Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul va aloca 3,6 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor

36 de comune din județul Sălaj au primit prima tranșă din cei 3,6 milioane de lei destinați finanțării lucrărilor pe timp de iarnă a drumurilor județene.

Prima tranșă pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean (CJ), respectiv 1,8 milioane de lei, aferentă anului în curs, a fost repartizată celor 36 de comune și orașului Jibou, în baza acordurilor de asociere semnate de fiecare unitate administrativ teritorială (UAT).

Fondurile vizează realizarea lucrărilor de întreținere pe timp de iarnă pe sectoarele de drumuri județene ale căror trasee se situează pe raza teritorială a fiecăreia dintre cele 37 de UAT-uri dar și, în unele cazuri, pe raza comunelor învecinate. Perioada vizată este 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020.

Fiecărei UAT asociate îi este repartizată de către CJ suma necesară realizării lucrărilor pentru întreținerea pe timp de iarnă a tronsoanelor de drum județean aferente, în funcție de numărul de kilometri de drum județean al cărui traseu străbate UAT respectivă și a nivelului de viabilitate a drumului respectiv.

Ca urmare a aprobării repartizării sumelor aferente fiecărei UAT de către CJ (reunit în 28 octombrie)  și a realizării transferurilor acestor sume în zilele imediat următoare, fiecare dintre cele 37 va putea demara măsurile specifice de pregătire a tronsoanelor de drum județean.

Acestea sunt asigurarea cu material antiderapant, asigurarea intervențiilor specifice, activitatea de coordonare și informare în cadrul programului, organizarea şi instruirea personalului de către unitatea adminstrativ teritorială, astfel încât, din data de 15 noiembrie să poată fi demarată orice intervenție necesară.

Lucrările de întreținere se referă la combaterea lunecușului, a poleiului și înzăpezirii pe drumurile județene cu utilaje și materiale adecvate, asigurarea stocurilor necesare de material antiderapant, semnalizarea rutieră specifică iernii, precum și lucrări specifice în scopul înlăturării efectelor perioadei de iarnă.

Programul cuprinde intervențiile în asociere pentru 560 km de drumuri județene, din care 370 km au nivelul 1 și 2 de viabilitate, valoarea acestuia fiind de 3,6 milioane de lei, fonduri alocate de la bugetul județului.

Asigurarea întreținerii pe timp de iarnă a celor 100 km de drumuri județene care completează rețeaua de drumuri județene aflate în administrarea CJ și care sunt cuprinși în proiecte de reabilitare sau modernizare este în sarcina constructorilor contractați pentru realizarea respectivelor lucrări de modernizare și sau reabilitare.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TEDxBaiaMare revine în noiembrie cu o nouă ediție - „Building Bridges”

Articolul următor

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share