Alba Fonduri Europene Ultimele stiri

Peste 2 milioane de euro pentru modernizarea Ambulatoriului spitalului din Cugir

După un an și jumătate de la semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea Secției Maternitate și Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir, un nou contract care atrage fonduri nerambursabile în valoare de peste 2,25 milioane euro a fost semnat recent la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Finanțat prin Axa Prioritară 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020, proiectul `Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări”, a cărui valoare totală este de circa 12,8 milioane lei, a fost semnat de primarul orașului Cugir, Adrian Teban și de directorul general ADR Centru, Simion Crețu. Investițiile vor viza achiziția a peste 200 de tipuri de echipamente și piese de mobilier, în vederea creșterii calității actului medical cu fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

„Fondurile europene reprezintă resursele financiare de care avem nevoie și investim banii publici în ceea ce s-a dovedit important pentru locuitori. Echipamentele pe care le achiziționăm prin acest proiect vor asigura dotarea a 14 secții și sunt importante în stabilirea rapidă și corectă a diagnosticelor, sau în procesul de tratament. Dotarea cu tehnică medicală nouă a policlinicii va atrage crește încrederea publicului larg în serviciile oferite și vom putea asigura tratamente adecvate pentru mai mult de 30.000 de cetățeni, atât din oraș, cât și din localitățile învecinate”, a declarat primarul orașului Cugir.

Obiectivul principal al proiectului este dotarea corespunzătoare a infrastructurii medicale, în vederea respectării condițiilor de diagnosticare incipientă și pentru tratarea cu succes a unor afecțiuni mai puțin grave.

De asemenea, se vor achiziționa echipamente de uz medical noi și performante, care vor utila cabinetele de: cardiologie; medicină internă; diabet, boli nutriție și boli metabolice; pneumologie; boli infecțioase; pediatrie; dermatologie; endocrinologie; obstetrică-ginecologie; chirurgie; radiologie; recuperare medicală; laborator și oftalmologie.

Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii septembrie 2020.

Directorul ADR Centru Simion Crețu a precizat că la apelul de finanțare a proiectelor destinate ambulatoriilor de spitale, ca o componentă a accesibilității serviciilor de sănătate, au răspuns peste 35 de instituții, care au depus cereri de finanțare, a căror valoare a depășit 320 milioane lei.

Related posts

Romgaz și-a onorat specialiștii la 110 ani de industrie de gaze naturale

Ligia Voro

16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea

Traian Dan

E.ON a adus casa viitorului la Techsylvania 2019

Ligia Voro

Leave a Comment