Infrastructura Sălaj Ultimele stiri

Sălajul va aloca 3,6 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor

36 de comune din județul Sălaj au primit prima tranșă din cei 3,6 milioane de lei destinați finanțării lucrărilor pe timp de iarnă a drumurilor județene.

Prima tranșă pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean (CJ), respectiv 1,8 milioane de lei, aferentă anului în curs, a fost repartizată celor 36 de comune și orașului Jibou, în baza acordurilor de asociere semnate de fiecare unitate administrativ teritorială (UAT).

Fondurile vizează realizarea lucrărilor de întreținere pe timp de iarnă pe sectoarele de drumuri județene ale căror trasee se situează pe raza teritorială a fiecăreia dintre cele 37 de UAT-uri dar și, în unele cazuri, pe raza comunelor învecinate. Perioada vizată este 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020.

Fiecărei UAT asociate îi este repartizată de către CJ suma necesară realizării lucrărilor pentru întreținerea pe timp de iarnă a tronsoanelor de drum județean aferente, în funcție de numărul de kilometri de drum județean al cărui traseu străbate UAT respectivă și a nivelului de viabilitate a drumului respectiv.

Ca urmare a aprobării repartizării sumelor aferente fiecărei UAT de către CJ (reunit în 28 octombrie)  și a realizării transferurilor acestor sume în zilele imediat următoare, fiecare dintre cele 37 va putea demara măsurile specifice de pregătire a tronsoanelor de drum județean.

Acestea sunt asigurarea cu material antiderapant, asigurarea intervențiilor specifice, activitatea de coordonare și informare în cadrul programului, organizarea şi instruirea personalului de către unitatea adminstrativ teritorială, astfel încât, din data de 15 noiembrie să poată fi demarată orice intervenție necesară.

Lucrările de întreținere se referă la combaterea lunecușului, a poleiului și înzăpezirii pe drumurile județene cu utilaje și materiale adecvate, asigurarea stocurilor necesare de material antiderapant, semnalizarea rutieră specifică iernii, precum și lucrări specifice în scopul înlăturării efectelor perioadei de iarnă.

Programul cuprinde intervențiile în asociere pentru 560 km de drumuri județene, din care 370 km au nivelul 1 și 2 de viabilitate, valoarea acestuia fiind de 3,6 milioane de lei, fonduri alocate de la bugetul județului.

Asigurarea întreținerii pe timp de iarnă a celor 100 km de drumuri județene care completează rețeaua de drumuri județene aflate în administrarea CJ și care sunt cuprinși în proiecte de reabilitare sau modernizare este în sarcina constructorilor contractați pentru realizarea respectivelor lucrări de modernizare și sau reabilitare.

 

Related posts

Castel construit în 1680 în Transilvania, una dintre cele mai bune afaceri familiale din Europa

Stefana Muresan

Brașovul va semna primele contracte cu finanțare europeană prin POR în valoare de peste 8 milioane de euro

Papuc Irina

Chatbotul Victor va oferi suport clienților pentru amânarea ratelor bancare

Traian Dan

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Nora Dumitrescu

Construcții SA Sibiu, Eldiclau SRL Craiova, UTI Grup, Porr Construct SRL București și asocierea Hidroconstrucția și AGAT Prodex SRL – ofertă pentru construția noului terminal al aeroportului din Timișoara

Stefana Muresan

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda, finalizat 100% de asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA

Stefana Muresan

Timişoara, legată printr-o pistă de biciclete de localitățile aflate pe o rază de 20 km

Stefana Muresan

Ministrul Economiei: Guvernul nu va anula voucherele de vacanță

Papuc Irina

Peste 500 de arbori sădiți în campania de plantări de toamnă la Oradea

Traian Dan

Terapie prin artă în șase spitale clujene

Ligia Voro

EIT Manufacturing are un nou hub de reprezentare în România

Papuc Irina

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Stefana Muresan

Maramureș: Compania americană Universal Alloy Corporation Europe investeşte peste 250 de milioane de euro într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave

redactia

New Nivy zone received BREEAM Communities certification at the Excellent level and ranks amongst the top 4 developments worldwide

Ionut Oprea

„Deva – 750”, un posibil moment-cheie pentru reşedinţa de judeţ

redactia

76 mil. euro pentru românii din diaspora care vor să-şi deschidă o afacere

Stefana Muresan

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Stefana Muresan

Bilanțul ultimilor 10 ani de business în România: cifră de afaceri mai mare cu 71%. Care sunt cele mai profitabile companii

Papuc Irina

E gata lotul doi din Traseul Regional Transilvania Nord

Nora Dumitrescu

SHARE Bucharest 2017

Ionut Oprea

Investiţie de 31,7 milioane lei într-un centru de transfer tehnologic pentru Universitatea Oradea

Stefana Muresan

O plantație de aluni din Timiș produce materie primă pentru Ferrero Rocher sau Raffaello

Stefana Muresan

Cine sunt primii speakeri străini confirmați la Tomorrow@Work?

redactia

KazMunayGas şi Ministerul Energiei au înfiinţat Fondul de Investiţii în Energie kazah-român, cu investiţii estimate la un miliard de dolari

redactia

Leave a Comment