Arad Real Estate

Casa Neuman, fosta reşedinţă a cuplului Ceauşescu, scoasă la vânzare pe 2,7 mil. euro

Una dintre cele mai interesante clădiri din centrul Aradului, vorbim despre Casa Neuman, o reşedinţă privată ajunsă casă de oaspeţi pentru cuplul Ceauşescu în perioada comunismului, este scoasă la vânzare de către actualul proprietar. Suma cerută, una „respectabilă”, adică 2,7 milioane de euro, iar evaluările specialiştilor vorbesc despre un preţ de piaţă de 3 – 3,5 milioane de euro.

Imobilul este situat în zona zero a oraşului, pe strada Horia la numărul 6, în imediata apropiere a Palatului Administrativ, şi a fost construită în anii 1920.„Probabil cea mai importantă reședință privată din Arad (dacă excludem palatele), Casa Neuman a fost proprietatea celei mai prestigioase familii din istoria orașului. După confiscarea de către comuniști, a devenit Casa de Oaspeți a Județului Arad și a fost folosită ca reședință de protocol de familia Ceaușescu, inclusiv pentru întâlniri oficiale la nivel de șefi de stat. Retrocedată moștenitorilor în anii 2000, impunătoarea construcție ajunsă azi în proprietate privată se pregătește să adauge noi pagini bogatei sale istorii”, arată anunţul de vânzare plasat de o casă de licitații de specialitate.„Casa Neuman din str. Horia reflectă din plin grandoarea celebrei familii Neuman, fiind construită cu elemente de arhitectură neoclasică și un parter bogat în decorații, exuberant pe alocuri, ce păstrează în prezent multe din elementele originare. Actualul proprietar a efectuat o serie de lucrări de renovare și consolidare (adâncire și izolare demisol, înălțare mansardă, reparare fațadă ș.a.). Casa beneficiază de un proiect de remodelare integrală și transformare a imobilului în hotel cu 23 de camere/ 4 apartamente / restaurant și SPA. Amplasarea clădirii este ideală pentru funcțiunea de hotel, în centrul orașului Arad, vis a vis de Palatul Szantay. Curtea interioară generoasă poate fi transformată într-o grădină de vară”, se mai arată în anunț.

Destinaţia sugerată pentru locaţie este cea a unui viitor hotel. Clădirea are 30 de camere, terenul este de 1.987 metri pătrați, iar suprafața construită este de 3.275 metri pătrați.

Related posts

Un hunedorean, cel mai bogat cioban din țară. Are zeci de mii de mioare și terenuri în Ardeal

Stefana Muresan

Profilul bucurestenilor care planuiesc sa-si cumpere locuinta in curand

Stefana Muresan

Demarează ansamblul Grünenpark

Transilvania Business

1 comment

Artmark Historical Estate în presă – noiembrie 2019 – aheblog 6 December 2019 at 13:02

[…] Casa Neuman, fosta reşedinţă a cuplului Ceauşescu, scoasă la vânzare pe 2,7 mil. euro – Transilvania Business […]

Reply

Leave a Comment