papuc Irina

Studenții din Cluj vor fi învățați să facă afaceri pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

CJ Arad, împrumut de 50 mil. lei pentru reabilitarea a două drumuri județene

Stefana Muresan

Împăduriri pe aproape 125 de ha în Bihor

Traian Dan

Delicatesele Transilvaniei, magnet pentru turiștii străini

Ligia Voro

Colaborare între CCI Mureș și autoritatea de formare profesională în sistem dual

Ligia Voro

Biserica Evanghelică, restaurată cu 3,3 milioane euro

Stefana Muresan

Noi măsuri în sprijinul beneficiarilor programului Start-Up Nation – ediția 20

Ligia Voro

Autoliv vrea să atragă zeci de ingineri de dezvoltare și testare software pentru noua divizie de electronice de la Brașov

redactia

Hünnebeck România mizează pe infrastructură în perioada următoare

Nicolae Pop

Se decalează termenele pentru recensământul populației

Traian Dan

ADLO va prelua în administrare parcurile industriale din județul Bihor

Traian Dan

O nouă restaurare ce va completa oferta turistică din Alba Iulia. Fonduri europene pentru Cetatea Alba Carolina

Papuc Irina

Forța de muncă și impozitarea, dezbătute de antreprenorii din Sălaj

Nora Dumitrescu

Kinderpedia, cea mai inovativă platformă digitală pentru educație, devine sistemul operațional principal în toate unitățile Maple Bear din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

UVT – parte a unui proiect de 12 milioane euro finanțat de Uniunea Europeană

Stefana Muresan

Contract de 16 milioane de euro, semnat între Railport Curtici și producătorul de vagoane Astra Rail Industries, la Târgul Economiei Arădene

Stefana Muresan

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

redactia

[Enjoy Transylvania!] UMCH: University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Transilvania Business

Lâna prelucrată în Bistrița și Sighet, folosită la izolarea termică a locuințelor

redactia

Ceasul recordurilor. Licitație în exclusivitate la Artmark

Nicolae Pop

Banca Transilvania, lovită cu manta

Stefana Muresan

Leave a Comment