Infrastructura Sălaj Ultimele stiri

Sălajul va aloca 3,6 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor

36 de comune din județul Sălaj au primit prima tranșă din cei 3,6 milioane de lei destinați finanțării lucrărilor pe timp de iarnă a drumurilor județene.

Prima tranșă pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean (CJ), respectiv 1,8 milioane de lei, aferentă anului în curs, a fost repartizată celor 36 de comune și orașului Jibou, în baza acordurilor de asociere semnate de fiecare unitate administrativ teritorială (UAT).

Fondurile vizează realizarea lucrărilor de întreținere pe timp de iarnă pe sectoarele de drumuri județene ale căror trasee se situează pe raza teritorială a fiecăreia dintre cele 37 de UAT-uri dar și, în unele cazuri, pe raza comunelor învecinate. Perioada vizată este 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020.

Fiecărei UAT asociate îi este repartizată de către CJ suma necesară realizării lucrărilor pentru întreținerea pe timp de iarnă a tronsoanelor de drum județean aferente, în funcție de numărul de kilometri de drum județean al cărui traseu străbate UAT respectivă și a nivelului de viabilitate a drumului respectiv.

Ca urmare a aprobării repartizării sumelor aferente fiecărei UAT de către CJ (reunit în 28 octombrie)  și a realizării transferurilor acestor sume în zilele imediat următoare, fiecare dintre cele 37 va putea demara măsurile specifice de pregătire a tronsoanelor de drum județean.

Acestea sunt asigurarea cu material antiderapant, asigurarea intervențiilor specifice, activitatea de coordonare și informare în cadrul programului, organizarea şi instruirea personalului de către unitatea adminstrativ teritorială, astfel încât, din data de 15 noiembrie să poată fi demarată orice intervenție necesară.

Lucrările de întreținere se referă la combaterea lunecușului, a poleiului și înzăpezirii pe drumurile județene cu utilaje și materiale adecvate, asigurarea stocurilor necesare de material antiderapant, semnalizarea rutieră specifică iernii, precum și lucrări specifice în scopul înlăturării efectelor perioadei de iarnă.

Programul cuprinde intervențiile în asociere pentru 560 km de drumuri județene, din care 370 km au nivelul 1 și 2 de viabilitate, valoarea acestuia fiind de 3,6 milioane de lei, fonduri alocate de la bugetul județului.

Asigurarea întreținerii pe timp de iarnă a celor 100 km de drumuri județene care completează rețeaua de drumuri județene aflate în administrarea CJ și care sunt cuprinși în proiecte de reabilitare sau modernizare este în sarcina constructorilor contractați pentru realizarea respectivelor lucrări de modernizare și sau reabilitare.

 

Related posts

CFO Integrator va moderniza două străzi din Cluj

Nora Dumitrescu

Consolidarea fermelor de familie, primul obiectiv pentru 2021-2024 al Ministerului Agriculturii: 1 miliard de euro pentru investiții în sector vegetal și zootehnic

Ion Surdu

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

Startup-ul medical Oncochain, în căutarea unei finanțări de 200.000 Euro pe SeedBlink

Papuc Irina

Medicina de urgență din Luduș are nevoie de sprijinul comunității locale!

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Transilvania Business

Restaurantul deschis de un clujean în Paris, inclus de revista Vogue în topul celor mai bune localuri din capitala Franţei

redactia

GIC a finalizat acordul de achizitie a P3

Ionut Oprea

Pandemia generată de COVID-19 accelerează revoluția comerțului electronic și dezvoltarea segmentului de logistică

Ion Surdu

SIBIU: O linie de producție a medicamentelor oncologice este scoasă la vânzare, cu prețul de pornire de peste 10 milioane de euro

Papuc Irina

Fermierii din Covasna au primit în ultimii ani subvenții de 325 de euro de persoană. APIA: Sumele totale depășesc bugetul CJ

Ion Surdu

Evoluția pieței pensiilor private în primul semestru al anului 2019

Ligia Voro

Flotă de 16 camioane DAF, trimisă la Tulcea

Nora Dumitrescu

Schimbare de acționar la Armax Gaz. Vine Hodiș, pleacă Vescan

Nora Dumitrescu

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Nora Dumitrescu

Apare o fabrică de bere artizanală la Cluj

Nora Dumitrescu

Grupul Miele, cifra de afaceri record: 4,5 miliarde de euro în anul 2020

Traian Dan

TEDxBaiaMare revine în noiembrie cu o nouă ediție – „Building Bridges”

A. I.

foodpanda oferă opțiunea de livrare fără contact între livrator și client

Ligia Voro

Comerțul, serviciile și construcțiile, domenii în care merită investit în 2020

Traian Dan

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Stefana Muresan

Cum va arăta sectorul Supply Chain & Logistics în viitor?

Ligia Voro

Primăria Timişoara caută firmă pentru extinderea sistemului de trafic management, pentru 14 milioane de lei

Robert Bloancă

Constructorul bistrițean Frasinul aduce 30 de muncitori din Vietnam

Stefana Muresan

Leave a Comment